Sök
Isac Skedung sköt segermålet i förlängningen för Västerås.
Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Västerås knäckte serieledaren – tog åttonde raka segern

Västerås går som tåget och har vunnit åtta matcher i rad efter att ha fått serieledaren Björklöven på fall i kvällens drabbning. I övrigt tog AIK en efterlängtad seger, Modo bröt förlustsviten och Vita Hästen avgjorde mot Karlskoga i boxplay. 

Svep från kvällens sex matcher i Hockeyallsvenskan: 

Västerås – Björklöven 2–1 OT (1-0,0-1,0-0,1-0)

Västerås: Viktor HertzbergIsac Skedung
Björklöven: Olle Liss.

Det såg ut att bli en drömdebut för Olle Liss i Björklöven. 

Han gjorde mål direkt i sin nya klubben och såg väldigt pigg ut på isen. Han hade faktiskt flera lägen att göra ännu fler mål men stanna till slut på ett. Något som skulle visa sig bli kostsamt. 

Björklöven gjorde nämligen inget mer mål förutom Liss kasse. 

Istället var det Isac Skedung som klev fram och blev hjälten när han satte 2-1 i förlängningen vilket gjorde att Västerås knep bonuspoängen. 

Laget har nu lyckats vinna åtta matcher i rad och får mer och mer häng på lagen i den absoluta toppen. Björklöven fick dock se sig stoppade för bara den sjunde gången den här säsongen. 

Modo – Mora 4–3 (1-2,3-0,0-1)

Modo: Patrik KarlkvistJonathan JohnsonHenrik BjörklundAdam Tambellini
Mora: Dustin Gazley 2, Isak Pantzare

Modo kom till kvällens drabbning med tre raka förluster efter att ha sett nästintill ostoppbara ut dessförinnan. 

Nu är ordningen dock återställd när Ö-vikslaget fick jubla igen. På sina tre senaste förlustmatcher hade laget bara lyckats sätta fyra puckar i nät men mot Mora tog det bara 36 minuter innan Modo skjutit fyra mål. 

Modos fyra bästa målskyttar hamnade alla i målprotokollet i kväll. Patrik Karlkvist (12), Adam Tambellini (12), Jonathan Johnson (13) och Henrik Björklund (15) satte alla varsitt mål. Värst var dock Karlkvist då han också stod för tre assist i matchen. 

Mora har det desto tyngre och ligger alltjämt under kvalstrecket. 

AIK – Kristianstad 2–0 (0-0,2-0,0-0)

AIK: Henrik RommelOscar Nord.
Kristianstad: – 

I måndags ledde AIK med 2-0 men tappade till 2-3. I kväll blev det dock ett trendbrott för Stockholmslaget som lyckades hålla undan och tog sin första seger på länge efter att ha förlorat sju matcher i rad. 

Det var i den andra perioden som det avgörande rycket kom. AIK har haft enorma problem i powerplay och har bara gjort mål i 6,45 procent av sina chanser i numerärt överläge. I kväll kom dock ett trendbrott även där då både Henrik Rommels och Oscar Nords mål kom i powerplay. 

Om laget kan få igång sitt powerplay kanske de kan börja sin klättring i tabellen på allvar. Efter kvällens vinst har de nu åtta poäng upp till Västervik som ligger ovanför strecket.

Kristianstad är inne i en dålig period just nu och har förlorat fem matcher i rad. På dessa fem matcher har man bara lyckats göra fem mål och blev alltså nollade i kväll av en storspelande Mika Järvinen som höll sin första nolla sedan ankomsten till AIK. 

Vita Hästen – Karlskoga 4–1 (0-1,0-0,4-0)

Vita Hästen: Erik BorgKevin ElgestålFilip CrusemanMarcus Eriksson
Karlskoga: Fredrik Forsberg.

Vita Hästens segerrecept mot Karlskoga var special teams. Men det var inte powerplay. 

Vid ställningen 1-1 satte östgötarna fart, i boxplay. Både 2-1 och 3-1 kom i spel numerärt underläge då Kevin Elgestål gav Hästen ledningen innan Filip Cruseman utökade bara ett par minuter senare. 

Hemmalaget dominerade klart i den både den andra och tredje perioden. I den andra vann de skotten med 19-2 utan att få pucken i nät men i den avgörande perioden kom islossning då de sköt fyra mål och gick från underläge 0-1 till vinst med 4-1.

Karlskoga fick därmed sin fyra matcher långa segersvit bruten medan Hästen fortsätter sin fina form. De har nu nio vinster på de elva senaste matcherna. 

Tingsryd – Timrå 2–1 SO (0-1,1-0,0-0,0-0,1-0)

Tingsryd: Oskar Stål Lyrenäs 2 (inklusive avgörande straff)
Timrå: Sebastian Hartmann.

Oskar Stål Lyrenäs har verkligen hittat formen efter att ha värvats till Tingsryd från Björklöven. Innan klubbytet hade han tre mål på 23 matcher men därefter sköt han två mål på lika många framträdanden i Smålandsklubben. 

I kväll klev 21-åringen fram igen och sänkte Timrå nästan på egen hand. Först kvitterade han i den andra perioden efter att Sebastian Hartmann gett gästerna ledningen. Därefter blev Stål-Lyrenäs den enda målskytten i straffläggningen och fixade bonuspoängen till Småland. 

Tingsryd har därmed tagit poäng i sju av sina nio senaste matcher. De fick även stopp på Timrå som kom till kvällens möte med tre raka vinster i bagaget. 

Almtuna – Västervik 4–1 (1-1,2-0,1-0)

Almtuna: Mattias GranlundWilliam WiåVilliam HaagTobias Liljendahl
Västervik: Victor Öhman

Tungt för Västervik. Smålänningarna inledde serien bra men har nu dalat fullständigt och i och med kvällens match har de nu förlorat åtta av sina tio senaste matcher. 

De är nu på allvar nerdragna i bottenstriden då de endast ligger en poäng före Mora under kvalstrecket och flera andra lag, som Almtuna och Södertälje, börjar rycka ifrån uppåt. 

Almtunas Mattias Granlund var mållös i årets allsvenska säsong innan den här veckan började. I måndags sköt han dock segermålet mot AIK och i kväll gjorde han mål för andra matchen i rad när han gav Uppsalalaget ledningen i den första perioden. 

Almtuna har nu vunnit två matcher i rad och börjar lämna bottenstriden bakom sig. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten