Emil Johansson har inte fått den start i HV71 som han hoppats på.
Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån
SHL

"Vet att jag har mycket mer att ge"

Han värvades till HV71 som en stjärna på blålinjen. Hittills har det dock inte gått exakt som planerat för Emil Johansson som är besviken över sin offensiv. Den tidigare landslagsbacken menar att han har fått en väldigt defensiv roll i laget. 
– Jag kommer förhoppningsvis kunna få några fler lägen till offensivt spel också och bevisa att jag kan bidra på det sättet också, säger 23-åringen till hockeysverige.se.

Emil Johansson värvades verkligen inte till HV71 för att vara en av lagets bästa poängplockare. Efter de första elva matcherna stod den 23-årige backen fortfarande utan poäng, trots att han är en av spelarna med istid i Jönköpingslaget. 

För hockeysverige.se berättar han nu om sin säsongsinledning i SHL.
– Det finns bitar som jag tycker att jag gör riktigt bra. Samtidigt tycker jag att jag har mer att ge offensivt, mycket mer. Jag jobbar hårt här varje dag för att få det att lossna. Det känns som att det går åt rätt håll och att det blir bättre. Jag försöker ta det dag för dag här och bara kolla mot nästa match, inte titta för långt fram eller på det som har varit.

"VET VAD JAG HAR ATT FÖRBÄTTRA"

De senaste fyra matcherna har det kommit två assist från Johanssons klubba som nu alltså står på två insamlade poäng efter 15 spelade matcher.
– Jag försöker ta kliv framåt hela tiden och jag tycker att det börjar bli bättre. Det är ju samtidigt väldigt positivt att känna att man har mycket mer att ge när man även känner sig mer trygg i sitt spel.

LÄS ÄVEN: Emil Johansson berättar om tiden i AHL: "Jag stod och stampade – kom ingenstans"

Johansson har aldrig varit en back som öser in poäng eller ligger i toppen av någon poängliga, förutom 2016/17 när hans 17 poäng på 49 matcher var näst bäst bland Djurgårdens backar. Den här säsongen har AHL-värvningen gjort väldigt mycket gott i det tysta men tyvärr blivit lite osynlig i HV:s backuppsättning.

Är det just offensiven som du känner är problemet för dig just nu?
– Ja, det är det. Jag har spelat stabilt defensivt tycker jag och flyttar pucken på ett bra sätt. Det jag vet att jag behöver förbättra är att vara mer noggrann så att passningarna sitter på bladet och skapa tid för medspelarna. Jag behöver även jobba på hur jag tar in pucken i offensiv zon och börja skjuta mer.

Emil Johansson känner att han inte får utrymme att visa upp sitt offensiva spel.Emil Johansson känner att han inte får utrymme att visa upp sitt offensiva spel.Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Det kan dock finnas en enkel förklaring till varför. 

Under sina dryga två år i AHL fick Emil Johansson en väldigt defensiv roll, vilket är något som sitter i även nu efter återkomsten till SHL. Han är den spelare i HV71 med fjärde mest istid per match men en stor del av dessa minuter spenderas i egen zon. 23-åringen får i princip aldrig spela i powerplay men är en av spelarna i HV med mest tid i boxplay. 

"KÄNNER ATT JAG HAR FÅTT EN VÄLDIGT DEFENSIV ROLL"

Detta gör att Johansson känner att han inte får utrymme att visa upp sina offensiva färdigheter.
– Jag känner att det defensiva fortfarande sitter kvar från AHL. Jag har ju spelat i den här ligan tidigare och vet vad det är som krävs för att man ska vara framgångsrik framåt. Jag vet vad jag behöver göra och tänka på. Jag fick en defensiv roll borta i Nordamerika och jag känner att jag har fått det här också. Jag kommer förhoppningsvis kunna få några fler lägen till offensivt spel också och bevisa att jag kan bidra på det sättet också.

När han spelade i Sverige senast fick han chansen att spela i Tre Kronor och var en klippa i både HV71 och sedan Djurgården. Nu erkänner han att han inte har presterat på samma nivå den här säsongen som han gjorde när han var landslagsman.
– Den största skillnaden är väl att jag var yngre då, säger han med ett skratt.
– Jag tycker att jag är stabilare nu men det kan ju bero på att jag har fått spela i en defensiv roll mycket sedan dess. Egentligen så har jag en bättre grund att stå på nu än då. Jag behöver bara hitta avvägningarna när jag går framåt i banan och förbättras därefter.

Emil Johansson gjorde 13 landskamper med Tre Kronor innan utflykten till AHL.Emil Johansson gjorde 13 landskamper med Tre Kronor innan utflykten till AHL.Foto: Erik Simander/Bildbyrån

Nu är det landslagsuppehåll och efter storsegern mot Oskarshamn (7-1) kommer HV71 att gå in i det med en skön känsla. Det blir även ett bra tillfälle för Johansson att fokusera på flera detaljer i sitt spel. 
– Det är riktigt skönt nu. Nu slipper man gå omkring och vara deprimerad under tiden det inte är spel, eller ja deppig och deppig. Nu kan vi slipa på detaljer och gå med en bra känsla under ledigheten.
– Det gäller att jobba hårt hela tiden och plocka fram de bitarna som jag behöver fokusera på. Nu ska jag utmana mig själv, köra extra på träningspassen och nöta skott och skjuta mer. 

SÄKER PÅ ATT DET KOMMER LOSSNA

Han tvivlar dock inte på att spelet kommer att stämma för honom utan menar att det bara är en tidsfråga.
– Jag är övertygad om att det kommer att släppa. Jag vet att jag kan mycket mer och jag är övertygad om att det kommer att komma.
– Man har varit i sådana här situationer tidigare. Jag har lärt mig att det handlar bara om att fortsätta göra rätt saker så kommer man till slut få det att lossna och komma in i ett flow. Då vågar man göra mycket mer, ta in pucken och skjuta i fler lägen. Man är säker i avgörande lägen och kan slå avgörande passning utan att tvivla. Det finns inga genvägar.
– Jag tror på det och får förhoppningsvis också mycket support för den delen av mitt spel också. Jag hoppas att jag kan få möjligheter att utnyttja mitt offensiva spel, avslutar Emil Johansson.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 17 maj
15:20 Tjeckien - Österrike VM
15:20 Italien - Danmark VM
19:20 Sverige - Storbritannien VM
19:20 Schweiz - Kazakstan VM
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 18 maj
03:30 Colorado Avalanche - St. Louis Blues NHL
15:20 Norge - Österrike VM
15:20 Frankrike - Italien VM
19:20 Finland - Sverige VM
19:20 Schweiz - Slovakien VM
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
torsdag 19 maj
03:30 Calgary Flames - Edmonton Oilers NHL
15:20 Storbritannien - USA VM
15:20 Tyskland - Danmark VM
19:20 Tjeckien - Lettland VM
19:20 Kanada - Kazakstan VM
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
fredag 20 maj
03:30 Colorado Avalanche - St. Louis Blues NHL
15:20 Tyskland - Italien VM
15:20 Storbritannien - Finland VM
19:20 Lettland - Österrike VM
19:20 Kazakstan - Slovakien VM
lördag 21 maj
02:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
04:30 Calgary Flames - Edmonton Oilers NHL
11:20 USA - Sverige VM
11:30 Danmark - Frankrike VM
15:20 Kanada - Schweiz VM
15:20 Österrike - Finland VM
19:20 Italien - Slovakien VM
19:20 Norge - Tjeckien VM
söndag 22 maj
02:00 St. Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
15:20 Storbritannien - Lettland VM
15:20 Kazakstan - Tyskland VM
19:20 Sverige - Norge VM
19:20 Schweiz - Frankrike VM
19:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
21:30 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
måndag 23 maj
02:00 Edmonton Oilers - Calgary Flames NHL
15:20 USA - Tjeckien VM
15:20 Kazakstan - Italien VM
19:20 Österrike - Storbritannien VM
19:20 Kanada - Danmark VM
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
tisdag 24 maj
03:30 St. Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
11:20 Sverige - Lettland VM
11:20 Tyskland - Schweiz VM
15:20 USA - Norge VM
15:20 Slovakien - Danmark VM
19:20 Finland - Tjeckien VM
19:20 Kanada - Frankrike VM

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten