Marcus Hellgren fick jubla efter att Niklas Johansson avgjort i sudden.
HockeyAllsvenskan

Karlskrona vände – vann svängig match mot AIK

Karlskrona tappade en stor ledning mot AIK men lyckades sedan vända tillbaka och vinna efter sudden. AIK:s nya målvakt Mika Järvinen fick en mardrömsstart på sin allsvenska karriär då byttes ut efter att ha släppt in fyra mål efter halva matchen.

Det blev en märklig match mellan AIK och Karlskrona i Stockholm.

Efter två minuters spel kunde KHK ta ledningen genom Jesper Persson men bara 16 sekunder senare kvitterade AIK genom Carl Wassenius

Därefter såg det dock ut som att Karlskrona skulle kunna springa iväg med segern. 1-1 blev 1-2, 1-3 och sedan 1-4 för Blekingelaget. I AIK-målet stod en debuterande Mika Järvinen som gjorde sin första match i Hockeyallsvenskan. Efter att ha släppt fyra puckar förbi sig på 21 skott byttes finländaren ut och in kom istället August Hedlund

Ett byte som gav effekt.

AIK VÄNDE – DÅ VÄNDE KHK TILLBAKA

De flesta trodde nog att matchen var över när Karlskrona ledde med tre mål men då stod AIK för en chock genom att göra tre mål på fyra och en halv minut och helt plötsligt stod det 4-4.

När den tredje perioden kom igen kunde AIK även fullborda vändningen när John Henrion satte 5-4 och då kändes som att Stockholmslaget skulle kunna ta en efterlängtad seger.

Med fyra minuter kvar att spela lyckades dock Viktor Liljegren kvittera för Karlskrona och tvingade därmed matchen till förlängning. Där dröjde det bara 17 sekunder innan AIK tappade pucken vilket gjorde att Niklas Johansson kom i ett friläge och skickade bonuspoängen till de orangea.

Karlskrona repade sig därefter att ha förlorat tre matcher i rad. I AIK är det dock värre. Laget har nu förlorat 14 av sina 15 senaste matcher. Något som var positivt för Stockholmslaget var dock att Gustav Bouramman gjorde debut för laget och visade sin klass direkt. Han stod för två assist och visade hur viktig han kommer att vara för lagets offensiv.

AIK – Karlskrona 5–6 OT (1-2,3-2,1-1,0-1)

AIK: Robin Jacobsson 2, Carl WasseniusJohan PorsbergerJohn Henrion
Karlskrona: Jesper PerssonHannes Johansson, Linus KarlssonJanne KivilahtiViktor LiljegrenNiklas Johansson.