En boarding ledde till ett stort slagsmål i Smålandsderbyt.
HockeyAllsvenskan

Galna Smålandsderbyt – fyra matchstraff på en period

Smålandsderbyt mellan Västervik och Tingsryd urartade rejält i den andra perioden. En ful tackling av Jakob Heljemo startade ett storslagsmål som ledde till att domarna tog tre matchstraff i samma situation. Några minuter senare fick en fjärde spelare matchstraff.

Det stod 0-0 mellan Västervik och Tingsryd i den andra perioden i vad som då var ett ganska anonymt Smålandsderby.

Det såg Jakob Heljemo till att ändra.

Han delade ut en ful boarding på Västerviks Oskar Drugge vilket gjorde att i princip alla VIK-spelare som befann sig på isen hoppade på Heljemo och ett storslagsmål drog igång. Värst var det mellan Lukas Wernblom och Filip Owesson som båda började dela ut slag mot varandra, med handskarna på.

FYRA MATCHSTRAFF PÅ 98 SEKUNDER

Det tog lång tid innan domarna lyckades sära på spelarna och ännu längre tid för domarteamet att reda ut hur situationen skulle bedömas. Efter flera minuters konferens delades tre matchstraff ut. Ett till Heljemo för boarding, ett till hans lagkamrat Owesson för fighting och det tredje gick till VIK:s Wernblom, också för fighting.

Det var dock inte slut där. Västervik skulle se till att "kvittera" i matchstraff när Jacob Bjerselius skickades till omklädningsrum efter att ha åkt in i Robin Carlsson långt ifrån där pucken var. Domarna bedömde även att detta skulle ge 5+20 för Bjerselius och fyra spelare fick alltså matchstraff inom loppet av en minut och 38 sekunder.

Matchen då?

Den blev tajt. Peter Krieger gav hemmalaget Västervik ledningen i powerplay, efter alla matchstraff, men med fyra minuter kvar kvitterade Felix Olsson för TAIF och skickade matchen till förlängning.

Matchen gick sedan till straffar och där kunde Västervik knipa bonuspoängen efter att Ken Jäger blivit den enda målskyttet i straffläggningen.

Västervik – Tingsryd 2–1 SO (0-0,1-0,0-1,0-0,1-0)

Västervik: Peter Krieger, Ken Jäger (avgörande straff)
Tingsryd: Felix Olsson.