Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan
ENGLUND: Hockeyallsvenskans fem bästa forwards

Efter att ha rankat de bästa målvakterna, backarna och centrarna i Hockeyallsvenskan ger sig Joakim Englund nu i kast med ligans bästa ytterforwards.

Vi är nu framme vid sista delen där jag rankar Hockeyallsvenskans bästa spelare i respektive lagdel. Målvakter, backar och centrar har redan avverkats. Här kommer således min syn på vilka som har varit ligans bästa ytterforwards.

Centrar: https://www.hockeysverige.se/2019/12/09/englund-hockeyallsvenskans-sex-basta-centrar

Backar: https://www.hockeysverige.se/2019/12/02/englund-hockeyallsvenskans-fem-basta-backar

Målvakter: https://www.hockeysverige.se/2019/11/27/englund-hockeyallsvenskans-fem-basta-malvakter

5. Patrik Karlkvist, Modo

Som sarg-ut-spelande motståndarback såg jag det som mitt kall, eller utmaning, att försöka göra kvällen så tråkigt som möjligt för Patrik. För är det något man vet, som gammal lagkamrat med den offensivt så skicklige spelaren, är att när han är på lekhumör kan matchen vara avgjord redan efter en period. För att undvika det scenariot var receptet att ge honom så lite tid med pucken som möjligt där det vid tillfälle inte sällan råkade slinka upp en svettig handske i ansiktet i ett försök att få honom att tycka att hockey inte var särskilt roligt just den dagen. Hur bra eller dåligt jag lyckades låter jag dock vara osagt.

Faktum är att när Patrik har stäm i sitt spel, om solen skiner och allt det där så är det en fantastisk hockeyspelare. Då är det lätt hänt att det slinker in fyra, fem poäng in på det individuella kontot.

Jag tycker att Patrik, vid 27 års ålder, är sin bästa version av sig själv. Han har framförallt förbättrat sin skridskoåkning och direktskottet, vilket han inte minst visade prov på i matchen mot KHK där han skickade in ett rungande direktskott efter fint förarbete av sina kedjekamrater Johnsson och Tambellini. 

Tack vare den förbättrade skridskoåkningen tycker jag att han har höjt sin lägstanivå i spelet jämfört med tidigare säsonger. De dagar som ”solen inte skiner” kan han alltid plocka fram grovjobbarhandskarna och får således ut mer av sitt spel även när det blåser motvind.

Johan Persson.Foto: Bildbyrån/Josefine Loftenius

4. Johan Persson, Mora

I ett grådassigt Mora återfinns ett av få glädjeämnen i Johan Persson. När Mora bosätter sig i anfallszonen kan man ge sig den på att Johan är inblandad. Han ingår i Moras ”leading line” tillsammans med Daniel Ljunggren och Emil Bejmo. Även om både Bejmo och Ljunggren är duktiga allsvenska lirare så är det Persson som är den som driver kedjan.

Med sin fart, tyngd, storlek och även utseende är det omöjligt att inte dra kopplingar till hans två år yngre bror John som så sent som förra säsongen spelade SHL-hockey i just Mora.

Med sina 25 poäng når Johan inom kort sin tidigare toppnotering gällande poäng i Hockeyallsvenskan som står sig från säsongen 14/15 då han gjorde 28 pinnar i Timrå. Ska Mora klara det allsvenska kontraktet utan negativt kval måste Persson fortsätta leverera.

Fredrik Forsberg blev stor matchhjälte mot TimråFoto: Bildbyrån/Fredrik Karlsson

3. Fredrik Forsberg, BIK Karlskoga

BIK Karlskoga sitter inne på seriens bredaste spets vad gäller forwardssidan, vilket inte minst visar sig i antal mål som laget gör. Med hela fyra spelare som ligger på ”double double” samt ett par spelare som är uppe och snuddar i närheten av ”double double” står man inte och faller på en sjukdom eller skada. Med ”double double” syftar jag på spelare som gjort tvåsiffrigt i både mål- och assistkolumnen.

Fredrik Forsberg är en av dessa herrar. Den lille liraren kom till BIK under säsongen 17/18 efter att inte ha fått det förtroende som krävs för maximal utveckling i Leksand. Det är något han däremot fått i BIK Karlskoga, vilket bidragit till att han nu står redo och knackar på dörren till SHL. 

Jag påstår att det här blir Fredriks genombrottssäsong där han förmodligen kommer att landa på +1 poäng per match när serien summeras. Blir det inte SHL till nästa säsong är jag övertygad om att han hamnar där säsongen efter.

Adam Tambellini.Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån

2. Adam Tambellini, Modo

På typiskt nordamerikanskt vis satte Tambellini avtryck direkt när han anlände till Modo ett tiotal matcher in på säsongen. Inte bara genom att göra mål och visa vilken skicklig spelare han är utan även genom en riktigt ful blind side-tackling, vilken renderade i en tre matcher lång avstängning.

Ganska ofta kan man skönja tendenser hos nordamerikanska spelare som kommer till en ny liga att de inte vill bli presenterade. De vill istället se till att presentera sig själva. Sagt och gjort, ett mål och en regelvidrig tackling senare visste alla om Tambellinis närvaro i ligan.

Efter avstängningen har han varit mer eller mindre dominant. Eller vad sägs om 29 poäng på 18 matcher? Det ger alltså ett poängsnitt på 1,61 och en åttondeplats i poängligan, trots hela tolv, tretton matcher färre än de flesta.

Tambellini är en spelare som behärskar alla delar av spelet. Han har smartness såväl som farten och fysiken, men kanske framförallt skottet som är i samma klass som Björklövens Olle Liss och Vita Hästens Linus Andersson.

Han bildar en fruktad kedja tillsammans med Karlkvist och Johnsson där samtliga riskerar att gå förlorade till nästkommande säsong om Modo inte själva lyckas ta steget upp. 

Jonathan Dahlén.Foto: Bildbyrån/Pär Olert

1. Jonathan Dahlén, Timrå

Det har redan skrivits spaltmeter om Dahléns succéfyllda höst efter att han återvänt från Nordamerika inför säsongen. Det kan knappast finnas någon med Timråhjärta eller andra hockeyfrälsta för den delen som kan vara besviken på Dahléns första halva av säsongen. 

Tillsammans med Lundin är det Dahlén som driver Timrås offensiv och dessa herrar är största orsaken till lagets fjärdeplacering i tabellen samt det faktum att man har häng på en allsvensk finalplats. Med Dahléns 45 poäng är han inblandad i hälften av Timrås mål. Man behöver ju inte vara raketforskare för att förstå hans betydelse för laget.

Förra säsongen spelade Timrå i SHL, då testade Jonathan lyckan på andra sidan Atlanten. I laget spelade istället en av fjolårets stora succéman Rickard Palmberg. Jag skulle säga att Jonathan är en uppgraderad version av Palmberg. Med liknande spelstil där näsan för målet är likvärdig ser jag framförallt en bättre passningsspelare samt en bättre defensiv spelare i Dahlén. Han har även en näst intill unik förmåga att göra sin omgivning bättre.

Endast fem poänglösa matcher säger en del om vilken jämn och hög nivå han håller. Jag behöver knappast poängtera att Dahlén utan problem skulle spela i en bättre liga redan idag om han skulle vilja det.Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 24 maj
11:20 Tyskland - Schweiz VM
11:20 Sverige - Lettland VM
15:20 USA - Norge VM
15:20 Slovakien - Danmark VM
19:20 Finland - Tjeckien VM
19:20 Kanada - Frankrike VM
01:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
onsdag 25 maj
03:30 Edmonton Oilers - Calgary Flames NHL
01:00 Colorado Avalanche - St. Louis Blues NHL
torsdag 26 maj
15:20 Sverige - Kanada VM
15:20 Tyskland - Tjeckien VM
19:20 Schweiz - USA VM
19:20 Finland - Slovakien VM
01:00 Calgary Flames - Edmonton Oilers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten