Jonathan Davidsson och Anders Nilsson.

Första NHL-poängen för svensken – landsmannen dominerade i målet

I sin andra NHL-match i karriären skrev Jonathan Davidsson in sig i poängprotokollet för första gången. Den tidigare Djurgårdsforwarden stod för en passningspoäng när hans Ottawa – lett av en storspelande Anders Nilsson – kunde besegra Carolina med 4–1.

Jonathan Davidsson kallades upp till NHL av Ottawa Senators i torsdags. Under natten till fredag spelade han sin första NHL-match och under natten till söndag, svensk tid, stod den tidigare Djurgårdsforwarden för sin första poäng i världens bästa hockeyliga.

Davidsson noterades för en passningspoäng när Filip Chlapík rakade in Davidssons retur i den första perioden. Målet betydde 1–0 och var startskottet på en stark förstaperiod för Ottawa, som kunde dra ifrån till en 3–0-ledning redan under matchens första 20 minuter.

STORMATCH AV NILSSON

Annars var det Ottawas svenske burväktare Anders Nilsson som var matchens behållning. VM-hjälten från 2018 räddade 38 av 39 skott som Carolina sköt och utsågs till matchens lirare.
– Vi gör en stabil match. Över 60 minuter tycker jag att vi är det bättre laget och speciellt i den första perioden. Det var roligt att se laget göra tre mål, säger Nilsson i ett videoklipp på Senators Twitter-konto.

Nilsson har nu tre raka segrar i bagaget och har under dessa tre matcher räddat 101 av 106 skott som han ställts emot. Det ger honom en räddningsprocent på hela 95,2 procent över de senaste tre matcherna.

Ottawa Senators – Carolina Hurricanes 4–1 (3–0, 0–1, 1–0))