Robin Lehner tät mellan stolparna
Bildbyrån
NHL

Lehner försvarar tränarna: "De här människorna är inte onda"

ANNONS

Bill Peters, Mike Babcock och Marc Crawford. Tre tränare som har fått stor kritik för sitt ledarskap med både psykiskt och fysiskt misshandel.

I en intervju i The Athletic går den svenske målvakten Robin Lehner ut och försvarar tränarna. Lehner spelar för nuvarande i Chicago Blackhawks och hade Marc Crawford som tränare innan han blev avstängd efter kritiken från tidigare spelare. 

 De här människorna är inte onda. De är inga dåliga människor. De vill inte förstöra någon. Men vi dömer personens agerande för många, många år sedan genom en syn vi har på samhället idag. För tio år sedan, när jag kom in i ligan, för 15-20 år sen, var såna här saker normen. De här människor trodde att det var det bästa sättet att nå resultat, säger Robin Lehner till The Athletic.

"JAG ÄLSKAR HONOM"

Lehner tar i intervjun tydligt avstånd från rasistiska och fysiska påhopp och menar på att det finns en tydlig linje man inte kan kliva över. Men menar att gränsen för mentala påhopp har varit oklar.

 Jag menar att tränarna inte var utbildade då, då var de beteendet en norm. Gå tillbaka 20 år och se hur dom uppfostrade sina barn.

Han pratar gott om sin tränare Crawford.

– Vi pratar inte om de hundratals personer som kommer säga att de älskar Crawford. Jag älskar honom. Han har varit bra för mig och är ingen ond människa. Han gjorde saker för att han trodde att han hjälpte personer.

Robin Lehner har spelat 14 matcher denna säsong med en räddningsprocent på 92% i sitt nya lag. Förra året gjorde han succé i New York Islanders. Lehners och hans kollega Thomas Greiss var det målvaktspar som släppte in minst antal mål i grundserien i fjol. Han blev även tilldelad Bill Masterton Trophy för sin resa genom alkohol- och drogberoende samt mentala problem. Robin Lehner var en stor faktor för Islanders fina resultat förra säsongen.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL