Alexander Wiklund.
HockeyAllsvenskan

Björklöven lekte med Tingsryd – stod för utklassning

Björklöven fortsätter att dominera i Hockeyallsvenskan. På lördagen svarade serieledarna för en rejäl urladdning när man körde över Tingsryd med hela 7–0 på hemmais.

Björklöven stormar mot allsvensk final. Under eftermiddagen tog man sin fjärde raka seger och utökade med det försprånget till serietvåan Modo. Det skiljer åtta poäng mellan serieledaren och deras rivaler från Ö-vik.

Detta sedan Björklöven kört över Tingsryd med hela 7–0 på hemmais.

Umeålaget rivstartade och hade 2–0 redan efter knappa tre minuters spel. När Alexander Viklund satte 4–0 tidigt i den andra perioden tvingade man gästerna från Småland till ett målvaktsbyte. Andreas Ljunggren lämnade över kassen till Arvid Söderblom.

Viklund lämnade isen som tvåmålsskytt. Tyler Vesel med tre assist medan Alex Hutchings hade två assist och Zach Palmquist lämnade isen med 1+1.

Tingsryd är allt jämt åtta i tabellen, kölhalningen till trots.

Björklöven – Tingsryd 7–0 (3–0, 2–0, 2–0)
Björklöven:
Alexander Viklund 2, August TornbergFredric AnderssonJustin Crandall, Zach Palmquist.

I Kristianstad lyckades hemmalaget ta en viktig tvåpoängare i bottenstriden. I mötet med Södertälje blev det seger med 3–2 efter straffar sedan man vänt 0–2 till 3–2 efter förlängning.

SSK hade 2–0 efter första perioden men straffades hårt på sina utvisningar i den andra. Gästerna tog två utvisningar och fick två mål i baken. 2–2 stod sig matchen ut och i förlängningen avgjorde skåningarna tillställningen. Kalle Miketinac skickade in segermålet som ger KIK två poängs försprång på Mora under kvalstrecket.

SSK är nia i tabellen.

Kristianstad – Södertälje 3–2 (0–2, 2–0, 0–0, 1–0)
Kristianstad:
Fredrik Hansson, Erik Santesson, Kalle Miketinac.
Södertälje: Bobbo PeterssonSebastian Walfridsson.

Karlskrona lämnade i kväll  Uppsala med tre poäng. Detta efter att ha besegrat Almtuna med 3–1 i Gränbyhallen.

Backen Daniel Norbe blev matchvinnare när han sköt 2–1-målet för bortalaget halvvägs in i den tredje perioden. Det var hans åttonde fullträff den här säsongen. Bara Västerås Jimmie Jansson (tio mål) är vassare bland backarna i Hockeyallsvenskan.

KHK är sjua i tabellen medan Almtuna parkerar på elfte plats.

Almtuna – Karlskrona 1–3 (0–1, 1–0, 0–2)