Sök
Samuel Fagemo och Rasmus Sandin är givna.
Bildbyrån
Juniorkronorna
KARLSSON: Här är min JVM-trupp
Det börjar närma sig nu. Den sista förberedande turneringen innan JVM-truppen ska tas ut är slut - och Hockeysverige.se's Måns Karlsson hjälper Tomas Montén på traven och plockar ut sin trupp till den stundande VM-turneringen.


Det här är en text som ursprungligen publicerades för Hockeysverige Plus för ett par veckor sedan. Vill du också bli plusmedlem och ta del av alla våra texter? Besök den här länken.

Det är lite upp till bevis för Tomas Montén  Montén är en väldigt bra ambassadör för svensk juniorhockey i sitt sätt att vara mot media, och med sin inställning som känns ganska ödmjuk både mot sig själv och spelarna. Men frågan är om han har råd med ett till tidigt uttåg, som det ifjol, när det blev respass i kvartsfinal mot Schweiz.

Förutsättningarna för att Sverige ska gå längre nu finns - men en gruppseger vore önskvärd. Finland känns som det enda hotet i gruppen men en andraplats skulle göra att det förmodligen blir Kanada, USA eller Ryssland i kvartsfinal. Om nu inte hemmanationen Tjeckien skräller. Som ni ser kommer det bli en tuff kvartsfinal oavsett vilka som väntar - men Sveriges lag är så pass bra att de inte skulle gå in som sådär vrålstora underdogs mot något annat lag.

JVM i Tjeckien i årsskiftet blir mitt första internationella mästerskap på plats, så jag hoppas förstås på en lång turnering för Juniorkronorna. Därför har jag nu hjälpt Tomas Montén på traven och tagit ut den trupp jag tror har störst förutsättningar för att gå långt. Jag har tagit ut tre målvakter, åtta backar och 14 forwards.

Notera att jag varken har med David Gustafsson eller Adam Boqvist som just nu spelar i NHL, men jag har med Rasmus Sandin och Tobias Björnfot som spelar i AHL. Jag sticker även ut hakan och gissar att Buffalo inte släpper Rasmus Dahlin till turneringen...

Den fjärde december släpper Tomas Montén sin trupp. Idag, den tolfte november, släpper jag min.

MÅLVAKTER

Jesper Eliasson, Almtuna/Växjö

Har varit med mycket i J-landslagen och därför tar jag med honom här, även om hans säsong kanske inte varit sådär superlysande. Jag väljer honom både före Jesper Myrenberg och Olof Lindbom  som egentligen väl har varit bättre i HockeyAllsvenskan, just av den anledningen och jag blir förvånad om inte Montén tycker likadant.

Sverige har många målvakter som är hyfsat jämna och därför tar jag in Eliasson som har lite mer rutin, om man kan ha det som 19-åring.

Hugo Alnefelt, HV71

Här har vi årets Samuel Ersson. Ersson gick förmodligen in i förra säsongen som tredjevalet bakom Adam Åhman och Olle Eriksson Ek, men när det vankades JVM var han solklar etta. Jag tror på en liknande utveckling för den underårige Hugo Alnefelt.

På sex matcher i SHL har han räddat 92,5 procent av skotten och bara släppt in 1,77 mål per match. Det är enorma siffror som till och med överglänser det Jacob Markström presterade i Elitserien i samma ålder. 

Så som landet ligger just nu skulle jag känna mig trygg i att gå in i JVM med Alnefelt som etta. Han verkar totalt oberörd och kliver in i alla situationer med en sån självklarhet.

Erik Portillo, Dubuque Fighting Saints (USHL)

Var förra säsongens bästa målvakt i J20 SuperElit och gjorde det bra när han fick chansen i Juniorkronornas turnering i Plymouth. Därför kommer han med, före de tidigare nämna Myrenberg och Lindbom. Här kan dock Lindbom mycket, mycket väl komma med i den riktiga truppen - och kanske till och med få speltid i turneringen. 

Portillo har stått åtta seriematcher under säsongen, visserligen på juniornivå, och det är fler än de övriga målvakterna som är aktuella för truppen. En storväxt målvakt som initialt kommer med som backup, eller kanske till och med som trea.

Hugo Alnefelt var med och skrev historia när Sverige vann sitt första guld på U18-VM någonsin.Hugo Alnefelt var med och skrev historia när Sverige vann sitt första guld på U18-VM. Foto: Bildbyrån

BACKAR

Rasmus Sandin, Toronto Marlies (AHL)

Om vi utgår ifrån att Chicagos Adam Boqvist inte kommer blir ju Sandin den store backstjärnan i det här laget. Han var bra redan förra året och känslan är att han tagit enorma kliv sedan dess, i båda riktningarna. Jag menar, grabben har till och med spelat sex NHL-matcher under hösten och jag tyckte han gjorde det ganska bra i de tre, fyra matcher jag såg honom.

I AHL är han dominant och snittar över en poäng per match. Det är rätt skapligt för en back som fortfarande är junior. Kommer han loss till JVM kan han till och med vara hela turneringens store backstjärna. Inte minst eftersom att han total-dominerat på juniornivå tidigare i karriären.

Victor Söderström, Brynäs

Förra året var han en av de som stod närmast truppen, men då valdes exempelvis Philip Broberg före. Nu är Victor Söderström given. Jag har sett i princip alla hans SHL-matcher och det är få spelare som är lika underhållande att titta på. Visst, han är fortfarande ganska svag runt egen kasse - men det är på SHL-nivå. På juniornivå tror i alla fall jag att Skutskärs-sonen kommer vara dominant.

Spelar stora minuter i Brynäs, bland annat i första PP, och har en ruskigt bra corsi i SHL. Eftersom JVM i år spelas på stor rink blir jag inte förvånad om Victor Söderström också kommer vara en av mästerskapets allra bästa backar.

Philip Broberg, Skellefteå

Kallades in i truppen redan förra året och gjorde det sen oväntat bra när han fick spela. Har, precis som Sandin och Söderström, sedan tagit stora kliv framåt. Han väntar fortfarande på det offensiva genombrottet, i alla fall om vi tittar på poäng, men är mycket nyttig i båda riktningarna och känns som en ledare för det här laget.

Philip Broberg har gått från att kallas in i sista stund till att vara den back jag tror Tomas Montén kommer luta sig mot när det bränner till.

Tobias Björnfot, Ontario Regin (AHL)

Det här är en 18-åring som gjort tre NHL-matcher och hyllats av Norris Trophy-vinnaren Drew Doughty.  Ändå känns det litegrann som att Tobias Björnfot hamnar i skymundan i den här backsidan. Det är lite sjukt.

I en backsida med mestadels offensivt begåvade spelare kommer Björnfot få en väldigt viktig roll. Även om Björnfot inte är helt oäven offensivt heller får han nog räkna med en mer defensiv roll i det här laget, med mycket spel i boxplay och knappast något alls i powerplay. Precis som de tidigare tre jag nämnt är han totalt given i truppen.

Nils Lundkvist, Luleå

En av höstens sensationer i SHL. Det där genombrottet vi trodde han skulle kunna få redan förra året har i stället kommit i år. Det finns dock ett litet frågetecken för honom och det är hur han ska användas i laget.

Han är nog inte given till spel i powerplay och frågan är om han kommer få förtroendet i boxplay. Nils Lundkvist behöver nog spela sig till en stor roll under turneringen - jag tror han kan hamna lite grann i kläm till en början.

Mattias Norlinder, MODO

Går det att peta honom efter den säsong han haft i MODO? Jag tycker inte det. Visst kanske det blir ett överflöd av offensiva backar och blablabla - det är ett junior-VM. Det är den här typen av spelare vi vill ha i svensk hockey. Då måste de få chansen.

Jag tror inte Mattias Norlinder kommer komma med i truppen men i min värld kommer han med som en joker.

Filip Johansson, Leksand

Har varit given i trupperna under hösten och kommer nog med i JVM också, tänkt som en spelare för ett tredje backpar. Har gjort det helt okej i Leksand och har tagit revansch efter ett ganska tungt fjolår, där han också petades från JVM.

Det säger dock något när en förstarundespelare från 2018 är på gnällen till att komma med i en trupp.

Simon Lundmark, Linköping

Skrällen i truppen? Kanske inte att Lundmark kommer med - men att jag inte väljer Adam Ginning. Adam Ginning var lagkapten för Juniorkronorna i turneringen i Finland så jag förstår att han kommer komma med - men jag ser ingen plats för honom i min trupp. Simon Lundmark har överglänst honom i LHC och därför väljer jag honom. På den stora rink turneringen spelas på tror jag han gör större nytta.

Dessutom kan Lundmark komma med som en sjunde, åttondeback och göra det bra när han väl får spela. Den rollen passar nog inte Adam Ginning lika bra.

Skulle Adam Boqvist komma loss är nog Lundmark och Norlinder de två backar som ligger i farozonen för att ratas hos mig.

Nils Lundkvist.Nils Lundkvist toppar juniorernas poängliga i SHL. Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

CENTRAR

Jacob Olofsson, Skellefteå

Det kommer vila ett tungt ansvar på Jacob Olofssons axlar. Han är ingen offensiv stjärna på något sätt men med tanke på att konkurrensen på centersidan är svag kommer han kliva in i turneringen som etta - åtminstone så länge David Gustafsson inte kommer med.

Olofsson har inte fått det är poängmässiga genombrottet på seniornivå och lämnade förra årets JVM poänglös - men han är en av få centrar som i alla fall kan leda en kedja offensivt i den här turneringen.

Karl Henriksson, Södertälje/Frölunda

Av förklarliga skäl har han inte slagit sig in i Frölundas trupp under säsongen. Men jag blev kär av att se Karl Henriksson i U18-VM i våras och därför kan jag inte undvara honom i den här truppen. Han måste med!

Skridskoåkningen är väl kanske inte vad den borde vara men Henriksson är så pass smart och spelskicklig att han nog kan kompensera för det på juniornivå. Nu har han dessutom börjat bli varm i kläderna i Södertälje i HockeyAllsvenskan.

Oskar Bäck, Färjestad

En perfekt tredje- eller fjärdecenter. Det har blivit Oskar Bäcks lott i livet att beskrivas så - och det är inte fy skam. Oskar Bäck kommer fylla en viktig funktion i det här juniorlandslaget.

Spelade JVM redan i fjol och visade under förra säsongen i HockeyAllsvenskan att han har en offensiv uppsida också. Med tanke på hur svag Sveriges centersida är skulle Bäck därför kunna få en roll lite högre upp i hierarkin också.

Adam Edström, Rögle

Skulle David Gustafsson komma loss till JVM petas Adam Edström ut på en kant. Men tills vidare väljer jag honom som center. Varken Nils Åman, Marcus Westfält eller nån annan spelare som skulle kunna bli aktuell känns sådär vansinnigt spännande - så jag väljer Röglespelaren.

Edström är en skön spelartyp, en powerforward, som skulle kunna bli en favorit för tittarna hemma i TV-soffan under VM. En mångsidig spelare som kan spela på alla positioner och i alla roller, mer eller mindre.

Karl HenrikssonKarl Henriksson. Foto: Bildbyrån

FORWARDS

Samuel Fagemo, Frölunda

Även om han kanske inte producerat som många hade hoppats i Frölunda är väl det här Sveriges stora hopp på forwardssidan? Förra året spurtade han sig in i truppen via sin starka höst i Frölunda men nu ska han vara spjutspetsen framåt.

Hade en tung turnering för ett år sedan och det har Sverige inte råd med i år. Men jag skulle bli förvånad om Samuel Fagemo inte tar en stjärnroll i JVM. Han lär bli Sveriges skyttekung när vi summerar turneringen i början av januari.

Nils Höglander, Rögle

Till att börja med: Är det inte sjukt att Nils Höglander fortfarande är junior? Han har ju varit med hur länge som helst, känns det som!

Han kom, kanske något oväntat, inte med i truppen förra året men är given i år. En rivig, skön forward som också kan bryta mönstret. Det här är också en potentiell publikfavorit. Kanske kan han till och med göra om Robin Figrens klassiska JVM-mål? Man skulle ju inte bli chockad...


Alexander Holtz, Djurgården

Han har redan hunnit färga i SHL. 4+2 på 15 matcher är starka papper för en 17-åring. Jag hoppas han får chansen att färga även i Junior-VM. Jag tror nämligen han är redo för att ta en stjärnroll i laget redan nu - och jag både tror och hoppas Tomas Montén ger honom chansen att visa det.

Om Sverige ska vinna guld kommer några spelare behöver ta oväntade kliv - och det här är en av dem som kan göra det. Kommer ha en enorm uppmärksamhet på sig från scouter och media. Klarar han av att hantera det kan Holtz bli en nyckelpjäs för Sverige.

Lucas Raymond, Frölunda

Lucas Raymond har inte lyckats sätta avtryck i SHL på samma sätt som Alexander Holtz - men det beror ju bara på att Frölunda har ett bättre lag än Djurgården. När han väl spelat i SHL har Raymond gjort det bra.

Hattrickhjälte i finalen av U18-VM i våras och det är klar Lucas Raymond ska med här också. Vore det inte läckert att sätta honom med Henriksson och Holtz för att försöka återskapa magin från Småkronornas VM-guldresa?

Nikola Pasic, Karlskoga

Inför säsongen hade jag honom en bit ifrån en JVM-trupp - men efter hans otroligt fina höst i Karlskoga måste Nikola Pasic med. Han har gjort 14 poäng på 17 matcher i HockeyAllsvenskan och har matchata flitigt även i Juniorkronorna under säsongen.

I helgen gjorde han dessutom båda målen när Juniorkronorna 2-1-besegrade Tjeckien. Det kan ha varit målen som tog Pasic in i JVM-truppen. I min trupp är han i alla fall given, så som han spelat under säsongen.

Albin Eriksson, Skellefteå

Här har vi en spelare som hade behövts i förra årets trubbiga trupp. Då valdes han emellertid bort. I år har han haft det tungt och väntar forfarande på det första målet i SHL. Men nog måste Albin Eriksson med? I synnerhet eftersom Noel Gunler är ständigt petad från landslagsspel.

Med rätt omgivning kommer Albin Eriksson kunna producera, det är inget snack om saken. Men säsongsöppningen i Skellefteå (0+2 på tolv matcher) ger mig en del frågetecken. Han har bara gjort ett mål för Juniorkronorna under hösten också. Han behövs dock i truppen om du frågar mig.

Jonatan Berggren, Skellefteå

Här har vi nästa Skellefteå-spelare som väntar på mål. Berggren har dock gått 41 SHL-matcher utan en kasse. Han är dock mer av en speldosa än en målskytt, så vi ska inte förvänta oss målskytte i massor direkt.

Berggren är dock en ruggigt bra passningsläggare (sju assist på 15 matcher i SHL) och producerade en hel del poäng i U18-VM för två år sedan. Då vann han Sveriges poängliga. Det lär han inte göra nu, men Berggren kan bli en nyckelspelare för det här laget.

Jonatan Berggren kan bli en nyckelspelare.Jonatan Berggren kan bli en nyckelspelare. Foto: Bildbyrån.

Simon Holmström, Bridgeport Sound Tigers (AHL)

Kanske en liten skräll i truppen? Missade stora delar av förra säsongen men valdes ändå i förstarundan av NHL-draften. Åkte över till Nordamerika direkt och har gjort 3+1 på 16 matcher i AHL. Den tredje kassen kom så sent som igår kväll.

Här har vi också en mönsterbrytare som jag tror kan spela sig uppåt i hierarkin under turneringens gång om han tas ut. Bra på rören, bra handleder, bra "grit". Med Simon Holmström får du hela paketet. Därför hoppas jag Tomas Montén tar ut honom.

Carl Jakobsson, Färjestad

Bara fyra juniorer har gjort fler poäng i SHL än Carl Jakobsson (fem), och ingen har gjort fler mål (fyra). Ändå är jag inte övertygad om att Carl Jakobsson kommer med. Eller om han ska med. Jag tror spelare som Marcus KarlbergNils Åman och Filip Cederqvist (och kanske någon mer) ligger nära till hands att snuva Jakobsson på en plats.

Jag plockar dock med den odraftade forwarden. Man ska aldrig underskatta att plocka med spelare som kommer in med gott självförtroende efter en säsong som överträffat förväntningarna. Jag är dock på det klara med att det här är en grabb som kan, och kanske ska, petas om David Gustafsson kommer loss. I min bruttotrupp kommer han emellertid med som sista namn.

Filip Hållander, Luleå

Är såklart en stjärna i laget om han är skadefri. Men nu är han väldigt tveksam till spel, på grund av den skada som begränsat honom till blott två matcher under säsongen. För två år sedan fick vi en liknande situation med Jesper Boqvist som kom tillbaka precis före JVM men var riktigt svag där och petades under turneringens gång. Det hade såklart inte hänt om Boqvist hade haft en säsong utan skadebekymmer.

Nu tar jag ju ut 14 forwards och det är för att kunna ge Hållander en chans att kanske spela sig i form i träningsmatcherna precis före jul, om han inte är spelklar tidigare. Funkar det inte kan Montén skicka hem honom - och funkar det har han en härlig joker som kan betyda väldigt mycket för landslaget under VM. Med den rutin han samlade på sig förra året skulle Filip Hållander vara väldigt värdefull och nyttig för det här laget.

SAMMANFATTNING

Sverige kommer kliva in som en underdog. Laget är kanske något svagare än fjolårets upplaga men det finns spännande element som gör Sverige till en medaljkandidat. Backsidan är otroligt vass, även utan Adam Boqvist, och förhoppningsvis får ledarna ut max av den i år. Det fick de inte förra året. På backsidan finns också min stora skräll, och det är att Adam Ginning inte är med. Han kommer emellertid komma med i Monténs trupp är jag säker på.

Framåt behöver flera spelare ta kliv om det ska bli en lång turnering för Sverige. Inte minst är centersidan svag. Bland forwards finns det i alla fall några namn som kan bli stjärnor i turneringen.

Målvaktssidan då? Där är jag inte ett dugg orolig. Jag skulle satsa på att spela Hugo Alnefelt hela vägen. Han har spelat sig till en förstaspade.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten