Marc Crawford.
Foto: Valeriano Di Domenico/freshfocus
NHL

Efter anklagelserna – coachen utreds av Chicago

ANNONS
Sean Avery anklagar sin tidigare tränare Marc Crawford för att ha sparkat honom under deras gemensamma tid i Los Angeles Kings i mitten av 00-talet. Nu plockas tränarveteranen bort från tränarbänken då Chicago inlett en utredning mot Crawford.

Marc Crawford fanns inte med på Chicagos tränarbänk under nattens 0–4-förlust mot St. Louis.

Anledningen till det är de anklagelser som riktats mot veterancoachen från den tidigare NHL-profilen Sean Avery, som berättat om hur Crawford ska ha sparkat på honom under en förlustmatch mot Nashville i december 2006.

PORTAS FRÅN LAGET  

Under natten till tisdag skickade Blackhawks ut ett pressmeddelande där de förklarade att man skulle genomföra en undersökning till följd av de anklagelser som riktats mot Crawford. Under tiden som utredningen pågår kommer Crawford inte att få närvara på lagets matcher eller träningar.

Crawfords handlingar är den senaste i raden vars handlingar uppmärksammats av nuvarande eller gamla spelare. Tidigare har bland annat Mike Babcocks osmakliga beteende gentemot Johan Franzén bubblat upp till ytan samt Bill Peters rasism gentemot Akim Aliu, som i slutändan fick Peters att lämna jobbet som tränare i Calgary förra veckan.

58-åringen har tidigare varit huvudtränare i Quebec Nordiques, Colorado Avalanche, Vancouver, Los Angeles och Dallas innan han 2012 flyttade över till Schweiz för att träna storklubben ZSC Lions under fyra säsonger. 2016 återvände han till Nordamerika för att jobba som assisterande coach i Ottawa, innan han inför den här säsongen tog assisterande tränarjobbet i Blackhawks.

Utan Crawford på tränarbänken föll Blackhawks i nattens match mot St. Louis med 0–4, vilket innebär att Patrick Kanes 15 matcher långa poängsvit kom till ett slut.

Chicago Blackhawks – St. Louis Blues 0–4 (0–2, 0–0, 0–0)
Chicago:
-
St. Louis: Mackenzie MacEachern (4), Jaden Schwartz (8), Brayden Schenn (14), Tyler Bozak (3).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL