Junior-VM 2020

Supertalangens show – ordnade prestigeseger för Kanada

Alexis Lafrenière förväntas gå som första spelare i den kommande NHL-draften.
I JVM-premiären mot USA visade kanadensaren varför.
Den 18-årige supertalangen stod för fyra poäng när Kanada kunde besegra ärkerivalen USA med 6–4 i JVM-premiären.

Alexis Lafrenière är ett av de mest spännande namnen i årets JVM-turneringen. Den 18-årige kanadensaren har öst in poäng hemma i QMJHL och tippas uteslutande att gå som första spelare i den kommande NHL-draften.

Under torsdagskvällens JVM-premiär mellan Kanada och USA visade Lafrenière varför.

Den 18-årige forwarden stod för ett mål och tre assist när hans Kanada kunde besegra USA med 6–4 i en mycket svängig premiärmatch. Lafrenière utsågs, föga oväntat, till stjärnspäckade Kanadas främste spelare på isen.
– Ett oerhört enkelt val. Ett av de enklare valen överhuvudtaget, hade de tagit någon annan hade det varit tjänstefel, sade SVT:s kommentator Chris Härenstam i tv-sändningen från matchen.

AVGJORDE – SJU SEKUNDER EFTER KVITTERINGEN

USA gick upp i en 2–0-ledning i den första perioden, men kanadensarna stod för en stark comeback och gick upp till en 4–2-ledning i den tredje perioden. Amerikanarna var dock långt ifrån slagna. Efter två snabba mål i den avslutande perioden lyckades USA hämta igen underläget, men bara sju sekunder efter amerikanarnas kvittering kunde Lafrenière överlista Spencer Knight i USA:s mål och lyfta in segermålet.

Matchen slutade till sist 6–4 efter att Ty Dellandrea prickat in det avslutande målet i tom kasse framspelad av Lafrenière – så klart.

Kanada – USA 6–4 (0–2, 3–0, 3–2)