NHL
KÅGSTRÖM: NHL:s tio största besvikelser
ANNONS
När vi i dag skriver den 3 december i kalendern har vi tillryggalagt lite mer än en tredjedel av NHL:s grundserie. Samtidigt som det funnit en drös med positiva överraskningar har det, som brukligt, även funnits en hel del besvikelser. Här listar jag de tio största besvikelserna i NHL den här säsongen.

David Pastrnaks sagolika målskörd, firma McDavid och Draisaitls totala dominans i Edmonton samt Cale Makars framfart på Colorados blålinje har varit några av de stora behållningarna i mina ögon under NHL-grundseriens första tredjedel.

Samtidigt har det funnits en hel del besvikelser. Lag som floppat, tränare som visat sig vara betydligt mer avskyvärda människor än jag ens kunnat tänka mig och spelare som inte alls som kommit upp i önskvärd nivå.

Här nedan listar jag, utan inbördes ordning, tio NHL-besvikelser från grundseriens första tredjedel sett utifrån de förväntingar på lagen, tränarna eller spelarna jag hade inför den här säsongen. 

Toronto Maple Leafs

Maple Leafs har alltid en tendens att bli en aning överhajpade inför varje säsong på grund av den tunga bevakning som finns på laget borta i Nordamerika. Laget syns och hörs mest under och mellan säsongerna och förväntningarna är ofta höga på klassikerlaget.

Oftast har förväntningarna varit orealistiskt höga på Leafs, men de senaste säsongerna har laget med all rätt börjat lyftas upp allt mer som en i alla fall rimlig utmanare till Stanley Cup. Inte en favorit på något vis, men en rimlig utmanare. Med spelare som Mitch MarnerJohn TavaresAuston MatthewsWilliam NylanderMorgan Rielly och Frederik Andersen i laget får man ändå medge att man har en hel del stjärnglans i laget. Cup-fönstret står på vid gavel för Kyle Dubas lagbygge.

Den här säsongen har Leafs dock än så länge visat sig vara allt annat än en rimlig Stanley Cup-utmanare. Efter 28 spelade omgångar parkerar laget på en fjärdeplats i Atlantic Division och ligger utanför Wild Card-platserna i den östra konferensen. Tidigare i november fick Mike Babcock lämna sitt uppdrag som head coach för Leafs för att istället lämna över taktiktavlan till orutinerade Sheldon Keefe, som dock har fått en bra start på tränarbänken i Toronto, ska sägas. 

Laget har spelat upp sig efter tränarbytet, men det går fortfarande inte komma ifrån att man varit en av NHL:s stora besvikelser hittills den här säsongen.

Det har varit en frustrerande säsong för Auston Matthews och Toronto.Det har varit en frustrerande säsong för Auston Matthews och Toronto.Foto: John E. Sokolowski-USA TODAY Sports

New Jersey Devils

New Jersey Devils slog på stor under denna off season då man hämtade in P.K. Subban från Nashville, draftade Jack Hughes (som vi kommer in på lite senare) som första spelare i draften, knep Wayne Simmonds från free agent-marknaden samt bytte till sig hajpade ryssen Nikita Gusev från Vegas. Lägg där till att man redan hade NHL:s MVP från förra säsongen, Taylor Hall, i laguppställningen, samt 2017 års förstaval i draften Nico Hischier med ytterligare en NHL-säsong i bagaget.

Förväntningarna var således stora på Devils inför den här säsongen, men laget har varit allt annat än bra den här säsongen. En stor, stor börda ska läggas på huvudtränaren John Hynes axlar, som trots stora offensiva kvalitéer i lagbygget inte alls fått det att lossna för Devils. 

Powerplay-spelet har varit Devils stora akilleshäl den här säsongen, där laget bara gjort mål på 13,4 procent av möjligheterna man fått. Med den noteringen är man ligans fjärde sämsta lag i spelformen – ett underbetyg som heter duga med tanke på vilken offensiv firepower man ändå besitter.

Något behöver förändras i Devils om man ska få den här skutan på rätt köl igen. Jag skulle inte bli förvånad om John Hynes blir den tredje huvudtränaren som får städa sitt kontor och tacka för sig den här säsongen.

John Hynes
John Hynes 

Tränartyrannerna

Det har varit skrämmande läsning de senaste dagarna när det framkommit vad respekterade tränare som Mike BabcockBill Peters och Marc Crawford ägnat sig åt bakom lyckta dörrar. Pennalism och rasism har så klart ingen som helst plats i den här sporten och Babcocks sportsliga fiasko i Toronto kom nästan som en skänk från ovan, då det var först i samband med hans avsked som de första rapporterna kring hans osmakliga beteende började läcka ut i medierna.

När man sedan läser om hur Babcock behandlade svenske Johan Franzén under dennes tid i Detroit går det nästan inte hjälpa att få en stor klump i magen, med tanke på hur Franzéns psykiska och fysiska status varit de senaste åren. 

Min kära chef Uffe Bodin skrev en mycket läsvärd krönika om Babcock och Peters vidriga beteende och jag kan inte annat än att hålla med honom – rök ut dessa dårar från sporten. Här har dem ingenting att göra.

Babcock, Peters och Crawford.Babcock, Peters och Crawford.Foto: Bildbyrån

Johnny Gaudreau

Johnny Gaudreau har varit det stora affischnamnet i Calgary de senaste säsongerna – och inte undra på det. Den finurlige forwarden har snittat över en poäng per match de senaste två säsongerna och stod under fjolåret för hela 99 poäng på 82 grundseriematcher.

Den här säsongen har "Johnny Hockey" inte varit sig lik. Visst, han har börjat skrapa ihop lite poäng den sista tiden, men 21 poäng på de inledande 29 matcherna är långt under förväntan för en spelare av Gaudreaus klass.

Under hösten har till och med trejdrykten börjat gå varma kring Gaudreau, då Calgarys GM Brad Treliving enligt olika rapporter ska ha börjat fundera på möjligheter kring en potentiell Gaudreau-trejd. Nu ser jag det knappast som troligt att Flames skulle ge upp på en sådan uppskattad spelare som Gaudreau, men det säger ändå en hel del att hans namn ens nämns i dessa sammanhang.

Gaudreau har betydligt mycket mer hockey i sig än vad han visat upp den här säsongen och jag hoppas för alla hockeyälskares skull att han hittar tillbaka på sin toppnivå – för då är han en av ligans mest underhållande spelare att titta på.

Johnny Gaudreau.Johnny Gaudreau.Foto: Sergei Belski-USA TODAY Sports

Jamie Benn

Liksom Gaudreau har Jamie Benn har haft en tung höst, även om han, liksom Gaudreau, spelat upp sig en aning på slutet. Dallas lagkapten, tillika superstjärna, gick 15 matcher utan att hitta av nätmaskorna en enda gången under hösten och står efter 28 matcher noterad för 14 poäng, varav bara fem av dessa är mål.

Det är så klart alldeles för svaga papper för en spelare som tjänar 9,5 miljoner dollar per säsong och förväntas vara ångloket i Stars offensiv. 

Stars som lag har haft en jobbig start på säsongen, men det är i sådana lägen som en spelare som Benn måste kliva fram och leda med exempel. Det har han gjort alldeles för lite under säsongens första tredjedel.

Jamie Benn.Jamie Benn.Foto: Christopher Hanewinckel-USA TODAY Sports

Carey Price

Redan under sitt andra år på sitt feta åttaårskontrakt värt drygt 800 miljoner kronor börjar Carey Prices kontrakt med Montreal se riktigt plågsamt ut. 32-åringen, som i sina bästa stunder fortfarande är en av NHL:s bästa målvakter, har underpresterat å det grövsta under säsongsinledningen och står noterad för en räddningsprocent på mediokra 89,8 procent efter 22 spelade matcher.

Nu kan Price inte lastas helt och hållet för sina dåliga siffror, hockey är trots allt ett lagspel. Men tjänar man 10,5 miljoner dollar per säsong förväntas man nog ändå rädda mer än drygt nio av tio skott som man ställs inför. I alla fall i mina ögon.

För Montreals del får de hoppas att detta bara är en tillfällig svacka för Price och inte någon indikation på vad som komma skall i framtiden, för då sitter Les Canadiens i en riktigt jobbig sits.

Carey Price.Carey Price.

Sergej Bobrovskij

Ytterligare en målvakt med ett fett kontrakt tar plats på listan över NHL:s största besvikelser den här säsongen. SergeijBobrovskij var ett av de mest hajpade namnen som äntrade free agent-marknaden i somras och det var kanske inte så konstigt. Den ryske stjärnmålvakten har varit en av ligans absoluta toppmålvakter de senaste säsongerna och har vid två tillfällen tilldelats Vezina Trophy, priset som delas ut till NHL:s bästa målvakt.

Florida kunde så klart omöjligt veta att den stora målvaktstalangen Spencer Knight skulle falla dem i knät under draften i somras, men med Knight i stallet så har Bobrovskijs 700 miljonerskontrakt med Panthers fram till 2026 sett en aning... Tveksamt ut, i brist på bättre ord.

Inte har det heller blivit bättre av att 31-åringen inlett sin sejour i Florida katastrofalt, då han bara räddat 88,4 procent av skotten han ställts inför. I Panthers senaste match mot Nashville var han petad, inte vilad, i förmån för rookien Chris Driedger som i sin tur gick in och höll nollan i sin NHL-debut. 

Höjer inte Bobrovskij sitt spel många nivåer är risken stor att detta kontrakt kommer att framstå som ett av NHL:s absolut sämsta de kommande åren.

Sergej Bobrovskij.Sergej Bobrovskij.Foto: Anne-Marie Sorvin-USA TODAY Sports

Jesperi Kotkaniemi

Den finska stortalangen har hamnat i en klassisk "sophomore slump" den här säsongen. Jag blev djupt imponerad av Jesperi Kotkaniemi mogna spel förra säsongen, då han som 18-åring klev in som center i ett lag som granskas nitiskt av den kanadensiska pressen. 

Det kanske är hårt att sätta en 19-åring på den här listan, men faktum är att Kotkaniemi inte har varit bra den här säsongen. Fem poäng på 20 matcher är så klart under all kritik och det är ingenting som varken han eller Montreal kan vara nöjda med. 

Kotkaniemi har en stor framtid i NHL, det är jag helt övertygad om, men kanske vore det bästa för 19-åringen att ta några veckor i AHL med Laval för att spela upp sitt självförtroende. Speciellt nu när laget går så pass dåligt som man gör, där slutspel redan nu börjar kännas som någon slags utopi. Även om Canadiens skulle ta sig till slutspel så är man absolut inget lag som kan utmana om en Stanley Cup-titel, så kanske vore det bra att investera lite i Kotkaniemi genom att låta honom att utvecklas i lugn och ro i AHL under en tid? Jag tror det.

Jesperi Kotkaniemi.Jesperi Kotkaniemi.

Jack Hughes

Även här det kan det tyckas hårt att sätta en 18-årig rookie på listan över NHL:s största besvikelser, men jag måste säga att jag är besviken på Jack Hughes. Hughes fick en riktigt jobbig start på säsongen och gick poänglös från sina sju första matcher i NHL innan han lyckades skriva in sig i poängprotokollet. 

Hughes följde upp den svaga starten genom att göra sju poäng på sex matcher, men efter den där formtoppen i slutet av oktober har Hughes återigen haft det tungt. 

Förväntningarna måste så klart vara rimliga på Hughes, men genom att vara ett så pass hajpat förstaval som Hughes ändå var under hela fjolårssäsongen måste man ändå kunna ställa högre krav än elva poäng på 24 matcher. Sen hjälper det så klart inte att Devils haft det jobbigt som lag under hösten, men där måste Hughes vara en del av lösningen och inte vara en del av problemet.

Jack Hughes.Jack Hughes.Foto: Rich Graessle/Icon Sportswire

Blake Wheeler

Visst, Blake Wheeler börjar komma upp i åren och det kan argumenteras för att han inte kan hålla uppe samma poängproduktion som han haft under tidigare säsonger, men jag måste ändå säga att amerikanen varit en besvikelse i mina ögon än så länge.

Wheeler är Jets lagkapten och jag hyser inga som helst tvivel på att han är en dålig ledare. Tvärtom, jag tror att han är en fantastisk kapten att spela under. Men faktum kvartstår ändå att 33-åringens 18 poäng på 27 matcher är i minsta laget för en spelare av Wheelers dignitet. 

Kom ihåg, detta är en spelare som gjort 91 poäng under de två senaste säsongerna. Man måste kunna förvänta sig mer av honom än vad han visat upp hittills den här säsongen.

Blake Wheeler.Blake Wheeler.Foto: Icon Sportswire

/@rasmuskagstrom

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 30 mars
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
17:30 Pelicans - Ilves Liiga
17:30 Helsingfors IFK - Tappara Liiga
19:00 Växjö - Frölunda SHL
20:00 Servette - Zug National League
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
15:15 Skellefteå - Örebro SHL
16:00 Helsingfors IFK - Tappara Liiga
16:00 Pelicans - Ilves Liiga
18:30 Modo - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - New York Islanders NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Florida Panthers NHL
söndag 02 april
02:00 Chicago Blackhawks - New Jersey Devils NHL
03:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Minnesota Wild NHL
04:00 Seattle Kraken - Los Angeles Kings NHL
04:00 Arizona Coyotes - San Jose Sharks NHL
04:00 Edmonton Oilers - Anaheim Ducks NHL
15:00 Frölunda - Växjö SHL
18:30 Björklöven - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
21:30 St Louis Blues - Boston Bruins NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings NHL
01:00 Winnipeg Jets - New Jersey Devils NHL
måndag 03 april
02:00 Vancouver Canucks - Los Angeles Kings NHL
02:00 Calgary Flames - Anaheim Ducks NHL
19:00 Örebro - Skellefteå SHL
19:00 Modo - Mora Hockeyallsvenskan
20:00 Biel - Zürich National League
tisdag 04 april
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Dallas Stars - Nashville Predators NHL
04:00 Seattle Kraken - Arizona Coyotes NHL
19:00 Björklöven - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Frölunda SHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Florida Panthers - Buffalo Sabres NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Ottawa Senators NHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins NHL
onsdag 05 april
02:00 St Louis Blues - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Calgary Flames - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Seattle Kraken NHL
04:03 San Jose Sharks - Colorado Avalanche NHL
04:03 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
17:30 Tappara - Helsingfors IFK Liiga
19:00 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Skellefteå - Örebro SHL
20:00 Zürich - Biel National League
01:30 New York Rangers - Tampa Bay Lightning NHL
01:30 Winnipeg Jets - Calgary Flames NHL
torsdag 06 april
04:00 Anaheim Ducks - Edmonton Oilers NHL
17:00 Tyskland - Sverige VM Damer
17:30 Ilves - Pelicans Liiga
19:00 Djurgården - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Frölunda - Växjö SHL
01:00 Florida Panthers - Ottawa Senators NHL
01:00 Montreal Canadiens - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Detroit Red Wings - Buffalo Sabres NHL
01:30 New York Islanders - Tampa Bay Lightning NHL
fredag 07 april
02:00 Nashville Predators - Carolina Hurricanes NHL
02:00 St Louis Blues - New York Rangers NHL
02:30 Dallas Stars - Philadelphia Flyers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks NHL
04:30 Seattle Kraken - Arizona Coyotes NHL
04:30 San Jose Sharks - Colorado Avalanche NHL
16:00 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
16:00 Tappara - Helsingfors IFK Liiga
19:30 Örebro - Skellefteå SHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten