Linköping fick jubla efter krossen mot Göteborg.
SDHL 1

Linköping krossade jumbon i bottenmötet

Denise Altmann startade målfesten och Madelen Haug Hansen avslutade den med sitt 8-1-mål. Linköping var totalt överlägsna och kvaddade jumbon Göteborg rejält.

Linköping-Göteborg 8-1 (3-0, 3-1, 2-0)

Linköping: Denise AltmannSaana Valkama x3, Emilie Kruse JohansenEmilia RamboldtZoe Hickel,  Madelen Haug Hansen

Göteborg: Louisa Durnell

Det var Linköping för hela slanten i bottenmötet med Göteborg. Ett Göteborg som har det oerhört tungt just nu och som är cementerade i botten. Inte blev det bättre för självförtroende att då de blev totalt kvaddade av Linköping.

Denise Altmann började målfyrverkeriet när hon sköt 1-0 i powerplay och när Saana Valkama kunde göra sitt första mål för kvällen var det aldrig något snack om saken. Just Valkama var matchens stora artist då hon stod för ett hattrick i matchen.

Madelen Haug Hansen kunde till slut fastställa slutresultatet till hela 8-1. Med vinsten för Linköping gör att man lämnar en lucka ner till Modo och Göteborg som just nu ligger på de båda nedflyttningsplatserna. För Göteborg ser det inte ljust ut just nu.

Modo-SDE 2-3 (1-0, 1-2, 0-0, 0-1)

Modo: Amanda AhlmMarion Allemoz

SDE: Lili PintérSavine WielengaJulie Zwarthoed

Modo ligger precis som Göteborg pyrt till i SDHL men man började förtroendeingivande hemma mot SDE. Efter en mållös första period kunde Amanda Ahlm ge hemmalaget en välbehövlig ledning i mitten av den andra perioden.

Modo gick in till den tredje perioden med ledningen men SDE kom starkt tillbaka. Lili Pinter kvitterade Ahlms ledningsmål men kort därefter återtåg hemmalaget ledningen genom Marion Allemoz.

Hemmalaget krigade för att få med sig alla tre poängen men i slutet av matchen kunde Savine Wielenga kvittera. Matchen till förlängning där SDE visade sig för starka för Modo när Julie Zwarthoed blev matchvinnare. Modo fick med sig en poäng men skulle behövt alla tre. Man har nu sju poäng upp till säker mark i SDHL.