Sök
Sandin, Lundkvist, Lafréniere, Romanov, Wahlstrom och Heinola tar plats.
Bildbyrån
Junior-VM 2020

KARLSSON: Här är de 20 största stjärnorna i JVM

Med bara dagar kvar tills dess att pucken släpps i Trinec och Ostrava kan det vara värt att spana in vilka som är de största stjärnorna i årets JVM-turnering.

För Hockeysverige Plus räkning har Måns Karlsson rankat de 20 största stjärnorna i årets turnering.

20. Jaroslav Askarov, mv, Ryssland

Vi vet inte ens om han kommer bli Rysslands förstemålvakt, men han kommer med på listan tack vare sin stjärnglans och det rykte han har - snarare än tack vare hans nuvarande kapacitet. Askarov spelar till vardags i SKA St. Petersburgs farmarlag i VHL men har också gjort en KHL-match för stjärnlaget. Varför är det så häpnadsväckande då? Jo, Jaroslav Askarov är bara 17 år. Han beskrivs som den störste målvaktstalangen sedan Carey Price och tippar gå ungefär lika högt som Hart Trophy-vinnaren också, det vill säga omkring femteplatsen. Så, oavsett om Askarov kommer få spela i turneringen eller inte är det ett stjärn-namn att hålla koll på. Om inte annat så lär vi höra mer av honom under draften i sommar.

19. Arthur Kaliyev, fw, USA

Länge rankades han högt inför 2019 års NHL-draft, men när det väl kom till kritan rasade han ända ned till plats 33. Klubbarna ryggade såklart inte tillbaka för hans kapacitet som junior, utan snarare för att de är osäkra på vad han kommer bli. Men på den här nivån kommer han utan tvekan ha potential att vara en av de stora stjärnorna. Kaliyev är en offensiv spjutspets av rang. Förra säsongen gjorde han 51 mål och spelade fram till lika många på 67 matcher i OHL. Den här säsongen har han också en läcker statistikrad: 31+31 på bara 33 matcher.

Hemma i Hamilton Bulldogs spelar han med tjecken Jan Jenik, som också öser in poäng och kunde ha varit med på den här listan. Hamnar Kaliyev bara i rätt omgivning här kommer han kunna vara en av turneringens förgrundsfigurer. Frågan är bara hur bra han står på 'egna ben', och hur beroende han egentligen är av att ha stjärnor omkring sig?

18. Spencer Knight, mv, USA

Förra draftens stora målvaktsprospect, som gick så högt som 13:e till Florida. Är alltjämt underårig men är på förhand turneringens bästa målvakt. Han var med i JVM redan för ett år sedan men utan att få speltid. Nu är det honom USA lär förlita sig på om de ska kunna gå hela vägen till ett guld.

Till vardags spelar den 191 centimeter långe Knight för Boston College där han räddat 94 procent av skotten och bara släppt in 1,73 mål per match på 15 matcher. Kan han göra något liknande i JVM blir USA svårstoppade.

Spencer Knight.Spencer Knight. Foto: Bildbyrån.

17. Trevor Zegras, fw, USA

En av sju underåriga forwards som slagit sig in i den amerikanska preliminärtruppen. Trevor Zegras gick topp-tio i draften i somras och har haft en strålande säsongsstart i Boston University. Med 17 poäng på 16 matcher är han näst bäste junior i collegesystemet, bakom en landsman som kommer högre upp på listan...

Trevor Zegras är primärt ingen poänggörare, egentligen, utan hyllas ofta för sitt smarta tvåvägsspel. Det är snarare det som ska göra honom till en sjärna i Anaheim Ducks om några år.

16. Aleksandr Chovanjov, fw, Ryssland

Så sent som i augusti kom beskedet att Chovanjov hade tvingats operera bort en godartad tumör i hans högra ben. Han tvingades vila ett par månader och det fanns nog en viss oro i det ryska juniorlandslagsteamet. Skulle en av de tänkta stjärnorna hinna komma tillbaka i form till JVM? Men jodå, det gjorde han.

Forwarden, som är den enda Minnesotadraftade spelaren i hela turneringen, har öst in poäng i Moncton Wildcats i WHL. Det har blivit 53 poäng på 26 matcher och hans poängsnitt på 2,04 poäng per match överträffas bara av en viss Alexis Lafrenière. Det säger en del om vilka kvalitéer han besitter. 

15. David Gustafsson, fw, Sverige

Det är ganska svårt att veta vad David Gustafsson är. Å ena sidan är han den som gjort flest NHL-matcher i turneringen, med sina 20. Han har också gjort mål i ligan. Å andra sidan är det en kille som gjorde två mål på 36 matcher i SHL förra säsongen. Som jämförelse gjorde Samuel Fagemo 14 på 42 matcher. Men Gustafsson framställs som den stora offensiva stjärnan i Sverige.

Det är han inte. Gustafsson lär dock kunna kontrollera matcherna på ett dominant sätt. Han är smartare än de flesta andra och även om han haft väldigt lite speltid i Winnipeg så lär han ha utvecklats otroligt mycket under månaderna i NHL. Så kanske, kanske kan han ta en offensiv spjutspets-roll även i Sverige. Det lär han i alla fall behöva om Juniorkronorna ska kunna ta sig långt i turneringen.

14. Rasmus Kupari, fw, Finland

Jesse Ylönen, Aarne Talvitie och Aleksi Heponiemi var de tre finska spelarna som gjorde fler poäng än Rasmus Kupari i förra årets JVM. Då ska vi komma ihåg att Finland vann guld. Kupari gjorde lika många poäng som Kaapo Kakko, exempelvis.

Tanken var att Kupari i år skulle leda Finlands offensiv tillsammans med Anton Lundell, men Lundell är skadad och missar VM. Med andra ord kommer ett stort offensivt ansvar ligga på Kuparis axlar. Men på juniornivå borde han klara av att hantera det.

Till vardags lirar han i AHL, för Los Angeles farmarlag Ontario Reign, och har där gjort 6+2 på 27 matcher. Förra säsongen gjorde Kupari 33 poäng på 43 matcher i finska ligan. Hittar han poängformen på allvar igen kommer han bli Finlands stora stjärna i JVM.

Rasmus Kupari.
Rasmus Kupari. 

13. Bowen Byram, b, Kanada

Om jag gör den här rankingen igen om ett år, och Byram spelar JVM för Kanada igen, kommer han kunna vara topp-tre. Det här är nämligen en av världens absolut största backtalanger vi har att göra med. Han och Cale Makar kommer kunna bilda NHL:s bästa backpar om några år.

Byram valdes som fyra i sommarens draft, av Colorado Avalanche, och trots att han är underårig tror jag han kommer kunna färga ordentligt i årets JVM. Kanada har en fruktansvärt bra backsida med spelare som Ty Smith, Jared McIsaad och Jamie Drysdale för att nämna några. Men den jag är mest spänd över att få se är Bowen Byram, Jag hoppas han får en framskjuten roll, även om Ty Smith kanske är försteback, och att han får visa varför han är en av de stora backtalangerna i världen.

12. Nils Lundkvist, b, Sverige

Vet ni vilken SHL-back som gjort flest poäng i lika styrka den här säsongen? Jodå, det är Nils Lundkvist. Bara sju forwards i hela SHL har gjort flest poäng i spelformen den här säsongen. Det säger en del om vilken kvalité Luleåbacken hållit.

Utan Adam Boqvist i laget kommer det också finnas utrymme för Lundkvist att ha en lika stor och framträdande roll även i Juniorkronorna. Både i spel fem mot fem och i powerplay kommer det finnas alla chanser för Tomas Montén att matcha SHL-succén stenhårt. Då kommer han kunna vara en av de bästa backarna i hela JVM.

11. Ville Heinola, b, Finland

Draftades som 20:e spelare i somras och det hör inte direkt till vanligheterna att spelare som draftas så 'lågt' går in i NHL direkt. Men det gjorde Ville Heinola. I ett back-krisande Winnipeg fick han spela säsongens åtta första matcher - och gjorde fem poäng.

Nu är han hemma i Lukko och har där inte varit lika framträdande offensivt. Men med Heinolas imponerande säsongsstart i åtanke kan vi utgå ifrån att han lär vara en av turneringens bästa backar, och en absolut nyckel om Finland ska kunna vinna ännu ett guld. 18-åringen var med i det lag som vann guld för ett knappt år sedan.

10. Cole Caufield, fw, USA

När USA spelade U18-VM i somras, och bara tog brons trots sitt superlag, var Cole Caufield turneringen stora stjärna vid sidan av Jack Hughes. Han utsågs till och med till turneringens bäste forward och mest värdefulla spelare. Det är lätt att förstå varför. Den extrema målskytten gjorde FJORTON mål på sju matcher. Under den vanliga säsongen gjorde Caufield bisarra 101 mål på 92 matcher för det amerikanska talangprogramlaget.

Cole Caufield får såklart gå in i turneringen som en av de stora favoriterna till skytteligatiteln. Den här säsongen har han gjort tolv mål och totalt 20 poäng på 18 matcher för University of Wisconsin och är med det bäste junior i collegesystemet. Den blott 170 centimeter långe forwarden kommer vara en av turneringens mest spännande spelare att följa.

9. Moritz Seider, b, Tyskland

Sex nationer är representerade på rankingen. De "fem stora" - och Tyskland. Moritz Seider är Tysklands största talang någonsin om vi räknar bort Leon Draisaitl och står redan nu på gränsen till NHL, som 18-åring.

Den Detroitdraftade backen har imponerat stort i AHL under säsongen och har i alla fall så här långt visat att Detroit gjorde rätt som valde honom chock-tidigt i sommarens draft. Seider tippades gå omkring platserna 15 till 20 - men tingades redan som nummer sex.

Seider är en närmast komplett back med bra skridskoåkning, bra spelförståelse och en både bra defensiv och offensiv kompetens. Trots sin ringa ålder har han redan spelat ett U20-VM och ett senior-VM. Han har också vunnit ett tyskt mästerskapsguld med Adler Mannheim, och gjort 28 matcher i AHL.

Moritz Seider.Foto: Anne-Marie Sorvin-USA TODAY Sports

8. Joe Veleno, fw, Kanada

Såklart en superförstärkning för Kanada, för det var ett tag osäkert om de skulle få loss den hårdjobbande centerstjärnan. Joe Veleno var med i laget redan för ett år sedan men hade då en roll lite längre ned i hierarkin än vad han kommer ha nu.

Förstarundevalet från 2018 har den här säsongen spelat AHL-laget med Grand Rapids och har gjort tolv poäng på 29 matcher. Det är siffror som 'är vad de är'. Varken dåliga eller bra. Men det vi inte får glömma bort med Joe Veleno är att han i grunden är en tvåvägscenter som inte nödvändigtvis kommer bli någon stor poängproducent på seniornivå. Samtidigt som jag säger det vill jag dock flika in att han på juniornivå även gjort en hel del poäng.

Så på JVM-nivå kommer han dock kunna leverera, var så säkra. Det här kommer vara en av de stora förgrundsfigurerna i Kanadas superlag.

7. Quinton Byfield, fw, Kanada

17-årigt superlöfte som väntas gå tvåa i sommarens draft. Att inte ha Quinton Byfield högre än sjua på listan smärtar en del, det måste jag erkänna. Men jag är tveksam till vilken roll han kommer få i ett kanadensiskt lag som är till bredden fyllt av offensiv kraft. Därför har jag honom relativt lågt på listan.

Byfield har under säsongen gjort 57 poäng på 30 matcher och är med det trea i OHL:s poängliga bakom Arthur Kaliyev (plats 19 på listan) och Connor McMichael (inte ens med på listan). Då kanske ni förstår varför jag inte väljer att ha Byfield högre. Men med topp-tio ska han vara. Snackar vi stjärnstatus är trots allt den här killen en av de mest omskrivna spelarna inför turneringen - och definitivt en av dem som kommer ha allra finast karriär i framtiden.

17-åringen är en pansarvagn när han forsar fram på isen med sina 194 centimeter och 97 kilo. En sån center vill alla lag ha.

6. Rasmus Sandin, b, Sverige

Han är inte Sveriges viktigaste spelare, både Hugo Alnefelt och David Gustafsson är ännu viktigare för lagets framgångar. Men Rasmus Sandin är nog Sveriges bästa spelare och största stjärna. Han är i alla fall högst upp på min ranking.

19-åringen har den här säsongen spelat sex NHL-matcher för självaste Toronto och har sedan gjort det mycket starkt i AHL. Inte minst har han varit vass offensivt, med tolv poäng på 19 matcher från sin backplats. Bara Joel Farabee, som gjort fyra poäng på fyra matcher, har ett bättre poängsnitt av AHL:s juniorer den här säsongen. Sandin är före stjärnor som Joe Veleno och Oliver Wahlstrom där. Det säger en del, eftersom det är två forwards som har ett rykte som är högre än Sandins.

5. Grigorij Denisenko, fw, Ryssland

På femteplats hittar vi killen som faktiskt vann hela JVM:s poängliga förra året. Då gjorde han som underårig nio poäng på sju matcher i det ryska bronslaget. Nu kommer han återigen få bära det offensiva ryska ansvaret på sina axlar.

Under säsongen har Denisenko gjort 4+4 på 27 matcher för Lokomotiv Jaroslavl i KHL så han kommer inte från någon dundersäsong, direkt. Men med tanke på att han som sagt vann poängligan för ett år sedan vore det dumdristig att inte lyfta fram honom som en potentiell poängligavinnare även i år.

Grigorij Denisenko valdes av Florida som spelare nummer 15 i 2018 års draft och har nu utgående kontrakt med Lokomotiv. Kanske kan vi få se honom slåss om en NHL-plats nästa säsong?

4. Oliver Wahlstrom, fw, USA

Blev klar för JVM ganska tätt inpå avresan till Tjeckien. Och oj, vilken förstärkning det kan bli för USA. Wahlstrom har inte haft en speciellt produktiv säsong, 3+6 på 20 matcher i AHL, men har också gjort nio NHL-matcher med New York Islanders. Även om han lämnade dem helt utan poäng tycker jag han gjorde det helt okej spelmässigt.

Halvsvensken är en renodlat offensiv spelare och var med i USA:s silverlag för ett år sedan. Han har också varit framträdande på U18-VM och vunnit både guld och silver. Genom hela hans unga karriär har han varit en av den här kullens stora stjärnor, både i USA och internationellt. 

Får han ut max av det han har i kroppen kan Oliver Wahlstrom vinna både poäng- och skytteliga.

Oliver Wahlstrom.
Oliver Wahlstrom. Foto: Bildbyrån

3. Alexander Romanov, b, Ryssland

På tal om ryska spelare som var lysande redan för ett år sedan... Grigorij Denisenko är inte den enda spelaren i turneringen som passar in på den beskrivningen. Även Alexander Romanov kan i högsta grad räknas in där.

CSKA Moskva-spelaren känns lite bortglömd inför turneringen men vi ska komma ihåg att han utsågs till hela JVM:s bästa back redan förra året och gjorde åtta poäng på sju matcher. Han fick också testa på att spela i seniorlandslaget, för det ryska B-laget.

Morfar är faktiskt legendaren och den tidigare förbundskaptenen Zinetula Bilyaletdinov, som vann två JVM-guld 1974 och 1975. Kan Romanov föra den familjetraditionen och vinna ett guld 2020? Ja, gör Ryssland det kan vi nog gissa att CSKA Moskva-backen återigen kommer ha varit en av turneringen bästa backar.

2. Barrett Hayton, fw, Arizona

Barrett Hayton går in i turneringen som trolig förstacenter i Kanadas monstruöst starka centeruppsättning. Så pass bra är han. Han har varit in och ut ur Arizonas laguppställning under säsongen och har gjort 1+3 på 14 matcher i Coyotes. Jag blev ärligt talat lite överraskad när Arizona meddelade att det var okej med att släppa talangen till VM.

Av de spelare som var underåriga i Kanadas lag förra året var Hayton den som producerade bäst, med 0+4 på fem matcher. Även om poänggörandet inte nödvändigtvis är hans största förtjänst kommer han kunna producera betydligt mer i år, tror jag.

Barrett Hayton valdes redan som femma i draften 2018, har spelat en hel del i NHL under säsongen, men känns ändå som en liten doldis för den breda massan. När JVM 2020 är över kommer han inte vara en doldis längre. Jag blir inte förvånad om det här blir Barrett Haytons turnering på Kanadas väg mot ett troligt guld.

1. Alexis Lafrenière, fw, Kanada

Det blir nästan slentrian att ha den kommande (troliga) draftettan först på en lista av det här slaget. Men vad annat kan jag göra, när Alexis Lafrenère är så bra som han är? Trots att han bara är 18 år och har ett år kvar som junior toppar han hela QMJHL:s poängliga med 70 poäng på 32 matcher. Redan förra säsongen gjorde han 105 på 61.

För ett år sedan var Lafrenière också med i Kanadas JVM-lag men då gjorde han bara ett mål och var inte redo att ta någon dominant roll. Det är jag ganska säker på att han kommer kunna göra i år. Även om Kanada har en brutalt bra offensiv och trots att han är underårig tror jag Lafrenière är redo att leda det här laget mot ett guld.

Det här är en offensiv talang på en nivå vi inte ser speciellt ofta.

Alexis Lafreniere
Alexis Lafreniere. Foto: Bildbyrån


Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten