Ludvig Hedström.
Foto: Bildbyrån/Ola Westerberg
Junior-VM 2020

Djurgårdsduo tränar med Juniorkronorna

ANNONS

Det är fortfarande oklart vilka spelare Juniorkronorna får loss från Nordamerika. Därför lånar förbundskapten Tomas Montén in två spelare från Djurgården till det stundande träningslägret i Uppsala inför avresan till JVM i Tjeckien.

Det handlar då om backarna Ludvig Hedström och Pontus Johansson, båda födda 2001. Hedström var med Småkronorna och vann VM-guld på hemmaplan i våras och har noterats för två SHL-matcher den här säsongen. Johansson saknar landslagsmeriter.

– Det här är spelare som tillhör Team 19, alltså den ålderskull som vi börjar jobba med efter att vi spelat JVM i Tjeckien. Så det ger oss en chans att titta på dom spelarna inför framtiden vilket också är positivt, så det känns som en bra lösning, säger Tomas Montén om duon på swehockey.se.

INVÄNTAR BESKED

Montén presenterade fem backar i sin preliminära JVM-trupp förra onsdagen. Anledningen till det är att man inväntar besked från Chicago Blackhawks och Toronto Maple Leafs gällande Adam Boqvist och Rasmus Sandin. Det gör att man i ett första skede bara kommer att ha fyra backar på plats i Uppsala när man samlas inför JVM på söndag.

– Sedan har vi Tobias Björnfot som anländer senare och vi beräknar att han kan träna med oss först på tisdag. Därför har vi valt att plocka in spelare som är med och tränar med oss måndag till onsdag, säger Tomas Montén.

Juniorkronorna beger sig till Tjeckien den 19 december och spelar två träningslandskamper mot Tjeckien och USA innan man öppnar turneringen med att möta Finland 26/12.

Den här artikeln handlar om: