Sök
Östersund-Piteå blir en het uppgörelse.
Bildbyrån
Hockeyettan
MJÖRNBERG: Outsiders gör upp om seriesegern – på hockeysverige.se

Imorgon är det fest här på Hockeysverige. Då visar vi nämligen seriefinalen i Hockeyettan norra mellan Östersund och Piteå – helt gratis. Bästa lördagsnöjet!

I samarbete med ATG visar hockeysverige.se mötet mellan Östersund och Piteå klockan 18.00 under lördagen.

Båda lagen är redan klara för Allettan och om man slutar etta eller femma i grundserien spelar ju som bekant egentligen ingen roll. Man får samma förutsättningar i Allettan oavsett vilket.

Men det är ettan och tvåan i den norra serien och en strid om seriesegern.

Framförallt är den en god chans att få en närmare titt på två underskattade lag inför det som väntar efter jul. Det vill säga Allettan. Det snackas mycket om haussade toppgäng som Troja/Ljungby, Nybro, Boden, Mariestad, Hudiksvall och kanske några till, men är påfallande tyst om både Östersund och Piteå trots att de har riktigt intressanta lag.

Det är två lag som faktiskt kan bli så pass giftiga att de går långt i vår.

Piteå, som strandade i playoff 2 mot Hudiksvall i våras men har nått kvalserien tre gånger de sju senaste säsongerna, gick in i säsongen med en aningen tunnare trupp än ifjol. Man valde att hålla i pengarna istället för att värva stort och har luftat en hel del juniorer längs vägen. I nödfall har de plockat in några J20-lån från Luleå och Skellefteå, men till största delen förlitat sig på det material som funnits in-house.

De stjärnor som lyser klarast år efter år är dock naturligtvis Magnus Isaksson och Joakim Högberg. Poängmakarna som leder offensiven och som den här hösten spelat i olika formationer istället för att kampera ihop och på så sätt spritt ut produktionen lite mer än vad som var fallet ifjol när kedjan med de två nämnda och Carl Becker stod för....well, typ allt.

Rutinerade Isaksson, med mäktiga 29 poäng (10+19) på 16 matcher, har rent av gjort det så bra att det är på tapeten att Skellefteå AIK i SHL kan komma att hyra honom under en kortare period för att fylla tomrummet när herrar som Jonatan BerggrenJacob Olofsson och Albin Eriksson drar på JVM. Vi får väl se hur det blir med den saken.

För övrigt kan vi nog vänta oss att den tunna truppen breddas till Allettan, det har funnits en plan att göra det under hela säsongen. I Piteå sneglar man lystet på Carl Becker som går tungt poängmässigt i Södertälje och kanske kan backen Markus Magnusson som befinner sig i trakten bli ett alternativ. Om han kan lösas från det kontrakt med saftig klausul som i nuläget låser honom till Nyköping.

Hemmalaget Östersund å sin sida har inte heller haft så stor spelaromsättning under hösten. Man fick forwarden Jesper Schiöler i knäet när han flyttade till orten för studier strax innan seriestart och han har gjort succé. Utöver det har backen Karl Markström lämnat och skicklige backen David Westlund som lånades in från Timrå gått och blivit en permanent medlem av truppen.

Klubben har haft några misslyckade satsningar uppåt, men var snubblande nära att nå kvalserien ifjol. Då var det bara ett sent avgörande av Hudiksvalls Sebastian Manberg som stod i vägen i ett tredje och avgörande playoff 3-möte där Östersund egentligen var det bättre laget. Ändå är det alltså inte särskilt många som talar om Östersund som en av utmanarna om en kvalserieplats trots att de spelat en solid och vägvinnande hockey den här hösten.

Värt att notera är att Östersund skickade sin duktige keeper Tim Juel till Hockeyallsvenskan och BIK Karlskoga inför den här säsongen och ersatte honom med en jämnstark duo i Robin Christoffersson och Carl Hjälm. En duo som gjort succé och placerar sig som etta och tvåa i norra seriens målvaktsliga.

Piteås målvaktspar går inte av för hackor det heller då man sitter med jämnstarka John Vestermark och Joel Vännström. Den senare har gått en del skadad under hösten men är tillbaka i spel och kampen om förstaspaden är ständigt pågående.

Jag frågade Östersund-tränaren Kjell-Åke Andersson ganska nyligen hur man egentligen förhåller sig till att möta ett lag som Piteå när båda lagen redan är klara för Allettan. Spänner man musklerna eller mörkar man formen?

”Jag tänker bara att man jobbar mer med sig själv än i en Allettan-match där man lägger mer fokus även på motståndarens spel, det blir mer att vi slipar på vårt spel”, löd svaret.

Med andra ord kan vi nog förvänta oss att det blir ganska mycket åka av. Inget trist hembackande utan två lag som går för det och ligger på offensiven.

Så visst finns det ganska många argument för att det här ska bli en riktigt spännande fight att följa.

Och missa för allt i världen inte lineupen.

Man vet aldrig vad den störste profilen av dem alla, Elias Bjuhr, kan tänkas hitta på.


Tisdag 19:00
HV 71 - Linköping HC
1 1.62
X 4.45
2 5.25
Tisdag 19:00
Rögle BK - Skellefteå AIK
1 2.20
X 4.05
2 3.05
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten