Erica Udén Johansson stod för ett mål i segermatchen.
Damkronorna

Damkronornas revansch – besegrade Finland

I går förlorade Damkronorna säsongens första landskamp då man föll mot Tyskland. I dag kunde Ylva Martinsens landslag ta revansch genom att besegra rivalen Finland med 4–1.

Efter en tung förlust mot Tyskland i öppningsmatchen av fyrnationsturneringen i tyska Füssen i går kunde Damkronorna studsa tillbaka under fredagen.

I dagens möte med rivalen Finland lyckades svenskorna ta säsongens första seger när man besegrade VM-silvermedaljören från i våras med 4–1.

TVÅ AIK-MÅL

Efter en mållös förstaperiod kunde Emma Murén ge Damkronorna ledningen drygt fem minuter in i den andra perioden. Viivi Vainikka såg till så att finskorna tog sig in i matchen med sitt kvitteringsmål i mitten av den andra perioden, men kort därefter kunde Michelle Löwenhielm återge Sverige ledningen.

I den tredje perioden utökade AIK-forwarden Erica Udén Johansson Sveriges ledning innan klubbkamraten Sabina Küller satte spiken i kistan med sitt 4–1-mål med 24 sekunder kvar att spela av matchen.

I morgon avslutar Sverige turneringen genom ett möte med Schweiz, som i går besegrade Finland med 5–4 efter straffar.

Sverige – Finland 4–1 (0–0, 2–1, 2–0)