Får Peter Laviolette behålla jobbet som tränare för Nashville Predators?
Foto: Christopher Hanewinckel-USA TODAY Sports
NHL
SIBNER: Efter Babcock – ryker Laviolette nu?

Toronto Maple Leafs är inte ute ur vassen ännu, men efter en tung seger i Sheldon Keefes debut bakom bänken får de åtminstone lite arbetsro. Då lär blickarna riktas mot ett annat pågående haveri – Nashville Predators.  

Men låt oss först stanna vid Toronto en stund. 

Det är alltid turbulent i Toronto Maple Leafs, men de senaste dagarna har varit något alldeles extra. Jag tror aldrig jag upplevt en så bottenlös frustration som den som omgivit Toronto den här säsongen. Efter förlusten i Vegas i tisdags tyckte jag för första gången synd om spelarna i ett lag jag egentligen har särskilt mycket känslor för. I onsdags släppte Brendan Shanahan till slut bomben – Mike Babcock fick sparken och hela Internet gick sönder.

Det var nog lite nerver hos 39-årige Sheldon Keefe när han fick samtalet. Vem är han ens? Jag vet så mycket som att det är en tystlåten herre med ett analytiskt sinne som efter en anonym karriär som spelare i NHL och AHL köpte ett juniorlag i CJHL i mitten av förra årtiondet. Där var han sedan ägare och coach och GM tills han handplockades av underbarnet Kyle Dubas till Sault Ste. Marie Greyhounds i OHL och snart fick han även följa med till Toronto Maple Leafs organisation som coach för Toronto Marlies. Där har han gjort underverk med att utveckla de unga spelare som utgör en stor del av Leafs nuvarande stomme. Hela 13 av spelarna som drog på sig lönnlövet mot Arizona har han tränat i AHL, och det lär ha varit en skön plattform att stå på när han klev ut i Gila River Arena och hela hockeyvärldens blickar riktades mot honom.

Resultatet? 

Succé! 

PÅTAGLIG SPELGLÄDJE

Stjärnvärvningen Tyson Barrie spräckte sin förhatliga målnolla, Ljungbysonen Pierre Engvall skrinnade sig loss och slog till med 2-0 i boxplay när matchen var på väg in i ett riktigt giftigt läge och Auston Matthews tryckte in 3-0. För övrigt framspelad av William Nylander, återigen Torontos för kvällen bästa spelare. 

Spelglädjen var så påtaglig, så tydlig. Ungdomarna i Maple Leafs klev ut på isen som ett gäng värnpliktiga som nyss tagit sig loss från kaserngården och fått tag i en låda pilsner.

Två poäng är dock aldrig mer än två poäng. Och hur mycket till värdemätare är egentligen en bortaseger mot Arizona Coyotes? Historiskt sett inte så mycket, men dagens upplaga av prärievargarna är ett av ligans mest svårspelade lag och för Toronto Maple Leafs var den här segern en lättnad i nivå med att få stopp på en berusad morbror i färd med att snubbla rakt in i en bröllopstårta. 

Om bara några veckor kan det vara nya förlustsviter och krisrubriker igen. Hockey är konstigt. Men för tillfället: släpp fångarna loss, det är vår i luften i Toronto.

FRÅN SUCCÉ TILL FIASKO

Det är det verkligen inte i Nashville.

Tabellen i stort är svår att begripa just nu. San Jose, Toronto, Calgary, Tampa Bay – i skrivande stund är alla utanför slutspelet. Men allra mest huvudklåda är det nog i Music City.

Visst, de är bara fyra poäng från slutspelsplats i en jämn tabell. Men de är också bara två poäng före urusla Los Angeles Kings i botten av Western Conference. På torsdagen kom sjätte raka förlusten. Laget som på pappret har en av ligans bästa toppfyror på backplats och en högst kapabel målvaktsduo har släppt in 31 mål på sex matcher. Fem raka hemmaförluster inför ligans kanske bästa fans? 

Inte bara det: de har förlorat åtta av de nio senaste. 

Deppigt i Nashville Predators.Deppigt i Nashville Predators.Foto: Christopher Hanewinckel-USA TODAY Sports

Den 26 oktober såg jag dem gnugga ner och slå Tampa här hemma i Amalie Arena, trots skador på Matt Duchene och Filip Forsberg. Den 29 oktober satt jag ute i trädgården och såg dem göra en helt perfekt hockeymatch och spela skjortan av Chicago Blackhawks. De sköt 51 skott mot stackars Robin Lehner och hade kunnat vinna med 10-0. Två kvällar senare spelade de ut Calgary Flames efter noter och hade 4-1 inför sista perioden. Doften från sommarkvällar på Martin’s BBQ och Robert’s Western World nådde nästan ända in i mitt vardagsrum.

Helt plötsligt rasade de ihop och förlorade på övertid. 

Var det där något hände? Fjädern som knäckte elefantens rygg? 

FEM TRÄNARE – PÅ 37 ÅR

Sedan dess har Predators bara vunnit en enda match: en lustig historia i Detroit där hemmalaget nästan kastade in puckarna för egen maskin och antagligen hade klarat sig bättre om de vilat båda sina målvakter, plockat ner Terry Sawchuks tröja från taket och hängt den i en galge på ribban.

Precis som i fallet med Toronto var frågan på tapeten i Nashville redan i våras och har återigen blivit högaktuell: hur länge får Peter Laviolette sitta kvar?

Nej, vi vet att David Poile inte bryr sig särskilt mycket om opinionen och inte heller är känd för impulsstyrda beslut. Sparka tränare vet han knappt hur man gör. Under hela sin tid som GM i NHL har han bara jobbat med fem huvudtränare och då talar vi alltså om en karriär som varat i 37 år. Nashville Predators som organisation har bara haft två tränare i organisationens historia: Barry Trotz och Peter Laviolette, som är inne på sin sjätte säsong och har vunnit både President’s Trophy och tagit klubben till final.

Men lik förbannat, något måste hända i Nashville nu. 

Låt vara att stommen i laget är tryggad i flera år framöver, men de blir inte yngre, har inte mycket till värde på lager inför framtiden och det är i år och de närmaste två åren de måste gå för det. Problemet är att de inte har uppträtt som ett topplag sedan första rundan av slutspelet 2018. 

MÅNGA BESVIKELSER

Förra säsongens seger i Central Division byggde helt och hållet på en stark höst, för under vintern och våren var de som vilket varannandagslag som helst och såg väldigt fantasilösa ut när slutspelet väl började och rätt så snabbt slutade. Deras powerplay var sämst i hela ligan förra säsongen. Ryan Johansen har inte högstanivån som krävs av en förstacenter i ett topplag och hittills har inte Matt Duchene heller visat att han skulle ha det. Mikael Granlund är en skugga av sitt forna jag. De tar för mycket utvisningar och kan inte döda dem. De släpper in mål i blytunga lägen. Roman Josi såg ut som en Norris-back för några veckor sedan men luften tycks ha gått ur honom. Laviolette kastar om hej vilt i femmorna för att hitta rätt kemi, men det enda som är konstant tycks vara att Filip Forsberg och Viktor Arvidsson alltid levererar oavsett omgivning.

37-årige Pekka Rinne har sett ut som 27 de senaste åren och vann Vezina Trophy så sent som 2018. Men den senaste månaden har han sett ut som han gjorde i den femte Stanley Cup-finalen mot Pittsburgh för två år sedan. Alltså som 37. Talangfulle arvtagaren Juuse Saros? Han har svarat med att se ut som 17.

Jag tyckte lite synd om min nära vän Uffe Bodin i veckan. Han skrev ett superbra och närgånget reportage om Torontos kris och spekulationerna omkring Mike Babcock från environgerna i T-Mobile Arena. Storyn fick fyra timmar på nätet, sedan rök demontränaren. 

Ska denna krönika gå samma öde till mötes? 

Inte alls omöjligt, tänker jag. 

TUFFT SCHEMA

Jag gillar Peter Laviolette och Nashville och vill verkligen att de ska lyckas. De underliggande siffrorna tyder inte på katastrofartade problem med strukturen. Alla lag hamnar i svackor nån gång under säsongen och schemat har bitvis varit tufft. Det är många andra som haft svårt att freda sig mot Elias Pettersson och Nathan MacKinnon den senaste tiden.  

Men sug på denna: de kommande sex matcherna för Preds bjuder på urstarka mästarna St. Louis x 2, ett desperat Vegas kommer på besök, de har Carolina och målfarliga Florida på bortaplan och möter sedan Tampa Bay Lightning hemma. 

I nuläget känns det inte som om Predators hittar mycket mer än en seger i den sviten och då kan de helt plötsligt vara sist i hela Western Conference. Allt detta om bara tolv dagar. I så fall kan bara en spurt modell St. Louis Blues rädda dem från ett fiasko. Och den spurten kom som bekant just efter ett tränarbyte. 

Vågar David Poile chansa på det?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 26 november
12:00 Linköping - Modo SDHL
13:00 Djurgården - Luleå SDHL
15:00 Almtuna - Västervik Hockeyallsvenskan
15:00 Vita Hästen - Östersund Hockeyallsvenskan
15:00 HV 71 - Leksand SDHL
15:15 Frölunda - Linköping SHL
15:15 Oskarshamn - Timrå SHL
15:30 AIK - SDE SDHL
18:00 Rögle - Luleå SHL
18:00 Brynäs - HV 71 SHL
18:00 Färjestad - Örebro SHL
18:00 Malmö - Växjö SHL
18:00 Skellefteå - Leksand SHL
18:00 Västerås - Djurgården Hockeyallsvenskan
18:00 Mora - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 New York Rangers - Edmonton Oilers NHL
19:45 Rapperswil - Zug National League
20:45 Modo - Björklöven Hockeyallsvenskan
22:00 Carolina Hurricanes - Calgary Flames NHL
00:30 Florida Panthers - St Louis Blues NHL
söndag 27 november
01:00 New Jersey Devils - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 New York Islanders - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Nashville Predators - Columbus Blue Jackets NHL
03:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Vancouver Canucks NHL
12:00 Linköping - Luleå SDHL
13:00 Djurgården - Modo SDHL
15:00 AIK - Södertälje Hockeyallsvenskan
18:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan
20:00 Minnesota Wild - Arizona Coyotes NHL
måndag 28 november
01:00 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
02:00 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
02:00 Anaheim Ducks - Seattle Kraken NHL
04:30 Los Angeles Kings - Ottawa Senators NHL
19:00 HV 71 - Modo SDHL
tisdag 29 november
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
01:00 Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Vegas Golden Knights NHL
02:00 St Louis Blues - Dallas Stars NHL
03:30 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
18:00 Växjö - Skellefteå SHL
19:00 Luleå - Frölunda SHL
19:00 Brynäs - Oskarshamn SHL
19:00 Leksand - Färjestad SHL
19:00 Linköping - Örebro SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Malmö - Rögle SHL
19:00 Djurgården - Mora Hockeyallsvenskan
19:45 Davos - Biel National League
onsdag 30 november
01:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Montreal Canadiens - San Jose Sharks NHL
01:30 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
02:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
02:00 Nashville Predators - Anaheim Ducks NHL
03:00 Calgary Flames - Florida Panthers NHL
04:00 Vancouver Canucks - Washington Capitals NHL
04:30 Los Angeles Kings - Seattle Kraken NHL
19:00 Brynäs - AIK SDHL
19:00 Västervik - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Modo Hockeyallsvenskan
torsdag 01 december
01:00 Ottawa Senators - New York Rangers NHL
01:00 Detroit Red Wings - Buffalo Sabres NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - San Jose Sharks NHL
03:30 Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers NHL
19:00 Örebro - Växjö SHL
19:00 Linköping - Brynäs SHL
19:00 Timrå - Frölunda SHL
19:00 Oskarshamn - Malmö SHL
19:00 Rögle - Färjestad SHL
19:00 Leksand - HV 71 SHL
19:00 Skellefteå - Luleå SHL
fredag 02 december
01:00 New Jersey Devils - Nashville Predators NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Buffalo Sabres - Colorado Avalanche NHL
02:00 St Louis Blues - Carolina Hurricanes NHL
02:00 Minnesota Wild - Edmonton Oilers NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Calgary Flames - Montreal Canadiens NHL
04:00 Seattle Kraken - Washington Capitals NHL
04:00 Vancouver Canucks - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Arizona Coyotes NHL
19:00 Kristianstad - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Brynäs - SDE SDHL
lördag 03 december
01:30 New York Islanders - Nashville Predators NHL
02:00 Winnipeg Jets - Columbus Blue Jackets NHL
14:30 Leksand - SDE SDHL
15:15 HV 71 - Rögle SHL
15:15 Brynäs - Frölunda SHL
15:15 Färjestad - Timrå SHL
15:15 Örebro - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Leksand SHL
18:00 Växjö - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Linköping SHL
19:30 HV 71 - Luleå SDHL
19:45 Zürich - Bern National League
20:00 Minnesota Wild - Anaheim Ducks NHL
söndag 04 december
01:00 Detroit Red Wings - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Boston Bruins - Colorado Avalanche NHL
01:00 Ottawa Senators - San Jose Sharks NHL
01:00 Edmonton Oilers - Montreal Canadiens NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New Jersey Devils NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - St Louis Blues NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Calgary Flames - Washington Capitals NHL
04:00 Vancouver Canucks - Arizona Coyotes NHL
04:00 Seattle Kraken - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes NHL
15:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
15:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
15:00 Leksand - AIK SDHL
21:00 Winnipeg Jets - Anaheim Ducks NHL
21:00 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten