Johan Skinnars gör succé i Danmark.
Foto: Ronnie Rönnkvist
Europa

Lämnade Sverige – nu gör han succé i Danmark: "Det som lockade var pengar"

Sex säsonger utomlands följdes upp av fyra säsonger hemma i Sverige. Inför den här säsongen ville Johan Skinnars testa på ett nytt utlandsäventyr. Nu gör han dundersuccé i Danmark där han toppar poängligan.
– Det som lockade var pengar samtidigt som vardagen är lite mer tilltalande än vad den är i Sverige, Skinnars till Hockeysverige.

Johan Skinnars har blivit lite av en resande i hockey. Tidigare har han spelat, förutom i Sverige, i USA, Norge och Frankrike innan han inför den här säsongen skrev på för danska Herlev. Där har 30-åringen från Säter gjort succé och toppar danska ligans poängliga med sina 32 poäng (11+21) på 18 matcher.

Förra säsongen spelade Skinnars i Västerås, men han gör ingen hemlighet av varför han valde ett nytt utlandsäventyr till den här säsongen.
– Det som lockade var pengar samtidigt som vardagen är lite mer tilltalande än vad den är i Sverige, berättar poängligaledaren för hockeysverige.se på telefon från sitt hem i Köpenhamn och fortsätter:
– Framförallt är det den ekonomiska biten som gjorde att vi kikade på utlandet. Det måste jag vara ärlig och säga.

"EN SKÖNARE LIVSSTIL HÄR"

Enligt Johan Skinnars skiljer sig ekonomiska förutsättningarna ganska mycket om man jämför med hur han hade det i Västerås jämfört med Herlev.
– Det är en väldigt stor skillnad. Nu är det svårt att säga exakt, men jag skulle säga att jag tjänar dubbelt så mycket här. Då har jag ändå räknat ganska lågt och inte med lägenhet och sådana saker.
– Sedan får man lite mer fria händer här vid sidan av hockeyn eftersom det är kortare resor i Danmark och man får mer fritid samtidigt som det är färre träningstillfällen även om vi är seriösa. Mellan matcherna är det lite mer avslappnat och en skönare harmoni.
– I Sverige och Hockeyallsvenskan är det alltid fokus på nästa match och förra matchen. Förlorar man är det kris och vinner man är det succé. Allt blir så svart och vitt. Här nere känns det mer harmoniskt.

Johan Skinnars, här i Västeråströjan.Johan Skinnars, här i Västeråströjan.Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån

Skinnars trivs också med att bo och leva i den danska huvudstaden.
– Jag visste inte så mycket om stan när jag kom ner. Det jag hade hört innan stämde ganska bra, att det är en ganska skön harmoni i stan och inte den här Stockholmsstressen.
– Folk tar hand om sig själva och verkligen ser till att leva. Det här kan jag sakna lite hemma, folk är stressade över både det ena och det andra och vips är man gammal. Jag tycker att det är en skönare livsstil här. Har man varit i Köpenhamn så känner man skillnad på en gång, hur folk pratar, rör sig och allting. Jag måste säga att det är skönt att vara omkring sådana människor också.

HÄFTIG RESA MED VÄSTERÅS

Vi backar bandet lite. Förra säsongen spelade Johan Skinnars för Västerås. Där svarade han för sex mål och totalt 17 poäng på 43 matcher.
– Det var en jätterolig säsong. Hela laget hade en kanonsäsong och det har varit otroligt kul att fått vara med på den resan. Det var väldigt nära att vi i slutet skulle spela upp oss. Vi förlorade mot ett Leksand som bevisligen var väldigt, väldigt bra.
– Det var en häftig resa och en säsong som jag helt klart kommer ta med mig.

Vad var det unika med sammanhållningen i den här gruppen?
– Alla spelare var väldigt tävlingsinriktade och målmedvetna. Det var ingen som var där för att göra av med tiden och bara tjäna pengar. Alla ville utvecklas hela tiden och det var en väldig konkurrens i laget. Det här gjorde att folk var tvungna att vara på tå hela tiden annars fick man inte speltid.
– Det var en ganska skön miljö. Thomas (Paananen) och "Lasse" (Ivarsson) fick alla att känna sig uppskattade. Även om man spelade sju, åtta minuter per match kontra 20 så var man minst lika viktig. Det är en viktig del för att alla ska må bra och prestera.

Thomas Paananen.Thomas Paananen.Foto: Ronnie Rönnkvist.

"KÄNDE ATT JAG VAR GANSKA KLAR MED SVERIGE"

Västeråsbacken, Kenny Källström, hyllade tidigare just Thomas Paananens ledarskap i en intervju med hockeysverige.se. Johan Skinnars är inne på samma linje.
– Paananen var självklart viktig. Det var han som drev det vardagliga arbetet. Tycker folk inte om sin chef på arbetsplatsen så gör man oftast ett dåligt jobb. Det är bevisat om och om igen.
– Thomas är väldigt lätt att tycka om. Han visade att han brydde sig om spelarna individuellt både på och utanför isen. Det kändes genuint. Folk kan säga att dom bryr sig om och så vidare, men dom följer aldrig upp det.
– Thomas brydde sig verkligen om oss och får man som spelare den känslan så tror man också på honom som människa och tränare. Den känslan tycker jag att han förmedlade väldigt bra.

Trots att Johan Skinnars trivdes i Västerås lämnade han klubben efter säsongen.
– Jag har kommit upp lite i åren och är över 30 år nu. Rent ekonomiskt fungerade det inte för mig. Jag hade ett jobb vid sidan och det går inte att spela i Hockeyallsvenskan och ha ett jobb vid sidan av. Det är alldeles för många timmar som går i bussen och till match och träningar.
– Jag kände att jag var ganska klar med Sverige. Den säsongen vi hade i Västerås, det är ganska svårt att få till ett sådant igen. Samtidigt kände jag ganska tidigt att det var dags att åka utomlands igen.

FICK ETT BRA EKONOMISKT BUD

Tillsammans med klubbkompisen i Västerås, Acke Ringström, kom han då alltså att hamn i danska Herlev.
– Jag pratade med Patric Wener, tränaren här. Han berättade hur han såg på mig, hur han ville att jag skulle spela. Sedan fick jag ett ekonomiskt bra bud. Jag kände också tidigt att spela utomlands där jag får spela mycket och dessutom har en bra ekonomisk situation var det jag var ute efter just nu.

Påverkade det valet av klubb att även Acke Ringström valde Herlev?
– Ja, självklart. Det är alltid skönt att ha svenska kompisar runt om sig. Vi är flera svenskar här (Emil Jidskog, Alexander Lindqvist Hansen och Victor Rollin Carlsson) och som jag sa så presenterade Wener hela upplägget. Vi svenskar bor nära varandra, umgås varje dag och har blivit som en familj.
– Danskarna jobbar varje dag innan träningen så det blir mycket häng mellan oss importer. Det är ett skönt gäng.

Acke Ringström.
Acke Ringström. Foto: Ronnie Rönnkvist

GÖR POÄNGSUCCÉ – UTESLUTER ÅTERKOMST TILL SVERIGE

Johan Skinnars leder ligans poängliga. På 18 matcher har han svarat för elva mål och totalt 32 poäng.
– Det har gått jättebra och vi har fått en kanonstart. Förutsättningsmässigt, ekonomiskt och organisationsmässigt, är vi ett bottenlag. Vi har satt upp ett mål att komma topp fem. Personligen hade jag inte satt upp några mål eftersom jag inte visste nivån.
– Vi har fått bra snurr på grejerna och jag har haft en väldigt bra start både poäng och spelmässigt. Jag måste säga att det känns jättebra.

Vad ligger bakom att du hittat den här poängproduktionen igen?
– Förtroendet och speltiden. Sedan har jag, Victor Rollin Carlsson och Brett Thompson haft en otroligt bra kemi så här i början. Vi har i stort sett fått fria händer hur vi ska spela och agera på isen.
– Det här sammantaget har gjort att vi hamnat i många offensiva situationer samtidigt som vi är kreativa alla tre.

Ditt kontrakt går ut efter säsongen, hur går dina tankar framåt?
– Lite av anledningen till att jag valde ett lågt tippat lag i Danmark var för att få en bra säsong poängmässigt, mycket speltid och så vidare för att jag ska kunna gå till en större klubb eller liga utomlands nästa säsong.
– Jag kommer helt klart spela utomlands nästa säsong. Frågan är vart jag kommer spela? Om jag blir kvar i Herlev eller om det kikas mot Österrike, Tyskland eller liknande får framtiden utvisa. Jag och min agent, Daniel Ljung, kommer ha en klar plan framöver då det vankas vår, avslutar poängligaledaren Johan Skinnars.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 24 november
19:00 Örebro - Frölunda SHL
19:00 Skellefteå - HV 71 SHL
19:00 Luleå - Timrå SHL
19:00 Färjestad - Malmö SHL
19:00 Linköping - Rögle SHL
19:00 Växjö - Oskarshamn SHL
19:00 Leksand - Brynäs SHL
fredag 25 november
18:00 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
18:00 Björklöven - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Boston Bruins - Carolina Hurricanes NHL
19:00 HV 71 - Leksand SDHL
19:00 Västervik - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Almtuna Hockeyallsvenskan
20:00 Nashville Predators - Colorado Avalanche NHL
20:00 Chicago Blackhawks - Montreal Canadiens NHL
20:00 Minnesota Wild - Toronto Maple Leafs NHL
20:00 Washington Capitals - Calgary Flames NHL
20:30 BIK Karlskoga - Västerås Hockeyallsvenskan
21:00 Anaheim Ducks - Ottawa Senators NHL
23:30 Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins NHL
lördag 26 november
02:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
02:00 Detroit Red Wings - Arizona Coyotes NHL
02:00 Vegas Golden Knights - Seattle Kraken NHL
02:00 Tampa Bay Lightning - St Louis Blues NHL
02:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
02:30 Dallas Stars - Winnipeg Jets NHL
04:30 San Jose Sharks - Los Angeles Kings NHL
12:00 Linköping - Modo SDHL
13:00 Djurgården - Luleå SDHL
15:00 Almtuna - Västervik Hockeyallsvenskan
15:00 Vita Hästen - Östersund Hockeyallsvenskan
15:00 HV 71 - Leksand SDHL
15:15 Frölunda - Linköping SHL
15:15 Oskarshamn - Timrå SHL
15:30 AIK - SDE SDHL
18:00 Malmö - Växjö SHL
18:00 Skellefteå - Leksand SHL
18:00 Rögle - Luleå SHL
18:00 Färjestad - Örebro SHL
18:00 Brynäs - HV 71 SHL
18:00 Västerås - Djurgården Hockeyallsvenskan
18:00 Mora - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 New York Rangers - Edmonton Oilers NHL
19:45 Rapperswil - Zug National League
20:45 Modo - Björklöven Hockeyallsvenskan
22:00 Carolina Hurricanes - Calgary Flames NHL
00:30 Florida Panthers - St Louis Blues NHL
söndag 27 november
01:00 New Jersey Devils - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 New York Islanders - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Nashville Predators - Columbus Blue Jackets NHL
03:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Vancouver Canucks NHL
12:00 Linköping - Luleå SDHL
13:00 Djurgården - Modo SDHL
15:00 AIK - Södertälje Hockeyallsvenskan
18:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan
20:00 Minnesota Wild - Arizona Coyotes NHL
måndag 28 november
01:00 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
02:00 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
02:00 Anaheim Ducks - Seattle Kraken NHL
04:30 Los Angeles Kings - Ottawa Senators NHL
19:00 HV 71 - Modo SDHL
tisdag 29 november
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
01:00 Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Vegas Golden Knights NHL
02:00 St Louis Blues - Dallas Stars NHL
03:30 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
18:00 Växjö - Skellefteå SHL
19:00 Luleå - Frölunda SHL
19:00 Brynäs - Oskarshamn SHL
19:00 Leksand - Färjestad SHL
19:00 Linköping - Örebro SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Malmö - Rögle SHL
19:00 Djurgården - Mora Hockeyallsvenskan
19:45 Davos - Biel National League
onsdag 30 november
01:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Montreal Canadiens - San Jose Sharks NHL
01:30 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
02:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
02:00 Nashville Predators - Anaheim Ducks NHL
03:00 Calgary Flames - Florida Panthers NHL
04:00 Vancouver Canucks - Washington Capitals NHL
04:30 Los Angeles Kings - Seattle Kraken NHL
19:00 Brynäs - AIK SDHL
19:00 Västervik - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Modo Hockeyallsvenskan
torsdag 01 december
01:00 Ottawa Senators - New York Rangers NHL
01:00 Detroit Red Wings - Buffalo Sabres NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - San Jose Sharks NHL
03:30 Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers NHL
19:00 Örebro - Växjö SHL
19:00 Linköping - Brynäs SHL
19:00 Timrå - Frölunda SHL
19:00 Oskarshamn - Malmö SHL
19:00 Rögle - Färjestad SHL
19:00 Leksand - HV 71 SHL
19:00 Skellefteå - Luleå SHL
fredag 02 december
01:00 New Jersey Devils - Nashville Predators NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Buffalo Sabres - Colorado Avalanche NHL
02:00 St Louis Blues - Carolina Hurricanes NHL
02:00 Minnesota Wild - Edmonton Oilers NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Calgary Flames - Montreal Canadiens NHL
04:00 Seattle Kraken - Washington Capitals NHL
04:00 Vancouver Canucks - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Arizona Coyotes NHL
19:00 Kristianstad - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Brynäs - SDE SDHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten