Kenny Källström.
Foto: Ronnie Rönnkvist
HockeyAllsvenskan

"Förstår hur lyckligt lottad jag är som får arbeta som hockeyspelare"

Västeråsbacken Kenny Källström har hunnit med en hel del sedan han målade i sin a-lagsdebut i Leksand 2007. Äventyr i Frankrike och England har hjälpt honom att växa som person, men frågan är om inte nuvarande Västeråstränaren Thomas Paananen inte är en av de som betytt mest för 30-åringens hockeykarriär?
– Thomas styrkor är att han ser människan bakom hockeyspelaren. Han ser till varje individ, är mån om att alla ska må bra och trycker alltid på det positiva, säger Källström i en lång intervju med Hockeysverige.se.

VÄSTERÅS (HOCKEYSVERIGE.SE)

30 december 2007. Leksand möter Nybro hemma i Ejendals Arena inför dryga 6000 åskådare. I Leksand debuterar en 18-åring från Avesta. Nyligen ditkommen från Brynäs. I slutet av matchen, när hemmalaget leder med 5–0, får Avestasonen sätta dit 6–0 pucken bakom Antti Jokela

18-åringen är Kenny Källström och det här var alltså för 13 säsonger sedan. Numera är han en av Västerås viktigaste kuggar i klubbens jakt på en plats i SHL.
– Jag började min juniorkarriär i Brynäs. Leksand hade redan funnits lite på radarn eftersom dom ville att jag skulle gå på hockeygym där. Brynäs blev inte riktigt det jag trott och jag ville söka mig vidare, berättar 30-åringen då vi ses i hans hem i Västerås för en intervju, ett hem som på ett så där härligt vis visar att det även bor små barn där.
–  När jag kom till Leksand fick jag prova på A-laget ganska snabbt. Klart att dessutom få göra mål så där direkt var ingenting jag hade räknat med. Det var verkligen en sjuk upplevelse att i första matchen i allsvenskan göra mål.

Foto: Ronnie Rönnkvist

BLIVIT EN STÖTTEPELARE MER ÅLDERN

Målet är något som Källström alltid kommer att minnas även om det inte är något han går runt och gottar sig i varje dag.
–  Jag tänker inte på målet så ofta. Som hockeyspelare levar man mycket i nuet. Klart att när du tar upp målet får jag direkt i huvudet hur målet gick till. Det kanske inte var snyggaste målet i karriären, säger Källström med ett leende.

Hur har din roll förändrats som hockeyspelare sedan den dagen?
–  Oj, oj, oj… Ganska mycket. Rollen jag har idag är mer defensivt lagd. Jag spelar mycket boxplay och i viktiga defensiva lägen. Med åldern har jag också blivit en stöttepelare i laget och som en lagpappa.
–  På så vis är det en extrem skillnad på min roll om vi går tillbaka och jämför med den tiden. Då var jag mer en offensivt präglad back som skulle göra poäng till vilket pris som helst.
–  Under resans gång har jag kommit underfund med vilken spelare jag vill vara. Samtidigt har jag fått hjälp av tränare som sagt vad dom sett hos mig och bollat det lite mot vad jag själv tycker. Den rollen jag har idag, som är mer defensiv, trivs jag jättebra med. Samtidigt har jag en offensiv sida som jag lite för sällan visar, men jag kanske borde göra det lite oftare.

FICK KÄNNA PÅ EN NY HOCKEYKULTUR  

Kenny Källström har varit resande i hockey under många år. Efter fyra säsonger i Leksand blev det först ett inhopp i Karlskrona och efter det en sväng till Frankrike och Strasbourg. 

–  Det var en ganska tung tid efter att jag fått lämna Leksand tidigare än vad som var tänkt. Jag var väldigt besviken då. Säsongen innan hade jag gjort det bra och hade helt andra planer för säsongen då jag fick lämna.
–  Jag hade lite andra klubbar på gång, men av lite olika anledningar löste det sig inte med någon av dom. Istället hamnade jag i Karlskrona och fick vara med om att gå upp där. Samtidigt trivdes jag inte med varken mig själv eller hockeyn. Det kändes inte bra med någonting.
–  Då dök det upp möjligheter att spela utomlands. Strasbourg var ett av dom alternativen. Då visste jag också att det skulle lite andra svenskar dit, Victor Rollin Carlsson och Fredrik Abrahamsson som hade spelat i Almtuna. Dessutom kom Jesper Olsson från Kallinge/Ronneby dit.
–  Det här gjorde att jag kände en trygghet att åka utomlands och känna på en ny hockeykultur.

Släppte besvikelsen snabbt efter att du kommit dit ner?
–  Ja, det gjorde den. När jag gick till Strasbourg fick jag en jättestor roll och blev back nummer ett där ganska direkt. Dessutom hade jag en tränare (Daniel Bourdages) som trodde jättemycket på mig. Han uppskattade mig som person och hockeyspelare så där återfann jag glädjen till hockeyn litegrann.
–  Elva matcher in på den säsongen pajade jag axeln. Då blev det ett tillbakslag och elva månader utan hockey och operation. Sedan fick jag börja om.

Vad betydde det för dig som person att komma iväg till Frankrike då du var så pass ung?
–  Det var nyttigt. Framförallt också att få vidga vyerna hockeymässigt. Det var många som sa till mig då jag sedan skulle till England ”Vad ska du dit och göra? Dom bara slåss där och det är en riktigt dålig hockey”.
–  Så var det inte alls. Engelska ligan är bra. Nu har jag spelat i allsvenskan och Division 1 här i Sverige. Jämför jag med allsvenskan så är det spelare i England som håller en extremt hög klass. Samtidigt har den ligan expanderat mer och mer tack vare publikintresset som är kring matcherna.

Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

"DET VAR STRUL DÄR"

När Kenny Källström valde att återvända till svensk hockey efter två säsonger i utlandet hamnade han i hårt satsande Östersund där han inledningsvis fick nuvarande assisterande förbundskaptenen, Markus Åkerblom, som coach.
–  Tanken från första början var att jag efter England skulle till Italien. Jag hade kontakt med två klubbar där. Ena sprack det med ganska snabbt då dom inte fick fram pengar till kontraktet. Nu tjänade inte jag jättemycket pengar, men det var strul där. Efter det gick det långt med en annan italiensk klubb. Det här var då det fortfarande fanns Serie A i Italien. Tanken var att stanna en säsong till utomlands, men det blev inte så.
–  Då hörde Markus Åkerblom av sig till mig. Vi hade lite gemensamma bekanta från Leksandstiden. Jag åkte upp och träffade dom där uppe och fick ett jättebra intryck av både Markus och Jörgen Själin som var tränare och sportchefen, Kjell-Åke Andersson.
–  Jag pratade ihop mig lite med min tjej, Åsa. Hon ville helst att jag skulle spela i Sverige eftersom vi bott ifrån varandra ett år. Hon bodde kvar i Avesta och jobbade som fastighetsmäklare då jag var i England. Klart att det fungerade med en timmes flyg och så vidare, men vi kände att det vore bäst om vi båda var på samma ställe.

"TRIVDES EXTREMT BRA DÄR UPPE"

Kenny Källström valde att tacka ja till Östersund där han blev kvar under tre säsonger.
–  Jag trivdes extremt bra där uppe och jag tycker att jag utvecklades mycket. Då jag kom till Östersund hade jag varit utomlands och haft sommarträningar själv, vilket var på ett helt annat sätt.
–  När jag kom upp dit, jag tycker att dom tre säsongerna gjorde mig väldigt, väldigt gott både som hockeyspelare och i det privata livet. Bland annat blev jag pappa under mitt andra år i Östersund, vilket också var något jag och Åsa hade pratat om, att det kunde vara dags att bli föräldrar. På så vis var det ett lätt beslut att stanna där uppe.

Landade du i dig själv på något vis när ni flyttade upp till Östersund?
–  Östersund är det stället jag känt mig absolut mest hemma på innan jag kom hit till Västerås. Alla personer runtomkring hockeyn och människorna i Östersund är vänliga, tillmötesgående och välkomnande.
–  Sedan fick Åsa ett väldigt bra jobb där som hon trivdes med. Hon fick även mycket vänner där och vi trivdes, som sagt var, extremt bra. Trivs man så bra kommer det gå bra med hockeyn. Det är i alla fall en förutsättning för att jag ska kunna prestera.

Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

"EN STOR CHOCK FÖR HELA STADEN"

Ni valde att flytta till Västerås efter Östersund, var det närheten till Avesta som drog i och med att ni blivit föräldrar?
–  Ja, så var det. Jag hade gjort tre säsonger där och det var en ganska tydlig målsättning från föreningen att vi skulle sikta uppåt. Vi ville vara med och hugga på allsvenska platserna. Klubben investerade ganska mycket i det här för att ta det här steget och vi fick väldigt fina förutsättningar.
–  Jag kände efter dom här tre åren att dels bodde vi 60 mil från våra föräldrar, men dels ville jag också ha en annan utmaning hockeymässigt. När Västerås dök upp och jag pratat med Patrik Zetterberg, kändes det bra direkt.

Hur mådde det Västerås du kom till med tanke på att klubben då degraderats till Hockeyettan?
–  Klart att det hade varit en stor chock för hela staden att ha åkt ur Hockeyallsvenskan. Utan att vara insatt i det så förstår jag att det slog hårt mot klubbens ekonomi. Klart att det blir så när man åker ur.
–  Det kom in nytt fräscht folk, Patrik Zetterberg som sportchef, en ny styrelse och ny klubbchef samtidigt som Thomas Paananen blev kvar som tränare. Intrycket jag fick av Västerås var att det aldrig var stressat eller att vi måste tillbaka till vilket pris som helst för annars skulle det vara kört.
–  ”Z” och Paananen förklarade klubbens filosofi, vart dom stod någonstans, spelidé och allt möjligt.

"90 PROCENT AV TRÄNARNA HAR VARIT MOTSATSEN TILL HONOM"

Thomas Paananen stod också för ett ledarskap Kenny Källström inte hade upplevt tidigare.
–  Det var helt nytt. Vid några tidigare tillfällen hade jag varit med ett lite liknande tänk, men jag skulle säga att 90 procent av tränarna jag haft har varit motsatsen till honom.
–  Thomas styrkor är att han ser människan bakom hockeyspelaren. Han ser till varje individ, är mån om att alla ska må bra och trycker alltid på det positiva.
–  Har man haft en lite tyngre period som lag eller person då vill han alltid ”Titta på dom här tre matcherna, kolla på grejerna du gör fantastiskt bra och försök göra dom bättre”. Det här blev en liten chock då jag kom till Västerås, ”Ska han inte skälla på mig?”. Jag var van vid att om jag gjorde något dåligt så fick jag höra det.
–  Det var ett helt nytt ledarskap för mig och nu känns det som att det är så här ledarskap ska vara.

Källström fick vara med om att ta upp Västerås i Hockeyallsvenskan igen. När frågan kommer om hur han minns den dagen då allt blev klart skakar han på huvudet och tystnar en stund innan han beskriver sina känslor kring avancemanget.
–  Det var helt sjukt. Det är min absolut lyckligaste dag som hockeyspelare. Ingenting är i närheten av att toppa den dagen. Jag kände en brutal glädje och eufori. Det är som alla säger svårt att beskriva. Jag blev glad, ledsen…, alla känslor kommer på en gång.
–  Folk hade såklart en förväntning på att vi skulle prestera. Sådana förväntningarna hade vi på oss själva också. Däremot pratade vi aldrig under säsongen om att vi skulle gå upp. På något vis växte vi som grupp under hela säsongen.
–  I slutet, när allt skulle avgöras, var vi som bäst, men sett över hela säsongen var vi inte det. Vi hade något i vårt lag som vi kunde ta fram då det gällde som mest. En riktigt häftig känsla.

Thomas Paananen.
Thomas Paananen. Foto: Ronnie Rönnkvist.

HOPPAS PÅ FORTSÄTTNING I VÄSTERÅS

Västerås har bara en säsong i Hockeyallsvenskan med sig inför den här säsongen. Trots det är det många som tippar att laget kan redan nu vara med och slåss om en plats i SHL.
–  Först och främst är det kul att folk tycker att vi gör bra saker i Västerås. Dom ser naturligtvis tillbaka på förra säsongen som vi gjorde fantastiskt bra lagmässigt, men även individmässigt. Vi fick maximal utveckling på extremt många spelare som gjorde personbästa. 
–  Till den här säsongen, vi har inte pratat någonting internt om SHL. Vårt mål är att ta oss till slutspel. Sedan får vi därifrån skaffa oss ett så bra utgångsläge som möjligt för att vara med länge i slutet av säsongen och tävla på allvar.

Kontraktet med Västerås går ut efter säsongen, hur går dina tankar framåt?
–  Hockey just nu är det roligaste jag vet. Det är enda yrket jag har i huvudet för tillfället. Jag älskar att komma ner till hallen och göra jobbet varje dag. Det är vad jag brinner för. Det här känns jag byggt på ju äldre jag blivit och jag förstår bättre hur lyckligt lottad jag är som får arbeta som hockeyspelare. Det är väldigt få som får den chansen.

Har det här med att familjen växt och du blivit pappa gjort dig till en bättre hockeyspelare?
–  Ja, jag tror det. Jag är en extrem grubblare. Det kan vara över smågrejer ”undrar vad han tyckte om det där eller att det där inte kändes bra”.
–  Jag är fortfarande noga, kollar igenom mina byten och så vidare, men jag tror Thomas ledarskap också har fått mig att tänka lite annorlunda. Visst, alla gör misstag och sådana grejer, men det gäller att fokusera på det man gör bra och göra det ännu bättre. Misstagen är sådant som händer. Det är bara att ta lärdom av dom och gå vidare.

Och din nästa säsong?
–  Mina tankar är att göra det så bra som möjligt så jag får vara kvar i Västerås. Jag trivs extremt bra i föreningen och allt runtomkring. Västerås är grymt bra för oss och känns som hemma, så mitt mål är så klart att få vara kvar, avslutar Kenny Källström med ett leende innan det är dags för honom att hämta hans och Åsas två barn på förskolan.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten