Sök
IKO-tränaren Håkan Åhlund menar att klubben har haft en för smal trupp.
Foto: Ronnie Rönnkvist & Bildbyrån
SHL

"Har haft en smal trupp – behövde göra förändringar"

Idag 18:00
Skellefteå AIK - IK Oskarshamn
1 1.47
X 5.40
2 6.20

IK Oskarshamn ligger näst sist i SHL efter 21 omgångar. Trots det tycker tränaren Håkan Åhlund att laget presterat godkänt ute på isen. Något som han inte har varit nöjd med har varit truppbygget.  
– Vi hade en trupp som var lite i obalans när vi satte igång. Kortfattat är det så det sett ut. Vi hade den trupp vi hade och sedan har vi gjort förändringar under resans gång, säger Åhlund till hockeysverige.se

Det var inte många som trodde att Oskarshamn skulle skrapa ihop speciellt många poäng under sin första säsong i SHL. Men så här långt har smålandslaget skrapat ihop 20 poäng och ligger på en 13:e plats med bara åtta poäng upp till slutspel. Givetvis är klubbens mål inte i första hand att ta sig till slutspel första säsongen utan mer att hålla två lag efter sig då serien summeras. Idag har Oskarshamn bara en poäng upp till elvan och tolvan Växjö och Linköping. När coachen, Håkan Åhlund, tittar tillbaka på lagets första 21 omgångar är han relativt nöjd med vad han har fått se.
– Generellt tycker jag att vi hållit en ganska bra nivå första 21 matcherna. Det är egentligen bara två plumpar (Färjestad 12-0 och HV71 7-1) som vi haft, berättar Håkan Åhlund för hockeysverige.se och fortsätter:
– Vi har varit med i många matcher både spel och målmässigt. Jag tycker att det är en godkänd start. 

"HAR HAFT EN SMAL TRUPP"

Vad har varit den svårast biten när du skulle ställa om laget från spel i Hockeyallsvenskan till SHL-spel?
– Bedömningen vi gjort är att vi haft en smal trupp. Det har blivit så på grund av mycket skador. Det har gjort att det blivit snedfördelat med istid och snedbelastning, vilket i sin tur gjort att vissa spelare kommit lite i otakt. Det är vad jag tycker har varit den stora utmaningen hittills.

Hur jobbade du och sportchefen Daniel Stolt för att få ihop den här gruppen som från början kändes väldigt anonym?
– Det är Daniel som satt ihop truppen. Så är det i hockeyn. Ju närmare vi kom is-premiären och tittade på den trupp vi hade så behövde vi göra förändringar. Det har också blivit en del förändringar som vi gjort sent.
– Vi hade en trupp som var lite i obalans när vi satte igång. Kortfattat är det så det sett ut. Vi hade den trupp vi hade och sedan har vi gjort förändringar under resans gång. Jag tycker killarna har slitit och kämpat samtidigt som vi har ett ”go” i gruppen som nykomlingar och, som jag sa, gjort det klart godkänt första 21 matcherna.

Håkan Åhlund är också nöjd med den moral och stämning som är i det lag dit det anslutit en hel del nya spelare samtidigt som ett antal fått lämna.
– Vi har en bra stämning i truppen. Senaste nyförvärvet, Jonas Engström som kommit tillbaka efter att ha lämnat oss i våras, i honom fick vi tillbaka en ledare som vi har saknat oerhört mycket. Det är bra för gruppen. 

SÅ SKA IKO UNDVIKA KVALSPEL

En del i spelet som inte Håkan Åhlund är nöjd med är powerplay. Där ligger Oskarshamn på 13:e plats med knappt 13 procent i effektivitet. 

– Det är skillnad att komma in som nykomling. Stora delar av powerplay har inte fungerat alls. Jag tycker ändå att det har sett bättre ut senaste fem matcherna och vi har gjort några mål i just powerplay. Det är också oerhört viktigt med ”speciel teams” nuförtiden.
– Det såg vi var uppenbart igår (mot Frölunda) också. Då släppte vi tre i första. Sedan spelade vi oavgjort i två perioder. Det är något som jag tycker kan bli bättre. Annars sköter sig killarna bra.

Trots att Oskarshamn ligger näst sist i SHL menar Håkan Åhlund att han är nöjd.Trots att Oskarshamn ligger näst sist i SHL menar Håkan Åhlund att han är nöjd.Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Vad har varit styrkan i laget så här långt?
– Jag tycker styrkan är att vi har en grupp som litar på det sätt vi spelar. Sedan är det tuffare i och med att varje match är en nivå upp till från förra säsongen. Vi ser också vårt sätt att spela är en trygghet för killarna.

Är tryggheten i spelet också nyckeln om ni ska undvika kvalspel?
– Ja och vi pratar mycket om vårt sätt att träna och spela, att göra det fullt ut. Sedan finns det också motståndare på andra sidan som gör det svårt för oss. Vi har en filosofi och tro som vi jobbar efter varje dag, vilket är styrkan. 

"JÄTTESTORT HOCKEYINTRESSE I OSKARSHAMN"

Du har bott i Oskarshamn i drygt ett år nu, om du blickar ut över Oskarshamn, hur skulle du säga att hockeyintresset är i stan?

– Det är jättestort. Vid nästan varje hemmamatch har det varit slutsålt. Arenan tar 3300 lite drygt och det är ett väldigt intresse här i Oskarshamn. Vi gör bra hemmamatcher och tar tillvara på hemmapubliken på ett bra sätt.

Är det många som vill snacka hockey med dig på ICA?
– Det gäller att välja vilka tider jag ska handla (skratt). Jag tycker inte det är några bekymmer utan jag tycker det är kul att det finns ett intresse för laget i stan. Det påverkar många i en liten stad som Oskarshamn, vilket är kul.

Vad visste du själv om hockeyn i Oskarshamn när du spelade i Malmö och Örebro?
– Ingenting. Jag mötte aldrig Oskarshamn med vare sig Malmö eller Örebro. Det var först när jag var i Pantern som jag mötte dom, så det här var en helt ny sida för mig på hockeykartan.

Upplever du att det finns en hockeykultur i stan?
– Ja, absolut. Det visar sig i och med att man varit med alla säsonger i Hockeyallsvenskan innan man tog klivet upp i våras. Det är också många duktiga hockeyspelare som vandrat genom Oskarshamn, avslutar Håkan Åhlund

Imorgon spelar Oskarshamn sin nästa match då Växjö kommer på besök i ett hett Smålandsderby.

Idag 15:15
Frölunda Indians - IF Malmö Redhawks
1 1.74
X 4.45
2 4.35
Idag 15:15
Linköping HC - Färjestads BK
1 3.10
X 4.40
2 2.05
Idag 15:15
Rögle BK - HV 71
1 1.83
X 4.45
2 3.90
Idag 15:15
Timrå IK - HC Vita Hästen
1 1.91
X 3.95
2 3.50
Idag 18:00
Djurgårdens IF - Örebro HK
1 2.05
X 4.25
2 3.30
Idag 18:00
Brynäs IF - Luleå HF
1 2.95
X 4.10
2 2.25
Idag 18:00
Växjö Lakers HC - Leksands IF
1 1.62
X 4.85
2 4.75
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten