Sök
Alexander Deilert går till attack mot Disciplinnämnden.
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Ilskan efter jättestraffet: "Är ett lotteri - på riktigt"

Alexander Deilert fick sex matchers avstängning och närmare 26 000 kronor i böter för sin tackling på Västerås Marcus Bergman. För hockeysverige.se berättar han om sin irritation mot Disciplinnämndens bedömningar.

– Det här är första säsongen jag blir avstängd och jag har också känt tidigare att de delar ut konstiga domar. Jag har tänkt "Vad fan är det som händer?"

Som vanligt har Disciplinnämnden stått i fokus under säsongen. Deras senaste uppmärksammade straff var det som föll igår, mot Alexander Deilert. Björklövens storstjärna fick säsongens hårdaste straff då han fick en dom som motsvarade nio matcher. Tre av dem görs om till böter.

På twitter uttryckte Deilert idag sin irritation över beslutet, och för hockeysverige.se broderar han ut sina tankar och sin besvikelse över hur Disciplinnämnden bedömde det hela.

– Straffet är helt orimligt i min mening. Det finns många situationer att jämföra med och att det här ska motsvara nio matcher, det är så konstigt. Sen att de tar på återfall, absolut, men det är fortfarande helt orimligt.

Deilert stängdes redan under försäsongen av tre matcher för en tackling mot Kim Rosdahl i Modo, och den ligger till grund även för det här beslutet. Men Björklövenspelaren är inte nöjd med hur den avstängningen hanterades.

– De har inte ens tittat på den situationen på ett ordentligt sätt. De skrev till och med i sin rapport att det är otydliga bilder och att de gått på domarens ord. Men domaren har till och med själv i efterhand sagt att det var överdrivet. Jag träffar aldrig med en armbåge i ansiktet. Jag träffar snarare med en axel i bröstet.

"Har tänkt 'vad fan är det som händer'"

Alexander Deilert menar att det inte finns någon konsekvens hos Disciplinnämnden.

– I det stora handlar det om att de ger ut konstiga straff och friar konstiga saker. Det finns ingen röd linje. Den här irritationen finns bland många spelare. Det här är första säsongen jag blir avstängd och jag har också känt tidigare att de delar ut konstiga domar. Jag har tänkt "Vad fan är det som händer?" och "vad fan är det som inte händer" också, för den delen.

–  Jag säger inte att min tackling var en bra tackling. Den ska ha sitt straff. Men det här är det hårdaste straffet på hela säsongen... Alltså, ag har inte skadat någon. Det är inte min mening att vara våldsam. Men de rubricerar det mer eller mindre som ett våldsbrott. Jag menar, det sker betydligt grövre saker på isen. Det här hade kunnat gå illa men som tur är gjorde det inte det. Det är jag jätteglad för. Hockey är en fysisk sport och det kan vi inte ta bort. Däremot kan vi ta bort dumma tacklingar. Det här straffet säger dock ingenting, och hjälper inte någon någonting. 

Alexander Deilert stängs av.Alexander Deilert stängs av. 

"För 26 000 kronor har jag rätt att yttra mig"

Alexander Deilert säger att tacklingen kommer rakt framifrån och att det stora problemet för ishockeyn är att ta itu med tacklingarna från blind-side.

– Jag vet inte vad problemet är. De gör sina bedömningar och det har jag respekt för på ett sätt. Men ibland är de så konstiga. Det känns som att de som bestämmer inte stått på is själva. Det är lätt att dela ut domar hit och dit men... Blind-sides i huvudet måste bort. Den här tacklingen är inte bra men han (Bergman) ser att den kommer. Han har hur lång tid som helst på sig att förbereda sig. En blinde side-tackling har du inte en chans att försvara sig på. Du har inte en millisekund.

30-åringen vill dock vara tydlig med att han själv inte tycker att hans tackling var ren enligt regelboken. 

– Jag är jätteångerfull för att jag sätter mig i en sits där jag får matchstraff, och matchstraff ska jag ha. Men om vi jämför straffet som kom sen, med tidigare domar, är det ett rent lotteri. På riktigt. Det är helt orimligt. Och för 26 000 kronor tycker jag att jag har rätt att yttra mig i det här. Jag har inte sagt något tidigare. Men det finns ett stort missnöje bland oss spelare. Man är dock tyst tills det drabbar en själv... Nej, det känns som ett lotteri.

Alexander Deilert och Alex Hutchings firar.Alexander Deilert och Alex Hutchings firar. Foto: Bildbyrån.

"Det är orimligt"

Alexander Deilert återkommer till att han menar att Disciplinnämnden bedömer varje situation olika och saknar en röd tråd.

– De skjuter hejvilt! Vissa tacklingar som är bra mycket grövre får inget straff alls. Det är problemet. Ska de ge mig en så här hård bestraffning måste de ge det till fler. Då måste det vara så här genomgående för varje dålig tackling. Men det är en svår fråga. Som det sker nu är det dock orimligt. Det är alldeles för mycket fokus på Disciplinämnden. Det är inte bara den här situationen som varit i situationsrummet. Jag antar att det inte är ett lätt jobb, men det är ju inte jättebra när det känns som att de skjuter från höften.

Björklöven toppar allsvenskan och Alexander Deilert har bäst poängsnitt per match av alla backar i serien, med elva på tio matcher. Till helgen väntar dessutom ett slutsålt rivalmöte mot Modo. Det gör att avstängningen känns än värre.

– Ja, absolut. Jag hade sett fram emot Modo-matchen först och främst men också fortsättningen. Det här blir ett avbräck och ett avbrott för mig. Jag är jättebesviken över att missa sex matcher. Men vi har ett starkt lag. De kommer klara sig utan mig också, konstaterar backstjärnan.


Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten