Sök
Johan Garpenlöv väljer fortsatt att hålla SHL:s poängligaledare Marcus "Lilliz" Nilsson utanför Tre Kronor.
Foto: Bildbyrån
Landslag

SHL:s poängligaledare fortsatt utanför truppen "Har lite kvar att jobba med"

Han leder SHL:s poängliga och har varit en av ligans allra bästa spelare under hela hösten. Trots det har Marcus "Lilliz" Nilsson inte fått chansen i Tre Kronor. När truppen till Channel One Cup togs ut nobbades FBK-stjärnan igen. 
– Han har lite kvar att jobba med på det totala spelet. Det är också lite det han faller på, säger assisterande förbundskapten Markus Åkerblom. 

 STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)

Som ni tidigare kunnat läsa på hockeysverige.se är truppen till Channel One-cup uttagen. Som väntat kom det inte med några spelare som är aktuella för spel i CHL. Endast en debutant kom med i truppen. Det handlar om Gustav Rydahl från Färjestad. Han var aktuell redan till senaste turneringen, men tvingades till att tacka nej efter skadeproblem. 

Hockeysverige.se bad assisterande coacherna, Stefan LadheMarcus Ragnarsson och Markus Åkerblom kommentera truppen. 

"HAR HELA TIDEN SHL-GUBBAR I TANKARNA"

Målvakter: Lars Johansson och Adam Reideborn.
Stefan Ladhe:
– Adam gjorde en bra turnering för oss förra gången. Vi vill ha med honom en gång till. Lasse, i stort med VM och det som händer i vår vill jag fördela ut landslagserfarenheten så mycket som möjligt. Vi vet inte vilka som går långt i KHL-slutspelet, vilka vi får från NHL och så vidare. Därför kan vi inte låsa fast oss och spela för få målvakter under turneringarna vi har.
– Ska vi se så långt fram som till VM så har vi några utgående kontrakt på svenska målvakter NHL. Det är inte så att vi har fem målvakter som går jättebra och i stort sett är ettor där borta. Dessutom har vi några som är i en kontraktssituation.

Kvartetten Marcus Ragnarsson, Johan Garpenlöv, Markus Åkerblom och Stefan Ladhe. Kvartetten Marcus Ragnarsson, Johan Garpenlöv, Markus Åkerblom och Stefan Ladhe. Foto: Ronnie Rönnkvist 

Ingen svensk målvakt från SHL har fått chansen till spel i Tre Kronor under säsongen, något som Stefan Ladhe menar beror på att dom som är eller har varit uttagna i landslaget varit dom bästa så här långt under säsongen.
– Jag ser till vilka som är bäst, spelar bästa hockeyn, stärkt sina aktier, utvecklats i sitt spel och så vidare. Tar vi Adam som ett exempel så har han blivit tvungen att bli mycket snabbare i det han gör, förflyttningar och i sina rörelser för att klara av att spela i KHL. Klarar man den nivån som är i KHL då har man också klarat av nästa steg. Då är det också lättare att ta steget in i Tre Kronor.
– Sedan har jag hela tiden några SHL-gubbar i tankarna, men jag tycker inte dom har inte överträffat dom vi tagit ut. Annars hade dom varit med. 

HYLLAR TIDIGARE FBK-KAPTENEN

Backar: Mikael WikstrandKlas DahlbeckSimon BertilssonNiklas HanssonHenrik Tömmernes, Emil JohanssonViktor LöövCalle Andersson.
Marcus Ragnarsson:
– Det vi tittar på och när vi har förmånen att plocka så är det att få en bra mix med offensivare och defensivare backar. En gemensam nämnare är hur dom rör sig. Skridskoåkningen är givetvis prioriterat, men även att kunna ha ett bra sinne för spelet.

En överraskning i backuppsättningen är Calle Andersson. Han har tidigare spelar sex A-landskamper, men gjort en bra höst i Bern.
– Där har vi en right-back. Det finns inte många right-backar som kan spela powerplay, slå avgörande passningar och så vidare. Jag har sett en del matcher med honom och han löser problem på ett bra sätt. Det ska bli intressant att se hur han hanterar en högre fart mot vad han är van vid. Han har gjort bra saker och det ska bli kul att testa hur han är på Tre Kronor nivå. 

Mikael Wikstrand har gjort succé i KHL och hyllades ordentligt av landslagscoacherna. Mikael Wikstrand har gjort succé i KHL och hyllades ordentligt av landslagscoacherna. Foto: Ronnie Rönnkvist

Under presskonferensen hyllade förbundskaptenen Johan Garpenlöv Mikael Wikstrand, en hyllning som även Ragnarsson stämmer in i.
– I honom har vi en tvåvägsback som bland annat kan styra spelet i powerplay, men även döda utvisningar. Han kanske inte är den mest talföra, men jag tycker att han leder mycket med hur han spelar. Han har också tagit kliv jämfört med förra säsongen och får ett stort förtroende i Bars.
– Klart att det är viktigt att ha en spelare som kan spela både i powerplay och boxplay. Jag tycker att han var bästa backen i förra turneringen. Han gör sällan misstag och spelar enkelt. En back som jag kan tänka mig att forwards vill spela med eftersom han är duktig på att läsa in när han ska leverera passningarna.

 

"HAN HAR TOUCHEN VI SÖKER"

Forwards: Michael LindqvistLinus JohanssonDaniel ZaarMathias BroméFredrik HändemarkDaniel BrodinEmil SylvegårdAndré PeterssonDennis RasmussenMagnus PääjärviGustav RydahlMalte StrömwallMarkus LjunghLeon Bristedt.
Åkerblom:
– Jag tycker det känns som en bra blandning av spelare varit med tidigare. Bland annat har både Pääjärvi och Rasmussen varit med och spelat VM-turneringar. Jag tycker också det ska bli spännande att se en spelare som Leon Bristedt komma in.
– Zaar och ”Linkan” gjorde det bra senast, men det finns fortfarande utvecklingspotential i dom här killarna. Dom är också spetsigaste spelarna vi har i SHL och nu få dom att vänja sig vid internationella miljön och producera även där.

Malte Strömwall är tillbaka i Tre Kronor efter att ha gjort en väldigt fin första halva av säsongen i ett rörigt Sochi.
– Han har touchen vi söker, spetskompetensen. Malte vet vi vad vi får av och exakt vad vi ska använda honom till. Sedan är det upp till Malte att även kunna leverera på den här nivån. Han är en poängspelare och en målgörare. Det är också så vi ska använda honom. Det ska bli spännande att träffa och jobba med Malte. 

Markus Åkerblom ger sin syn på forwardsuppsättningen.Markus Åkerblom ger sin syn på forwardsuppsättningen.Foto: Ronnie Rönnkvist

En debutant är med i truppen, Färjestads Gustav Rydahl.
– Vi ville ha med Rydahl redan till Karjala Cup, men en knäskada satte stopp för det. Jag tror att han kommer få ännu bättre betalt i det här spelet än det i SHL. En otroligt nyttig spelare, men även lite underskattad.
– Han är bra med puck och i det offensiva spelet också. Han är inte bara en defensiv pjäs som spelar en tung hockey.
– Annars är Markus Ljungh den spelare som är mest anonym för mig personligen. Jag har bara sett honom via klipp från KHL och från tidigare säsonger i SHL. Han har haft en bra säsong. Framförallt under andra halvan av den här säsongen har han varit väldigt bra. Det ska bli kul att få in honom i laget också. 

POÄNGLIGALEDAREN NOBBAS: "EN SPELARE VI PRATAR OM"

En spelare som många vill se i Tre Kronor är poängligaledaren i SHL, Färjestads Marcus "Lilliz" Nilsson.
– Han är en spelare vi pratar om inför varje turnering. Vi har resonerat som så att kanske är den bästa powerplay-spelaren som finns i SHL. Däremot har han lite kvar att jobba med på det totala spelet. Det är också lite det han faller på. Hans spetskompetens väger inte upp hans totala del av hans spel. 

En annan spelare som inte kom med den här gången heller var Timrås Jonathan Dahlén.
– Han var inte aktuell till den här turneringen. Vi följer honom noga och har varit och sett honom stup i ett, berättar assisterande coachen Markus Åkerblom och fortsätter:
– Han har spännande egenskaper som framförallt kretsar kring spelet i anfallszonen där han är tämligen bra. Det vi ska komma håg är att vi har åtta SHL-spelare med i den här truppen. Att då gå ner på allsvensk nivå är ett väldigt, väldigt stort steg. Det skulle vara jättespännande att ta ut ”Jonte”, men inte till den här turneringen.  

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten