Sök
Jens Lööke (i mitten) hade en minst sagt rolig kväll.
Foto: Pär Olert/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Stjärnans hattrickshow – Timrå tog fjärde raka

Timrå vann mot Mora och gissa vem som låg bakom segern. Just det Jens Lööke avgjorde med sitt hattrick, ja och Jonathan Dahlén låg bakom lagets alla fyra mål. I övrigt vann Modo övertygande mot AIK samtidigt som både Björklöven och Karlskrona knep varsin straffseger. 

Svep från kvällens sex allsvenska matcher:

Modo – AIK 5–3 (3-1,2-1,0-1)

Modo: Adam Tambellini 2, Tommy EnströmMathias FromHenrik Björklund
AIK: Jacob SvenssonHenrik RommelJohn Henrion

Två lag som stod för trendbrott i förra omgången. Modo fick se sin segersvit på tolv matcher bruten och förlorade mot Vita Hästen. AIK å sin sida fick jubla för en seger mot Mora efter nio raka förluster. 

Nu återvände båda till hur det var. Modo vann igen och AIK förlorade igen. 

Det var dock Stockholmslaget som lite överraskande tog ledningen inom de första 90 sekunderna av matchen. Efter det tryckte Modo på och visade sin klass genom att skjuta tre raka mål innan den första perioden var slut. 

De fortsatte sitt fina spel i den andra perioden och gick upp till 5-2. Detta gjorde att AIK bytte målvakt i periodpausen. Johannes Jönsson åkte ut och August Hedlund klev in mellan stolparna. Hedlund stod för en riktigt fin insats och höll nollan i den tredje perioden och såg till att AIK kunde vinna en av de tre perioderna i alla fall även om man förlorade matchen. 

Matchens gigant var Modos kanadensiska nyförvärv Adam Tambellini. I kväll sköt han två mål samt stod för en assist. Succévärvningen har fullkomligt öst in poäng sedan han anslöt till Modo och har nu noterats för 16 poäng på sina nio första matcher i Hockeyallsvenskan. 

Södertälje – Björklöven 2–3 SO (1-1,0-1,1-0,0-0,0-1)

Södertälje: Anton BlombergLudwig Blomstrand
Björklöven: Justin CrandallAlexander WiklundPontus Andreasson (avgörande straff). 

Björklöven har återgått till att vara den segermaskin som man var i inledningen av säsongen. 

I kvällens match mot Södertälje kom Umeågängets femte raka vinst men det satt hårt inne. Väldigt hårt inne. 

Hemmalaget SSK tog dock en tidig ledning efter att Anton Blomberg gjort mål efter endast 53 sekunder. Löven vände dock på steken och tog ledningen samtidigt som Joe Cannata såg ut att ha spikat igen fullständigt för resten av matchen. 

Med endast åtta sekunder kvar i den tredje perioden lyckades dock Ludwig Blomstrand få in en kvittering och tvingade matchen till förlängning och sedermera straffar. 

Efter 14 missade straffar i rad klev Pontus Andreasson fram och satte den avgörande straffen för Björklöven som därmed kunde förlänga sin segersvit. 

Södertälje har nu två raka förluster efter att ha vunnit tre matcher i rad dessförinnan. 

Timrå – Mora 4–3 OT (0-0,1-1,2-2,1-0)

Timrå: Jens Lööke 3, Jonathan Dahlén
Mora: Johan PerssonBrant HarrisPhilip Nyberg.

En riktigt svängig historia med korta perioder med hög intensitet. 

Efter en mållös första period small det direkt i inledningen av den andra när Johan Persson sköt in 0-1 för Mora mot sitt gamla lag. 13 sekunder senare hade hemmalaget kvitterat genom Jens Lööke men sedan blev det inga fler mål i perioden. 

I inledningen av de tredje kom matchen till liv igen. Lööke satte sitt andra mål och gav Timrå ledningen men strax därefter kvitterade Mora när nyförvärvet Brant Harris sköt in sitt första mål för dalalaget. 52 sekunder efter kvitteringen kom även ledningsmålet för Mora. Den här gången var det backen Philip Nyberg som prickade in sitt första mål som Mora-spelare. 

Därefter såg det ut som att Mora skulle klara av att hålla undan och lyckas knipa segern men med endast 59 sekunder kvar av den tredje perioden klev Jonathan Dahlén, vem annars, fram och kvitterade. Matchen gick då till förlängning och där var det Jens Lööke som sköt in sitt tredje mål i matchen, fullbordade hattricket och såg till att Timrå tog med sig bonuspoängen.  Jonathan Dahlén noterades för en passningspoäng till alla Löökes mål och lämnade isen med fyra poäng. 

Timrå har nu fyra raka vinster och får fäste i toppen av tabellen. Mora å sin sida har nu förlorat åtta matcher i rad och ligger fortsatt på negativ kvalplats. 

Karlskrona – Västervik 4–3 SO (2-1,1-1,0-1,0-0,1-0)

Karlskrona: Viktor LiljegrenNiklas JohanssonHannes JohanssonMikael Roslund (avgörande straff). 
Västervik: Ken Jäger 2, Lukas Wernblom.

Karlskrona hade ledningen genom nästan hela matchen men Västervik hängde kvar i matchen och kvitterade nästan hela tiden. 

KHK ledde med 1-0, 2-1 och 3-2 men Västervik vägrade lägga sig ner och dö. Ken Jäger var en stor anledning till det. Han missade visserligen en straff i den tredje perioden men revanscherade sig genom att skjuta två kvitteringsmål och ett av dem tvingade matchen till förlängning. 

Matchen gick senare till straffläggning och där lyckades Ken Jäger sätta sin straff. Det gjorde dock även både Hannes Johansson och Mikael Roslund i KHK och hemmalaget kunde därmed ta hem segern. 

Målvakten Tanner Jaillet har verkligen blivit en succévärvning hittills för Karlskrona. I alla sina åtta matcher sedan han värvades till klubben har han vunnit minst en poäng åt sitt lag. I den här matchen räddade han bland annat flera straffar och totalt 27 skott. 

Kristianstad – Vita Hästen 2–3 (1-0,0-2,1-1)

Kristianstad: Johan LundgrenFredrik Hansson
Vita Hästen: Anton JohanssonJesper SamuelssonMarcus Eriksson

Vita Hästen är heta. Kvällens seger var lagets sjätte på de sju senaste matcherna. 

Hästen hade ledningen flera gånger om i matchen men Kristianstad kvitterade dubbelt upp och matchen stod 2-2 när det närmade sig slutet av den tredje perioden. Då fick Hästen ett powerplay och där gjorde östgötarna inga misstag. 

Med fyra minuter kvar prickade Marcus Eriksson in 3-2 för Vita Hästen och säkrade segern för bortalaget. Han assisterades då även av István Bartalis och ungraren är ligans just nu hetaste spelare. Han har nu gjort poäng i tio raka matcher och är en stor anledning till att Hästen har lyckats vinna flera matcher här på slutet. 

Tingsryd – Almtuna 3–2 (0-1,2-0,1-1)

Tingsryd: Benjamin NissnerAnton SvenssonFelix Olsson.
Almtuna: Victor AronssonOscar Pentler.

Äntligen en trepoängare för Tingsryd! 

Smålänningarna kom från nio raka matcher utan seger efter full tid men i kvällens match mot Almtuna kom trendbrottet men de fick verkligen slita för det. 

TAIF vände underläge med 0-1 till 2-1 i den andra perioden men med bara tre och en halv minut kvar av matchen lyckades Almtuna kvittera och det såg ut som att Tingsryd skulle få lämna isen utan tre poäng ännu en gång. Mindre än minuten efter kvitteringen klev dock Felix Olsson fram och satte 3-2 för hemmalaget och skickade en välbehövlig trea för Smålandslaget. 

I samband med kvällens fick den tidigare Tingsrydsspelaren och sportchefen Tadeusz Niedomysl sin tröja nummer 19 hissad till taket i Nelson Garden Arena. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten