New York Islanders segertåg tuffar vidare.

Ostoppbara Islanders – tog tionde raka segern

Ingenting kan få New York Islanders segertåg att spåra ur för tillfället. I natt kom lagets tionde raka seger när man besegrade Ottawa Senators med 4–1 på hemmais.

New York Islanders har varit ett av NHL:s stora utropstecken den här hösten. Laget har stormat fram under säsongsinledningen och radat upp tvåpoängarna hänförda av forwardstrion Mathew BarzalJosh Bailey och Brock Nelson samt uppbackade av strålande målvaktsspel signerat Thomas Greiss och Semjon Varlamov.

I natt tog Islanders sin tionde raka seger när man lyckades hemmabesegra Ottawa med klara 4–1. Hemmalaget hamnade i ett 0–1-underläge i den första perioden, men grovjobbaren Cal Clutterbucks första mål för säsongen såg till så att Islanders hade ett likaläge inför den andra perioden. I mittperioden kunde sedan Cole Bardreau ge Islanders ledningen då han sköt sitt första NHL-mål i karriären.

NÄST LÄNGSTA SVITEN I KLUBBENS HISTORIA

Matchen slutade till slut 4–1 till Islanders som jagar Washington i toppen av Metropolitan Division.

Den tio matcher långa segersviten är den näst längsta i klubbens historia. Under säsongen 1981/82 lyckades laget vinna 15 raka matcher.
– Om inte ni skulle ta upp det så skulle vi inte ha en aning om detta. Vi har inte direkt några partyn efter matcherna, säger Islanders tränare Barry Trotz till nhl.com.
– Vi tar det bara match för match. Det är grejen med det här laget, de förstår att den här ligan kan ta ner dig på jorden väldigt snabbt. Vi respekterar våra motståndare och vi vet att vi måste vara förberedda för alla lag i den här ligan.

Islanders har chansen att förlänga sin segersvit under natten till fredag, svensk tid, då man ställs mot Pittsburgh Penguins på hemmais.

New York Islanders – Ottawa Senators 4–1 (1–1, 1–0, 2–0)