Christoffer Persson lånas ut till TPS.
Foto: Bildbyrån
SHL

HV71 lånar ut backveteranen till finsk klubb

ANNONS
HV71:s assisterande lagkapten Christoffer Persson har haft svårt att få kontinuerlig speltid i Jönköpingsklubben under hösten. Nu meddelar klubben att man lånar ut 34-åringen till finska TPS Åbo i en månads tid.

Christoffer Persson har haft svårt att ta en ordinarie plats i HV71:s backuppsättning under hösten. Nu står det klart att den assisterande lagkaptenen lånas ut till finska TPS Åbo den kommande månaden för att få lite mer istid.
– Detta är en bra lösning för alla parter. Vi har en tuff konkurrenssituation på backsidan och det är viktigt att Christoffer får mycket istid. Nu dök denna möjligheten upp med TPS och om en månad får vi ta en ny utvärdering av läget, säger HV71:s sportchef Johan Hult till klubbens hemsida.

Persson har bara kommit till spel i sju av HV71:s 16 matcher den här säsongen och har under hösten snittat drygt elva minuter per match – minst av samtliga backar i Jönköpingslaget.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL