Sök
Max Strömberg Melin är inne på en fantastisk svit av matcher när det handlar om att följa sitt lag.
Bildbyrån och Mikael Johnson
NHL

Iron Fan – svenske supportern är inne på imponerande svit

Det är inte många supportrar som kan skryta med att ha följt sitt lag 600 matcher i rad. Men i Kristianstad finns en kille vid namn Max Strömberg Melin som just nu är inne på en fantastisk svit med antal matcher i rad. Det som gör det hela än mer imponerande är att laget han följer finns 735 mil och sju tidszoner bort.
– Så länge jag inte känner att livet i övrigt påverkas negativt av det så lär jag väl inte sluta kolla, berättar han för hockeysverige.se.


Skulle vi sätta in supportern Max Strömberg Melins pågående svit om 601 raka matcher i ett spelarperspektiv så skulle 21-åringen från Kristianstad just nu placera sig på plats 14 på listan över flest matcher i rad genom alla tider. Tittar vi på listan över pågående sviter så skulle han placera sig fyra, endast slagen av Keith YandlePatrick Marleau och Phil Kessel.

"KROPPEN HAR VÄL VANT SIG"

Max Strömberg Melins svit om 600 matcher inleddes säsongspremiären 2012 när Nashville förlorade mot Columbus med 3-2 efter straffar. Martin Erat och Ryan Ellis var Predators målskyttar och Patric Hörnqvist hade en assist. Sedan dess har det blivit en helt osannolik svit på 601 raka sedda matcher för Strömberg Melin. Han har gått igenom hela högstadiet, gymnasiet och det nu pågående arbetslivet under sin svit och är nu inne på säsong åtta. Hur orkar han?
– Jag går alltid och lägger mig fyra timmar innan matcherna och då får jag sova lite efter också. Man är väl trött, men det är inte så att man inte orkar det. Sedan har det ju blivit någon vana, så kroppen har väl vant sig vid att det ska vara så, berättar han för hockeysverige.se.

Patric Hörnqvist inledde NHL-karriären i Nashville.Patric Hörnqvist inledde NHL-karriären i Nashville. Foto: Bildbyrån

Intresset för Nashville började dock tidigare än innan hans 601 raka matcher inleddes. Nu för tiden nämns Predators med respekt i ligan, men i början av 10-talet var det inte riktigt så. Som alltid när det kommer till äkta supporterskap så är det inte alltid med framgångar det hela inleds.
– Där runt 2010-2012 så var ju Lundqvist stor och Detroit var ju fortfarande stora. Så alla höll ju på Rangers och såna lag. Jag hade hållit på Rangers för att jag gillar Lundqvist, jag stod i mål själv, förklarar Strömberg Melin.
– Jag kollade en sändning som gick på TV och jag tyckte klubbmärket, rovdjuret var coolt, och att Shea Weber sköt hårt. Det var inte mer än så.


Men det var även andra saker som fångade Max Strömberg Melins intresse.
– Alexander Radulov hade haft det lite struligt, jag började googla på internet att han hade lite problem med rättvisan. Bröderna Kostitsyn var likadana. Det verkade som att det hände saker runt laget.

STÄLLDE KLOCKAN

Efter hand växte intresset för klubben.
– Jag har ett generellt stort hockeyintresse och sen började jag kolla på dem och tyckte att det var roligt att kolla hockey på nätterna. Jag vaknade ändå ibland på nätterna och då kunde man lika gärna sätta sig och göra någonting, berättar han.
– Så jag började ställa klockan de nätter Nashville spelade. Så blev det att jag började kolla på dem, sen blev vi bättre och bättre och sen kom slutspelsserien mot Detroit 2012, Lidströms sista när vi slog ut dem. Shea Weber dunkade Zetterberg i plexiglaset och det blev skriverier i Sverige. Då växte det och sedan dess har jag blivit nästan besatt av att kolla på det.


Max Strömberg Melin var 13 år när han började ställa klockan på nätterna för att gå upp och se favoritlaget på TV. Alla som minns sin barndom vet att föräldrar brukade vilja ha ett finger med i spelet när det handlade om sina telningars nattsömn.
– Mamma visste att jag gick upp på nätterna och kollade, men det var inget hon sa något specifikt så om. Bara jag skötte skolan och det runtomkring så funkade det. Pappa är gammal journalist och bloggar om KIK (Kristianstads IK), han stöttar och tycker bara att det är coolt att man har ett intresse.


Alla 601 matcher med Nashville har inte setts via TV. Två gånger genom åren har Strömberg Melin varit över på andra sidan Atlanten och besökt countryns mecka. Den andra resan innebar att han missade en period.
– Det var i januari som jag och en kompis åkte över. Vi satt på flygplatsen i Chicago och kollade två perioder innan vi skulle flyga vidare till Nashville.

Du har alltså bara missat en enda period under de här åren?
– Ja. Sen tio minuter av en period denna säsongen när jag var ute med en kompis som fyllde år. Då dog internetuppkopplingen på telefonen, så jag satte mig ute i baren och kollade på matchen och drack öl, skrattar Max Strömberg Melin.


Har du fått något uppmärksammande av klubben?
– Nej, inte så. Jag var över på en resa med Hockeysverige, det blir tre år sen i vinter. Då uppmärksammade Peter Sibner det och jag fick en keps av Filip Forsberg.

Filip Forsberg, Viktor Arvidsson, Max Strömberg Melin och Mattias Ekholm.Filip Forsberg, Viktor Arvidsson, Max Strömberg Melin och Mattias Ekholm. Foto: Peter Sibner

Men det är inte bara matcherna han följer. Han hänger med så mycket det går runtomkring också.
– Jag läser väl mest nordamerikansk bevakning när det gäller NHL. Framförallt Sportbladet och Expressen är väldigt svenskfixerade och jag försöker väl få en helhetsbild.

KNACKIG INLEDNING

De senaste åren har Nashville nämnts som en seriös utmanare om Stanley Cup. Men det har knappast gått på räls under säsongsinledningen för laget och just nu ligger de bara på en tolfte plats i Western Conference.
– Kollar man på spelartruppen så är detta förmodligen det bästa laget man haft sedan man gick till final mot Pittsburgh. Forwardssidan är bättre än den varit någonsin. Sen är väl backsidan, Fabbro skulle ersätta Subban, och det har väl sett sådär ut hittills. Sen har Rinne och Saros inte kommit upp i nivå, målvaktsspelet har väl inte vunnit matcher åt oss på det sättet som man behöver.

Strömberg Melin fortsätter:
– Det har varit mycket snack om coachen Peter Laviolette. Att han är mer en tränare som skriker och är energifylld än taktiskt kunnig på hockey. Han är inne på sin femte-sjätte säsong och det börjar väl dö ut lite, att det kanske inte biter på spelarna när man bara lever på energi.
– Rent spelmässigt så spelar ju Nashville, om man jämför med Tampa och andra, så spelar Nashville en väldigt destruktiv och konstig hockey. Även om Laviolette är en offensiv coach så lever man väldigt mycket på individuella spelarprestationer nu.

Tror du att det vänder under säsongen?
– Jag är väl inte säker på att de går till slutspel, men jag skulle bli förvånad om de inte gör det. Så pass bra lag har man. Sen i slutspel, jag tror ju inte man kommer vara favoriter mot nästan någon man går upp mot.
– Tar man sig långt i slutspelet så blir jag glatt överraskad. Men till slutspel tycker jag man ska.

Kan det till och med vara en fördel om de kommer lite underifrån?
– När vi gick till final 2017 mot Pittsburgh så slutade de ju åtta i västra konferensen och mötte Chicago som vunnit Presidents Trophy. De vann 4-0 i matcher. Året efter man man hela grundserien och åkte ut i andra omgången.
– Sen är väl det NHL i ett nötskal att grundserien inte säger någonting. Det är bara att se på Tampa förra säsongen.

Imorgon lördag sitter Max Strömberg Melin som vanligt bänkad när Predators tar emot New Jersey på hemmaplan. Det blir hans 602:a raka match och något slut på sviten ser han inte.
– Så länge jag inte känner att livet i övrigt påverkas negativt av det så lär jag väl inte sluta kolla. Det ger mer än det tar tycker jag. Det är roligt att ha någonting man brinner för. Jag ser ingen mening med att sluta kolla.

Tisdag 19:00
HV 71 - Linköping HC
1 1.62
X 4.45
2 5.25
Tisdag 19:00
Rögle BK - Skellefteå AIK
1 2.20
X 4.05
2 3.05
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten