Tuomas Kiiskinen blev matchvinnare för Skellefteå i rivalmötet med Luleå.
Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån
SHL

Skellefteå starkast i rivalmötet – straffade Luleå

Det bjöds på krossar, storspelande målvakter och rivalsegrar i kvällens SHL-matcher. Nedan finner du ett svep från kvällens sex matcher.

Luleå – Skellefteå 2–3 efter straffar (0–1, 1–1, 1–0, 0–0, 0–1)
Luleå: Juhani TyrväinenDaniel Sondell
Skellefteå: Robin Alvarez (2), Tuomas Kiiskinen (avg. straff)

Det var uppdukat för hockeyfest i Norrbotten när serieledaren Luleå välkomnade rivalen Skellefteå för ett stekhett rivalmöte. Första perioden blev däremot långt från någon hockeyfest, då det bara avlossade nio skott totalt under de inledande 20 minuterna. Ett av dessa letade sig in i mål, då Robin Alvarez lyckades lirka in 1–0 till gästerna efter sju minuters spel.

Luleå tog över matchbilden i den andra perioden, men trots det så kunde Skellefteå utöka ledningen till 2–0 – även den här gången genom Robin Alvarez. Tvåmålsledningen såg ut att hålla sig perioden ut, men med sex sekunder kvar av mittperioden lyckades Juhani Tyrväinen styra in 1–2-reduceringen för norrbottningarna.

Ett Luleåmål hände i luften hela den tredje perioden och med drygt fem minuter kvar av slutperioden så lyckades Daniel Sondell kvittera genom ett smått slumpartat mål. Matchen gick sedan vidare till förlängning och sedermera straffar, där Skellefteå kunde dra det längsta strået och plocka med sig extrapoängen hem till norra Västerbotten.

Djurgården – Brynäs 6–0 (1–0, 4–0, 1–0)
Djurgården: Marcus Högström (3), Dick Axelsson (2), Henrik Eriksson
Brynäs:

Djurgården fullkomligt körde över Brynäs i klassikermötet på Hovet under tisdagen. 

Trots stort skottövertag (11–2) i den första perioden fick hemmalaget nöja sig med en 1–0-ledning. Det var i stället i den andra perioden det skulle lossna ordentligt för hemmalaget, då man kunde gå ifrån till en 4–0-ledning efter ytterligare ett mål av Axelsson samt två mål av Marcus Högström – hans två första mål för säsongen.

När sedan Henrik Eriksson utökade Djurgårdens ledning till 5–0 fyra minuter från mittperiodens slut fick Joacim Eriksson lämna över målvaktssysslan till Samuel Ersson, som kom in och räddade 12 av 13 skott i matchen.

Matchen slutade till slit 6–0 efter att Marcus Högström fått fullborda sitt hattrick i matchens slutskede. Karri Rämö stoppade samtliga 18 skott som Brynäs sköt på mål och höll sin första nolla i SHL-karriären.

HV71 – Malmö 1–4 (0–0, 0–0, 1–4)
HV71: Alexander Bergström
Malmö: Matias LassenMatias MyttynenFrederik StormJesper Jensen Aabo

Efter två mållösa perioder lossnade det ordentligt i slutakten i Jönköping. 55 sekunder in i den tredje perioden gav Matias Lassen Malmö ledningen, men kort därefter kunde Alexander Bergström kvittera gästernas ledning.

Detta var dock Malmös kväll. En annan Matias, finländaren Myttytnen, ordnade 2–1 till skåningarna i spel fem mot fyra och när Frederik Storm stod för 3–1 drygt fem minuter ifrån slutet var det tack och godnatt för hemmalaget.

HV71 tog ut målvakten Jonas Gunnarsson i ett sista desperat försök att få in en kvittering, men det hela resulterade i stället i att Jesper Jensen Aabo kunde pricka in 4–1 i den tomma kassen. I och med segern klättrar Malmö upp på niondeplatsen i SHL, medan HV71 alltjämt ligger kvar på femteplatsen.

Oskarshamn – Rögle 1–2 (0–1, 1–1, 0–0)
Oskarshamn: Joakim Thelin
Rögle: Kodie Curran (2)

Christoffer Rifalk lämnade Oskarshamn som en vinnare i våras. När han i kväll var tillbaka i sin gamla hemmaarena lämnade han återigen som en vinnare.

Röglemålvakten stoppade 27 av 28 skott som Oskarshamn skickade mot honom när Rögle kunde vinna den tuffa bortamatchen i Småland med 2–1 efter att Rögles stjärnback Kodie Curran stått för två mål i spel i numerärt överläge.

I och med förlusten ligger Oskarshamn alltjämt sist i SHL-tabellen, medan Rögle befäster sin sjätteplats. 

Örebro – Leksand 4–2 (2–0, 0–2, 2–0)
Örebro: Aaron Irving (2), Jordan BoucherMathias Bromé
Leksand: Spencer AbbottMartin Karlsson

Publiken i Behrn Arena bjöds på en rikigt svängig match. Örebro gick upp i en 2–0-ledning i den första perioden, men fick se sin ledning kvitteras i mittperioden då Leksand stod för två mål genom Spencer Abbott och Martin Karlsson.

Hemmapubliken skulle dock få lämna matchen med ett leende på läpparna. I den tredje perioden lyckades nämligen hemmalaget återta ledningen genom Aaron Irving som med sitt andra mål för kvällen återigen satte Örebro i förarsätet. 

Leksand chansade och tog ut Axel Brage i ett försök att åstadkomma en kvittering, men istället kunde Örebros Tre Kronor-forward Mathias Bromé pricka in slutresultatet 4–2. Örebro går upp på tredje plats i SHL i och med segern samtidigt som Leksand alltjämt kämpar på fel sida kvalstrecket.

Växjö – Frölunda 4–2 (3–1, 1–1, 0–0)
Växjö: Richard GyngePontus HolmbergCasey BaileyMartin Lundberg
Frölunda: Ryan LaschJoel Lundqvist

Pang, pang, pang! 

På sina fyra första skott lyckades Växjö göra tre mål på Frölundamålvakten Johan Mattsson och skakade Frölunda ordentligt under den första halvan av den första perioden. Frölunda skulle dock hämta sig genom först en sen reducering i den första perioden genom Ryan Lasch innan Joel Lundqvist kunde trycka in ytterligare en reducering halvvägs genom mittperioden.

Martin Lundberg lyckades dock grusa gästernas upphämtningsförsök, då han med sitt tredje mål för säsongen kunde utöka ledningen till 4–2 i spel fem mot fyra.

Lundbergs 4–2-mål visade sig även bli matchens sista, vilket innebär att Växjö kämpade sig förbi Brynäs i tabellen och seglar upp på en tiondeplats. Frölunda å sin sida halkar ned till fjärdeplatsen i SHL-tabellen.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 25 september
13:00 Luleå - Brynäs SDHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
16:00 Djurgården - Linköping SDHL
16:10 SDE - Göteborg SDHL
20:00 Washington Capitals - Buffalo Sabres NHL
00:00 Edmonton Oilers - Winnipeg Jets NHL
måndag 26 september
03:00 Colorado Avalanche - Vegas Golden Knights NHL
01:00 New York Rangers - New York Islanders NHL
tisdag 27 september
19:00 Skellefteå - Färjestad SHL
19:00 Tingsryd - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Brynäs - Örebro SHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 28 september
19:00 Brynäs - SDE SDHL
19:00 Mora - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Vastervik - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - AIK Hockeyallsvenskan
01:00 Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens NHL
torsdag 29 september
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Växjö - Brynäs SHL
19:00 Leksand - Örebro SHL
19:00 Linköping - Luleå SHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Skellefteå SHL
19:00 Rögle - Malmö SHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
fredag 30 september
19:00 BIK Karlskoga - Vastervik Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Ostersund Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten