Jeff Carter gör match nummer 1000 i NHL
Jayne Kamin-Oncea
NHL

Veteranen jubilerar - gör match nummer 1000 i NHL

ANNONS

Dubble Stanley Cup-mästaren Jeff Carter når en fin milstolpe under lördag kväll när han gör sin 1000 match i NHL-karriären. 

På lördag  kväll när Los Angeles Kings tar emot Vegas Golden Knights hemma i Staples Center är det en speciell kväll för 34-årige Jeff Carter. Veteranen gör nämligen match nummer 1000 i sin NHL-karriär.


– Jag är extremt tacksam att ha fått möjligheten att spela 1000 matcher.  Jag har tidigare pratat om skador och man vet aldrig vad som kan hända i den här sporten.  Jag är verkligen tacksam att jag har hängt med så långe. Det är bara roligt att spela och vara runt mina lagkamrater, säger Carter till nhl.com

Carter blev draftat elva totalt av Philadelphia i draften 2003. Det blev sex säsonger innan han trejdades till Columbus för att senare hamna i Los Angeles. Väl i Los Angeles spelade Carter en stor roll i klubbens båda Stanley Cup-vinster 2012 och 2014. I år har centern hittills gjort sju poäng (5+2) på 19 matcher.  

 

Den här artikeln handlar om: