Sök
Veckans lag
SHL

Veckans SHL-lag #7

Två omgångar spelades i SHL den gångna veckan. Vilka gjorde starkast avtryck den här gången? Svaret får ni nedan.

Målvakt: 

Dominik Furch, Örebro

Det är ju faktiskt nästan kriminellt att Dominik Furch inte har tagit plats i Veckans lag tidigare och då var jag faktiskt nära på att peta honom här också till förmån för comebackande Mantas Armalis. Den tjeckiske keepern får dock ett väldigt stort ansvar i Örebro, har bara suttit på bänken i två matcher den här säsongen. 29-åringen har också blivit bättre och bättre under säsongens gång och om man är målvakt i ligans bästa lag, för tillfället, då ligger man bra till att vara en del av Veckans lag. 

Backar: 

Markus Lauridsen, HV71 (2)

Två matcher. Fyra assist. Vad har hänt med dansken? Förra året stod han för åtta poäng på hela säsongen men nu har han redan överträffat det. Om någon sade till mig inför säsongsstart att Lauridsen skulle vara en av de poängstarkaste backarna i ligan efter 16 matcher skulle jag nog bara skratta. Han har även blivit mer stabil bakåt. Det känns som att 28-åringen bara varvar upp och blir bättre och bättre. Sky's the limit?

Erik Gustafsson, Luleå (2)

SHL:s bästa back från i fjol visar upp sina bästa sidor återigen. Inför veckans matcher stod den 30-årige klippan fortfarande utan mål. Då såg Luleå-kaptenen till att klippa till med två mål i en och samma match i toppmötet med Rögle och såg ut att ha hela matchen runt sitt finger. I lördagens möte mot Växjö var han en av få spelare i norrbottningarna som glänste. 

Målskyttet lossnade för Erik Gustafsson den här veckan. Målskyttet lossnade för Erik Gustafsson den här veckan. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Forwards: 

Leon Bristedt, Rögle (2)

Wow, vilken skillnad det är på Rögles offensiv med och utan Leon Bristedt. I matchen mot Djurgården stod han för 1+1 och var kanske matchens lirare, även om han överglänstes av Nils Höglanders otroliga mål. Mot Luleå saknades han på grund av att han snart ska bli pappa. Då såg Rögle uddlösa ut i offensiven. Bristedt var dock tillbaka mot LHC och stod återigen för 1+1 och ledde, nästan på egen hand, Ängelholmsgänget till en poäng. Borde vara given i Tre Kronor resten av säsongen. 

Lars Bryggman, Malmö

Malmö spelade tre matcher den här veckan och Bryggman stod för poäng i alla tre. Först två pinnar i storsegern mot Brynäs, en ny assist mot Frölunda och sedan sköt han det enda målet när skåningarna förlorade mot Leksand. Inför veckans matcher hade Bryggman bara gjort fem poäng på 13 matcher men har nästan fördubblat sin poängskörd nu. Om han kan fortsätta bygga vidare på det här, och får fortsätta vara skadefri, kanske 26-åringen kan bli en ledande spelare i Malmö som han spåddes bli efter intåget från Pantern. 

Emil Molin, Brynäs

Den här forwardsplatsen var mer öppen än de andra två. Molin har dock börjat hitta rätt i sitt spel mer och mer efter hemkomsten till Gävle. Var riktigt stark i Brynäs imponerade seger över Frölunda i lördags och borde kunna gå in i uppehållet med en riktigt bra känsla vilket kan få positiv effekt på hans spel. Det finns något riktigt spännande att bygga på här och med ännu mer förtroende skulle genombrottet äntligen kunna komma. 

Kan Emil Molin få behålla leendet över resten av säsongen?Kan Emil Molin få behålla leendet över resten av säsongen?Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån

Veckans...

... skojar du?!: Nils Höglander. Behöver jag ens säga mer? Det är en sak att göra ett fantastiskt Zorro-mål en gång. Det kan ju vem som helst göra (nåja) men att göra det en andra gång. Det är riktigt speciellt, och skapade ju naturligtvis rubriker över hela världen. Han fick Canucks-fans att dregla inför tanken att se honom tillsammans med Elias Pettersson i NHL. Jag kan bara hålla med. 

... odisciplinerade: Tre avstängningar för ett och samma lag på två matcher. Har det ens hänt förut? Djurgården tvingades klara sig utan tre av sina spelare under veckan efter att Jesper PetterssonMarcus Högström och Anton Hedman alla blev avstängda för olika onödiga och dumdristiga grejer. Skärpning, DIF!

... såg inte det komma: Örebro leder SHL. Och de gör det välförtjänt. Jag skriver det men tror inte riktigt på det. Jag ska vara ärlig och säga att jag trodde att ÖHK skulle få kämpa för att undvika kval, eller att de till och med skulle tvingas hålla sig kvar i ligan genom kvalspel. Det är bara att lyfta på hatten åt Niklas Eriksson och hans tränarteam. Just nu ser det faktiskt inte ut som att detta bara är en "fluke" eller inte. Man ska inte ropa hej än men det känns som att Örebro kan vara i topp sex för att stanna där. 

... oklaraste: Han kommer inte anmälas. Nej, han ska anmälas. Det var inte tillräckligt grovt. Det var alldeles för våldsamt. Med alla svängar som kom kring situationen där Marcus Högström delar ut ett slag mot Dennis Everberg lämnades man bara förvirrad. Jag tror att de flesta som såg händelsen live, eller i repris för den delen, skrek att det där var utvisning, matchstraff, avstängning eller liknande. Här blev det fel. Avstängningen helt rätt men vägen dit var katastrofal. Antingen anmäls någon och kan stängas av eller så gör man det inte. Jag är allergisk mot det här velandet och det inger bara osäkerhet. Om det inte anmäls var tydlig med varför och om det anmäls och spelaren fälls så ge en bra anledning till på vilka grunder. Svårare än så borde det inte vara. 

... inte nu igen: Det måste nog varit vad alla Oskarshamnssupportar tänkte i matchen mot HV71 i lördags. Efter mardrömsmatchen mot Färjestad, förlust med 12-0, kändes det som att det inte kunde bli värre. Men alla lag har plumpar och har dåliga dagar eller matcher. Visst då sprang det iväg lite väl mycket men det är sånt som kan hända. Nu hände det dock igen att Oskarshamn bara faller ihop och hamnar i ett gigantiskt underläge redan i den första perioden. Som neutral åskådare har jag alltid velat att det ska gå bra för IKO, det är en häftig story och en rolig underdoghistoria. Nu är jag dock genuint orolig. Mot HV71 såg backarna förvirrade ut och spelet hängde inte ihop alls. De var aggressiva när de inte skulle vara det, de åkte bort sig och de tappade pucken konstant. De såg inte ut som det maskineriet vi såg i fjol. Om HV inte hade slagit av på takten rejält i den andra och tredje perioden så hade det lika gärna kunnat bli 12-0 igen. Expressen kom under veckan med uppgifter att det är en stor spricka i klubben mellan tränare Håkan Åhlund och sportchef Daniel Stolt. Om det stämmer så syntes det på isen. 

... nobbade: Johan Garpenlöv tog ut sin första landslagstrupp under veckan och har även fått slänga in tre nya SHL-spelare under tiden på grund av skador. "Garpen" kan självklart inte ta ut alla och det finns en del spelare som hade kunnat ta plats, förutom de som inte hade möjlighet av olika anledningar. Nils LundkvistPer ÅslundSebastian StrandbergSimon HjalmarssonJonathan PudasJesper Olofsson är några namn som vore roliga/häftiga att se i Tre Kronor men det finns en spelare som nästan borde vara given. Marcus Nilsson leder SHL:s poängliga och ser ut att vara hur bra ut som helst för tillfället. Jag kan typ köpa att man lämnar honom utanför den första truppen men att han inte ens är en av de tre ersättare som kommer in därefter kommer som en chock för mig. Jag förstår inte riktigt vad man har att förlora på att inte ta med honom. Jag förstår att det inte funkar att ha ett lag med bara poängkungar men jag tror att Tre Kronors lag bara hade kunnat bli bättre med att plocka in en så het spelare. Varför inte testa honom på internationell nivå så att han får bevisa sig? 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten