Niklas Lundström.
Foto: Joel Marklund/Bildbyrån
Europa

Klubben stängde av honom – nu lämnar svenskmålvakten

ANNONS
Den JVM-meriterade målvakten Niklas Lundström vägrade häva sin no trade-klausul med tjeckiska Dukla Jihlava, vilket i sin tur ledde till att klubben stängde av honom. Nu går parterna skilda vägar.

Efter att ha imponerat stort under grundserien förlängde den tidigare JVM-målvakten Niklas Lundström sitt kontrakt med den tjeckiska andradivisionsklubben Dukla Jihlava inför slutspelet förra säsongen. 

Den här säsongen har dock inte alls blivit vad den 26-årige burväktaren hade hoppats på. Den tjeckiska klubben har försökt låna ut Lindström till andra klubbar, men då Lundström haft en no trade-klausul i sitt kontrakt har han stoppat utlåningarna.
– Självklart hade jag gått med på det om det var en högre liga, men de förslag som kommit hittills har inte levt upp till standarden, sade Lundström till Hockeysverige.se i november.

LÄMNAR KLUBBEN

Det fick klubben att stänga av den svenske målvakten, som sedan dess har letat en ny klubbadress. Lundström har inte presenterats av någon ny klubb ännu, men nu står det i alla fall klart att han inte är Dukla Jihlavas spelare längre. 

Via sitt Instagram-konto tackar Lundström för de ett och ett halvt år han spenderat i klubben och skriver att "det var roligt under största delen av tiden". 

Den här säsongen spelade Lundström åtta matcher för den tjeckiska klubben, med ett facit på 92,1 i räddningsprocent och ett snitt på 2,16 insläppta mål per match.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM