Sök
Resultaten lutar emot...
Bildbyrån
Hockeyettan
MJÖRNBERG: Fullständigt remarkabla siffror

De har kommit sist i grundserien fyra säsonger i rad (och är på väg mot en femte jumbonotering). De har tvingats kvala sig kvar de fem senaste säsongerna och lägger man ihop årets grundseriepoäng med pinnarna från de fyra senaste skulle det inte ens räcka till en Allettan-plats 17 omgångar in i årets västserie. Jösses.

Senast jag publicerade en statistisk spaning angående Surahammar var den av positiv art då unge Marcus Wahlgren assisterad av Conny Strömberg hittat en väg att prygla in mål i Hockeyettan.

Den här gången blir det betydligt mer negativa tongångar.

Jag måste medge att jag själv blev lika delar överraskad och fascinerad när jag använde mina (blygsamma) matematiska skills igår eftermiddag och räknade fram att Surahammar om klubben slår ihop sin sammanlagda poängskörd från de FEM senaste säsongernas grundserier ändå inte hade legat på Allettan-plats i den västra serien i skrivande stund (för det krävs ju just nu 35 inspelade pinnar).

Poängen från fem raka serier räcker alltså inte för att inneha en Allettan-plats efter 17 spelade omgångar. Det säger ganska mycket om den uselhet Surahammar svarat för i många år.

Se här (inspelade poäng/målskillnad i grundserierna)

19/20: 4 poäng 35-82 (17 matcher av 22)

18/19: 8 poäng 33-94

17/18: 4 poäng 29-112

16/17: 6 poäng 36-106

15/16: 8 poäng 45-91
= 30 poäng

Det behöver väl knappas påtalas att Surahammar kommit sist i den västra serien samtliga dessa säsonger och är på god väg att göra det även i höst. Har man lyckats spela in fyra poäng på 17 matcher så här långt talar väl inte direkt särskilt mycket för att man ska plocka in de åtta pinnar och 25 minusmål som skiljer till nästjumbon Kumla under de fem sista omgångarna.

Vill man dra det statistiskt uppseendeväckande ännu ett varv längre kan dessutom konstateras att Borlänges skyttekung Markus Persson på egen hand gjorde lika många eller fler mål (36) förra säsongen än vad Surahammar som lag mäktade med under grundserien säsongerna 16/17 (36), 17/18 (29) samt 18/19 (33). Det är helt galet.

Men publiken verkar inte påverkas av de svaga resultaten. Snittet påverkas påfallande lite, det verkar finnas ungefär 200 trogna själar som dyker upp på läktarna i vått och torrt.

Publiksnittet under jumboåren:

19/20: 226

18/19: 196

17/18: 381

16/17: 194

15/16: 260

Att siffran hoppade upp till 381 katastrofåret 17/18 när det bara blev fyra poäng inspelade och 29 mål framåt förklaras med att Västerås då fanns i serien och att det kom 1711 åskådare för att se just den matchen.

Det är remarkabla siffror. Att laget trots ”satsningar” gång på gång på gång lyckas göra så miserabla resultat. Det är ju faktiskt flera säsonger som inletts med en känsla av att ”i år kan nog Sura rycka upp sig ändå”. Det verkar sitta så mycket losermentalitet i väggarna att kommunen borde överväga att jämna Surahallen med marken.

Men än värre, Surahammar har dessutom slutat sist i alla fortsättningsserier sedan säsongen 14/15 och tvingats till kvalspel fem säsonger i rad. De två senaste åren har man klarat sig kvar i Hockeyettan på målskillnad i de nerviga kvalserierna.

Vi snackade om kandidater till att åka ur ligan i det podcast-avsnitt vi släppte tidigare i veckan och att Surahammar balanserar på en tunn linje är förstås ett understatement. Men, man kan inte åka ur en grundserie och det finns förstås positiva halmstrån att greppa efter för att i alla fall få med sig någonting till den vårserie som stundar och där man faktiskt får en ny chans att undvika negativt kvalspel.

Laget har plockat fyra poäng så här långt. Lyckas man ta sig samman och få med sig fem poäng från de fem sista omgångarna (där det väntar motstånd från Linden, Forshaga, Mariestad, Köping och Nyköping) skulle det innebära den bästa poängskörden i grundseriespelet sedan säsongen 14/15 (då man plockade 18 poäng och kom trea från slutet).

Alltid något.

* * *

Att Robin Karlsson, som lämnade sin norska klubb Sparta Sarpsborg för några veckor sedan, återvänder till Väsby är lika viktigt för laget som det är väntat.

Båda backens tidigare klubbar, Huddinge och Väsby, visade intresse när han blev tillgänglig och valet av klubb är naturligtvis helt rätt. I Väsby blir han en del av en konstant framåtskridande satsning och kommer kunna bära en stor roll, i jämförelse med den nostalgisatsning som kommer ta Huddinge en bra bit den här säsongen, men sen mest lämnar en massa frågor hängande i luften.

Karlsson spetsar till backbesättningen i Väsby och det kan väl inte konstateras annat än att de kommer bli att räkna med i vår.

* * *

Ikväll vankas ännu en mastig omgång i Hockeyettan och vissa matcher är betydligt mycket mer intressanta än andra.

I väster bör ni hålla ögonen på Skövde-Nyköping, det är gästernas sista chans att över huvud taget hålla något som helst liv i drömmen om Allettan. Förlust och det är över.

I öster är det Enköping-Vallentuna och framförallt Huddinge-Strömsbro som tilldrar sig det största intresset när oerhört viktiga poäng i Allettan-racet ska fördelas.

I söder har Kalmar (mot HC Dalen) och Halmstad (mot Mörrum) oerhört svåra bortamatcher i jakten på väldigt viktiga poäng kring strecket samtidigt som Tranås tar emot serieledande Nybro hemma i Stiga Arena.

I norra serien kan Teg bli helt klara för Allettan om de plockar de förväntade poängen av SK Lejon.

Då vet ni vad ni ska ha koll på i afton.

Tisdag 19:00
HV 71 - Linköping HC
1 1.62
X 4.45
2 5.25
Tisdag 19:00
Rögle BK - Skellefteå AIK
1 2.20
X 4.05
2 3.05
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten