34-årige Dustin Byfuglien kommer inte att medverka under inledning av försäsongen.
Foto: Daren Yamashita/USA TODAY Sports/Bildbyrån
NHL

Backstjärnan för samtal med Winnipeg igen

ANNONS
Dustin Byfuglien och Winnipeg Jets är numera en infekterad historia. Efter att den storvuxne backen vägrat att träna med klubben inför säsongen valde Winnipeg att stänga av honom. Efter det har förhållandet partnerna mellan varit frostigt men nu verkar det som att man har börjat prata med varandra igen.

34-årige Dustin Byfuglien åkte på en fotledsskada som höll honom borta från spel stora delar av säsongen i fjol. När säsongen i år skulle dra igång var Byfuglien osäker på om han skulle fortsätta spela hockey överhuvudtaget och dök inte upp till försäsongslägret. Det gjorde att Winnipeg stängde av honom.

Efter mycket om och men blev 34-åringen sugen på NHL igen och eftersom han sattes upp på skadelistan har han enligt reglerna rätt till full lön för den perioden. Spelarfacket NHLPA menar att han blev skadad under tiden han spelade i NHL och att han på så sätt ska bli betald av klubben.  

Detta är något Winnipeg inte höll med om. De menar att  Byfuglien hade en sista läkarundersökning av klubben efter att laget åkt ut i slutspelet mot St. Louis Blues och han då var fullt frisk. Klubben ska också ha varit besviken på att backen inte meddelade dem om sina problem i foten och inte dök upp på träningslägret. På så sätt hade klubben ingen möjlighet att följa upp Byfugliens skada och anser inte att han har rätt till den lön han kräver. 

Börjat prata med varandra igen

Men nu verkar det som att parterna har börjat samtala med varandra igen. Enligt TSN som hänvisar till Mike McIntyre och Jason Bell från The Winnipeg Free Press så har 34-åringen och klubben börjat diskutera hur de ska kommunicera med varandra angående hans rehabilitering av den operationen han har gjort. Winnipeg har kommit med rekommendationer för hur Byfuglien ska fortsätta med sin behandling. 

Det ska dock inte vara något genombrott angående om 34-åringen ska spela för Winnipeg igen. Där är förhandlingarna fortsatt frostiga. Backbjässen genomgår just nu rehab på en klinik utanför klubben och är fortfarande avstängd av Winnipeg. Vi få väl se vad som händer härnäst i ”Byfuglien-gate”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 15 april
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:00 Washington Capitals - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres NHL
01:00 Detroit Red Wings - Montreal Canadiens NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:30 New York Rangers - Ottawa Senators NHL
tisdag 16 april
03:30 Los Angeles Kings - Minnesota Wild NHL
03:30 Edmonton Oilers - San Jose Sharks NHL
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga