Patrik Laine.
Foto: Bildbyrån/USA Today Sports
NHL med Uffe Bodin
Säsongens största överraskningar i NHL
NHL-säsongen är på väg att nå halvtid. I NHL med Uffe Bodin blir det fokus på sex spelare som har överträffat förväntningarna så här långt. Det vill säga säsongens överraskningslag. Dessutom tio tankar från den gångna NHL-veckan och Veckans NHL-lag.  

Julen har gett oss ett litet uppehåll i NHL:s spelschema. För oss hockeytörstande nördar är det ett bra tillfälle att se tillbaka på det som har varit, analysera och utvärdera. 

Det är i alla fall vad jag ägnade en del av julen åt. Resultatet blev det här överraskningslaget bestående av en målvakt, två backar och tre forwards som har överträffat förväntningarna. I vissa fall handlar det om spelare som jag tycker mig haft anledning att tvivla på, i andra om spelare som "kommit från ingenstans".

MÅLVAKT

Joonas Korpisalo, Columbus Blue Jackets

Räck upp handen om du var en av dem som trodde att Columbus Blue Jackets skulle ha målvaktsproblem den här säsongen. Jag var definitivt en av dem. Joonas Korpisalo var under sina säsonger som backup till Sergej Bobrovskij en ojämn målvakt. Nu har han varit desto jämnare och gett Blue Jackets precis den stadga längst bak som de behövt för att inte klappa igenom.

Den 25-årige finländaren har gjort flest matcher (30) av alla målvakter i ligan tillsammans med Torontos Frederik Andersen och Winnipegs Connor Hellebuyck. Hans statistik är inte glänsande, men bättre än förväntat. Korpisalo har etablerat sig som en förstakeeper i ligan. Det råder det ingen tvekan om nu. Och det är synnerligen positivt för Blue Jackets.

Ryan Graves.Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

BACKAR

Ryan Graves, Colorado Avalanche

Ryan vem!? När Ryan Graves debuterade för Colorado Avalanche förra säsongen hade jag ingen aning om vem han var. Här var en spelare som hade skvalpat runt i AHL under flera år utan att göra något större väsen av sig. Men som för så många andra storväxta spelare har det tagit tid för den 195 centimeter långe backen att få fason på koordinationen och bli sitt bästa jag som senior.

Hans fina utdelning – sex mål och 15 poäng på 36 matcher – kanske är resultatet av inflation i en offensivt mycket gynnsam miljö. Men det är framför allt hans kombination av rörlighet och fysik som gör att han ser ut att ha en ljus framtid i NHL. Kontraktet med Colorado går ut efter säsongen och Graves har goda möjligheter att inkassera en fin löneökning jämfört med de 735 000 dollar han tjänar i år.

Shea Weber, Montréal Canadiens

När Shea Weber trejdades från Nashville Predators till Montréal Canadiens i utbyte för P.K. Subban sommaren 2016 var jag en av personerna som slog mig för pannan. Vid tidpunkten kändes det som en katastrofal trejd för Canadiens. Tre och ett halvt år senare är den långt ifrån lika dålig som den kändes då, eller har känts under årens lopp. P.K. Subban befinner sig i brant utförsbacke i New Jersey Devils  medan Weber trots en hel del skadebekymmer lyckats bibehålla sin värdighet som spelare. 

Nu ska man inte enbart stirra mig blind på vad Subban och Weber har gjort den här säsongen när man utvärderar trejden i sin helhet. Subban hjälpte Nashville till en Stanley Cup-final under sin första säsong i klubben och var en av finalisterna till Norris Trophy ett år senare. Så det är ingen "slam dunk" bara för att Weber är mer gångbar i dagsläget.

Poängen jag vill göra är i stället att hylla Montréalkaptenen för hans förmåga att komma tillbaka på det starka sätt som han har gjort den här säsongen. Jag ska vara ärlig och erkänna att jag inte trodde att han hade det i sig efter de allvarliga skador han har dragits med. Men trägen vinner.

Calle Järnkrok.Foto: Ron Chenoy-USA TODAY Sports

FORWARDS

Calle Järnkrok, Nashville Predators

26 poäng på 76 matcher förra säsongen.
26 poäng på 36 matcher den här säsongen.
Lite under radarn går Calle Järnkrok mot sin bästa offensiva säsong i NHL-karriären. Fortsätter han på inslagen väg kommer han att landa på runt 25 mål och 60 poäng över 82 matcher. 

Det ska tilläggas att Järnkrok har fått mycket bättre förutsättningar att lyckas också. I fjol hade han en ganska utpräglat defensiv centerroll medan han under den här säsongen har matchats mer offensivt, oftast som ytterforward med betydligt fler offensiva zonstarter och mer powerplay-tid än vad som tidigare varit fallet.

Men trots det är det viktigt att komma ihåg att det är en sak att få förtroende och en annan att göra något av det förtroendet. 

Anthony Duclair, Ottawa Senators 

Det är inte så länge sedan man ställde sig frågan om Anthony Duclair över huvud taget skulle hitta fäste i NHL. Efter att ha representerat fyra olika klubbar inom loppet av två år och varken funnit sig till rätta i Arizona, Chicago eller Columbus blev Ottawa Senators slutligen rätt klubb för honom.

Efter 14 poäng på 21 matcher i slutet av förra säsongen har han skjutit 21 mål på 38 matcher den här säsongen och visat upp målkänslan som gjorde honom så hajpad som junior. 24-åringen kanske inte klarar av att göra mål på var femte skott över 82 omgångar. Men att han redan nu, knappt halvvägs in på säsongen, har satt personbästa i antal mål får anses vara häpnadsväckande. 

Efter säsongen går kontraktet med Senators ut. Frågan alla ställer sig nu är om den ekonomiskt utsatta klubben kommer att trejda 24-åringen eller gå med på att ge honom den löneökning han tveklöst förtjänar. 

Patrik Laine, Winnipeg Jets

Okej, det är givetvis ingen överraskning att Laine har snittat en poäng per match sett till talangen han besitter. Det är mer hur han har gjort det som gör att jag tar med honom här. Under hans första tre år i NHL kunde man inte annat än förstummas av hans målskytte. Men bortsett från det fanns det en hel del hål i hans spel som gjorde att det var rimligt att ifrågasätta hans nytta som spelare när han inte gjorde mål.

Det var precis det problemet som fanns där i fjol när måltorkan slog till.

Men den här säsongen är det en till synes ny Laine som äntrat ligan. Visst, målskörden är inte imponerande sett till vad vi vant oss vid, men till skillnad från tidigare finns det mycket annat att yvas över. Finländaren tycks ha mognat och gör ett betydligt större jobb på båda sidor om pucken. Det får ses som ett stort steg i rätt riktning efter ett fjolår som gav anledning att tvivla på 21-åringens chanser att bli en superstjärna i NHL. 

Lias Andersson.Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

TIO TANKAR FRÅN NHL-VECKAN

* Lias Andersson-soppan

Förra helgen nåddes vi av beskedet att Lias Andersson begärt en trejd från New York Rangers. Gott så. Han har av olika anledningar inte lyckats bli vad klubben trodde att de skulle få när de draftade honom som sjunde spelare 2017. Jag har inga problem med att en spelare begär en trejd. Det ligger i deras rätt. Men att som Andersson lämna farmarlaget Hartford Wolf Pack i sticket kändes inte genomtänkt.

Nu vet jag inte vad det finns för bakomliggande orsaker till Lias Anderssons beslut mer än missnöje gentemot Rangers. Men beslutet att sjappa och bli avstängd kommer knappast att hjälpa hans möjligheter att få en ny klubbadress. Rangers letar säkerligen efter en villig trejdpartner. Att den tidigare JVM-kaptenen då agerar så här lär knappast att locka fler NHL-klubbar till förhandlingsbordet.

* Årets galnaste match!

Jag hoppas att ni hade matchen mellan Toronto Maple Leafs och Carolina Hurricanes på medan ni klädde granen under måndagskvällen. För vilken sinnessjuk match det var. 3–0 till Leafs fem minuter in i första perioden blev 5–3 till Hurricanes i den andra innan Leafs vände 4–6 till 8–6 i tredje perioden. Jag kan meddela att julstöket i det bodinska hushållet blev kraftigt försenat eftersom både jag och farsan fastnade framför tv-rutan i stället för det att göra det vi borde ha gjort. Men det var det banne mig värt!

* Årets framspelning – i årets galnaste match!

Ja, var det något som stack ut med matchen ovan var det samarbetet mellan Auston Matthews och Mitch Marner innan 5–6-reduceringen. Det brukar vara Marner som står för förarbetet och Matthews som avslutar, men i det här fallet visade Maple Leafs unga stjärnor att de har flera strängar på sin lyra.

* Hattrick-mannen!

När Boston Bruins tog sig till Stanley Cup-final i somras var Noel Acciari en värdefull gnuggare som bildade en effektiv fjärdekedja med Sean Kuraly och Joakim Nordström. Efter att ha gått till Florida Panthers som unrestricted free agent i somras har han fått en lite större roll. Och jisses som han levererade förra veckan. Två raka hattrick mot Ottawa och Dallas följdes upp av ytterligare ett mål mot Carolina.  Sju av de totalt tolv mål som Acciari har gjort den här säsongen kom alltså inom loppet av tre matcher. Rätt spektakulärt för en spelare som gjorde sex mål på hela förra säsongen och har ett personbästa på tio.

* Taylor Hall-effekten

Taylor Hall har gjort tre poäng på fyra matcher sedan han trejdades från New Jersey till Arizona. Inget anmärkningsvärt. Det är det däremot att Nick Schmaltz och Clayton Keller gjort sju respektive sex poäng under samma period. Utan att de spelat med Hall kan man prata om Hall-effekten här. I och med hans inträde har Coyotes motståndare fått tänka om och matcha sina bästa spelare mot storstjärnans kedja. Det har medfört att Schmaltz och Kellers formation med Carl Söderberg slipper ta sig an de tuffaste motståndarna. 

* OEL:s offensiv vaknar till liv

En annan spelare som verkar trivas bättre sedan Taylor Hall förstärkte Coyotes är lagkaptenen Oliver Ekman Larsson. Han har fem poäng på fyra matcher sedan trejden. Det är välkommet efter en säsong där smålänningens offensiva bidrag varit mindre än vanligt. OEL har 16 poäng (4+12) på 39 matcher. Det är en bit under snittet på cirka 0,5 poäng per match som han brukar ligga på.

Pierre-Édouard Bellemare.Foto: Bob Frid-USA TODAY Sports

* Trivs bäst i Vegas – efter flytten från Vegas

Tidigare SHL-profilen Pierre-Édouard Bellemare är lite i skymundan på väg mot sin bästa NHL-säsong. Efter flytten till Colorado i somras har fransmannen redan efter 36 matcher tangerat de senaste två säsongernas målskörd på sex fullträffar. Det ironiska med det är att tre av årets mål kommit mot förra klubben Vegas Golden Knights – i Las Vegas. Dagen innan julafton sköt han två av målen i Avalanches 5–2-seger. 

Borta bra – i Vegas bäst.

* Chicago Blackhawks faller samman?

Inför säsongen hade jag Chicago Blackhawks som ett av mina slutspelslag i Western Conference. Jag baserade det på den positiva känsla som laget lämnade efter sig i slutet av förra säsongen, då man avslutade synnerligen starkt efter att Jeremy Colliton fått fason på laget. Den här säsongen har dock varit en smärre golgatavandring.

Bort sett från Robin Lehners heroiska insatser mellan stolparna och Patrick Kanes pucktrollerier har det inte funnits mycket att glädjas över. Blackhawks har bara fem lag bakom sig i hela ligan poängmässigt sett och har sett mer än lovligt skakiga ut när inte målvaktsspelet eller Kanes offensiva bidrag har räddat dem. 

Efter förödmjukande 1–7 mot strykgänget New Jersey Devils i sista matchen innan jul tvingas vi återigen undra hur länge Jeremy Colliton kan få tänkas vara kvar som coach.

* Slutet för Seabrook?

Och apropå Blackhawks och att falla sönder... I går kom beskedet att den redan ihåliga försvarsuppsättningen blir än ihåligare. Varken Calvin de Haaneller Brent Seabrook kommer att spela mer den här säsongen efter att tvingats upp på operationsbordet. Förlusten av de Haan är tuff eftersom han gav Blackhawks lite av det de saknat sedan Niklas Hjalmarsson trejdades bort från klubben. 

I fallet med Seabrook kan jag inte låta bli att undra om han inte har spelat sin sista NHL-match. Han har visserligen kontrakt över säsongen 2023/24, men hans väldokumenterade förfall i kombination med en sliten kropp gör det svårt att se att han kommer att fortsätta spela. En permanent plats på skadelistan skulle inte överraska någon.

* Gott nytt år!

Eftersom det här blir sista spalten innan nyår vill jag passa på att önska alla trogna läsare ett gott nytt 2020. Må vi få uppleva många fina hockeyminnen även under kommande år. Inte minst under pågående JVM. Ta hand om varandra!

Jonathan Huberdeau.Jonathan Huberdeau.Foto: Sergei Belski-USA TODAY Sports

VECKANS NHL-LAG

Målvakt:

Joonas Korpisalo, Columbus

Det är inte bara i överraskningslaget han tar plats, finländaren. Den här veckan har han även gjort sig förtjänt av platsen i Veckans lag efter att ha motat 56 av 59 skott i bortavinsterna mot New Jersey och New York Islanders innan jul. Korpisalo har gått segrande ur sina fem senaste matcher.

Backar:

Roman Josi, Nashville

Finns det någon som kan utmana John Carlson om Norris Trophy den här säsongen? I så fall är det nog Roman Josi. Schweizaren har varit en maskin alldeles innan jul och har skjutit sju mål (!) på sina fem senaste matcher. 3+1 på två matcher den gångna veckan gör att han för första gången den här säsongen tar plats i Veckans NHL-lag.

Alex Pietrangelo, St. Louis

De regerande Stanley Cup-mästarnas kapten står inför ett tufft val: stanna i St. Louis Blues och få mindre betalt än han skulle få på öppna marknaden eller bli free agent och casha in. Under tiden gör han ett sedvanligt solitt arbete på Blues blålinje. 29-åringen noterades för 2+2 på två matcher den gångna veckan och kan mycket väl vara på väg mot personbästa i NHL. 29 poäng på 38 matcher antyder att han kan vara på väg mot 60 poäng för första gången.

Forwards:

Mitchell Marner, Toronto

Tangerade sitt personbästa med fem poäng i den galna matchen mot Carolina och hade totalt nio poäng på tre matcher. Marner har missat en hel del hockey på grund av skada den här säsongen, men sett till hans poängsnitt (1,3 poäng per match) är han, återigen, en topp tio-spelare i poängligan.

Auston Matthews, Toronto

Matthews ångar sakta men säkert på mot 50 mål. I likhet med till exempel Alexander Ovetjkin har han sällan några dippar utan levererar ganska stadigt med mål. Den här veckan lyckades han dock sätta tre mål på tre matcher och totalt står för sju poäng.  

Jonathan Huberdeau, Florida (2)

För andra säsongen i rad visar Huberdeau att han är en elitspelare. I fjol blev det 30 mål och 92 poäng på 82 matcher. Nu håller han faktiskt ett ännu högre tempo och är sjua i poängligan. Den gångna veckan bjöd på sju poäng (3+4) på tre matcher. Det gör att han faktiskt är åtta poäng bättre än tvåan i den interna poängligan, Aleksander Barkov


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 05 december
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL
tisdag 06 december
01:00 New York Rangers - St Louis Blues NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche NHL
01:00 Boston Bruins - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Edmonton Oilers - Washington Capitals NHL
03:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
04:30 Vancouver Canucks - Montreal Canadiens NHL
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL
lördag 10 december
01:00 Columbus Blue Jackets - Calgary Flames NHL
01:00 Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:00 Washington Capitals - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:30 Arizona Coyotes - Boston Bruins NHL
04:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers NHL
12:00 Luleå - Leksand SDHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Timrå - Leksand SHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Brynäs SDHL
18:00 Oskarshamn - Örebro SHL
18:00 Brynäs - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Luleå - Malmö SHL
19:30 Nashville Predators - Ottawa Senators NHL
19:45 Kloten - Servette National League
20:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
22:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 11 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Calgary Flames NHL
01:30 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Vancouver Canucks - Minnesota Wild NHL
15:30 Luleå - Brynäs SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
21:00 St Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
00:00 Florida Panthers - Seattle Kraken NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings NHL
måndag 12 december
01:00 Winnipeg Jets - Washington Capitals NHL
01:00 Arizona Coyotes - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Vegas Golden Knights - Boston Bruins NHL
19:00 Västervik - Modo Hockeyallsvenskan
tisdag 13 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Dallas Stars NHL
01:00 Montreal Canadiens - Calgary Flames NHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
01:30 Ottawa Senators - Anaheim Ducks NHL
02:00 Minnesota Wild - Edmonton Oilers NHL
02:00 St Louis Blues - Nashville Predators NHL
19:00 Djurgården - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:05 Frölunda - Skellefteå Champions Hockey League

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten