Sök
Simon Holmström.
Foto: Anne-Marie Sorvin-USA TODAY Sports
AHL

Svensktalangen sköt första AHL-målet i natt

Simon Holmström spelade i HV71:s J20-lag under förra året och valde lite överraskande att spela i AHL det här året efter att ha draftats av New York Islanders. I natt sköt 18-åringen sitt första mål över i Nordamerika. 

Det kom lite som en chock för många att Simon Holmström tog en plats i AHL den här säsongen efter att egentligen knappt spelat seniorhockey alls under sin karriär. 

Nu har Tranås-killen presenterat sig på riktigt borta i Nordamerika. 

I sin elfte AHL-match klev Holmström fram i powerplay under nattens match för sitt Bridgeport Sound Tigers. Han smög fram från blålinjen och fick en passning på bladet. Därifrån fintade han bort sin försvarare och pricksköt in sitt första mål på nordamerikansk is i karriären. Svenske lagkamraten Sebastian Aho noterades för en assist på Holmströms mål. 

Efteråt pratade han om sin första fullträff. Dessvärre för hans del så förlorade laget matchen med 3-2.
– Det var en riktigt skön känsla, jag fick en bra passning och då var det bara att skjuta. Vi borde dock vinna matcher och har fortfarande en del att jobba på men det känns som att vi är på rätt väg, säger han till klubbens Twitter-sida efter matchen. 

Var detta det första av många mål i Nordamerika för 18-åringen?

                                                                                     ***

Torontos AHL-svenskar fortsätter att ha stor show för Marlies. I natt låg svenskarna bakom flera av lagets mål. Rasmus Sandin satte en fullträff själv samt passade fram till ett mål, Timothy Liljegren stod för två assist medan Pontus Åberg blev målskytt och Pierre Engvall stod för passningspoäng. 

Det sista skrattet skulle dock gå till svenskarna i motståndarlaget Laval Rockets. Gustav Olofsson passade fram till två mål bland annat till landsmannen Lukas Vejdemo som satte ett mål i den tredje perioden. Vejdmo noterades även för en assist samt blev utnämnd till en av matchens tre stjärnor när Laval vann efter straffar. 

                                                                                     ***

Simon Holmström var inte den enda svensken som sköt sitt första mål i Nordamerika under natten. Även den tidigare Djurgårdsforwarden Jonathan Davidsson fick skjuta in sin första balja i AHL-karriären. 

Davidsson satte det andra målet i matchen för sitt Belleville Senators i den första perioden och har nu gjort tre pinnar på de åtta första matcherna. Det var dock en annan svensk som utnämndes till matchens lirare. Den förre JVM-keepern Filip Gustavsson stoppade 33 av 37 skott samt alla straffar och såg därmed till att Senators knep segern mot Hartford Wolf Pack. 

                                                                                     ***

Lucas Elvenes fortsätter att vara AHL:s hetaste spelare. Tidigare i veckan kom beskedet att han prisades som ligans bästa rookie under oktober månad men den 20-årige svensken har inte slagit av på takten för det. 

I nattens match stod Elvenes för en assist, sin tolfte den här säsongen, och går därmed upp i ensam ledning i AHL:s poängliga. Ingen annan spelare kan mäta sig med hans 16 pinnar på de första elva matcherna. Den tidigare Rögleforwarden har nu gjort poäng i nio raka matcher. Hans Chicago Wolves förlorade dock matchen med 5-2. 

                                                                                     ***

På tal om Chicago så var deras AHL-lag också i farten under natten och tre av lagets svenskar stod för poäng för sitt Rockford IceHogs. Den tidigare Brynäsbacken Lucas Carlsson sköt sitt första mål för säsongen samt stod för en passningspoäng. Även Jacob Nilsson och Philip Holm noterades för varsin assist i matchen medan Tim Söderlund och Anton Wedin lämnade isen poänglösa. 

                                                                                     ***

I New Jersey Devils farmarlag spelar Fabian Zetterlund, förra året i Färjestad, och i natt satte han sin andra kasse för säsongen. Den tidigare JVM-forwarden har därmed stått för två fullträffar på sina sex första matcher i AHL. 

                                                                                     ***

Rochester Americans hade en rolig kväll när de vann med 6-0 mot Utica Comets och lagets två svenskar var inblandade i målfesten. Rasmus Asplund stod fortfarande mållös efter tio spelade matcher men nu kom den första fullträffen för forwarden som är mer känd som en skicklig playmaker. 

Lawrence Pilut har gjort det bra ifrån sig efter återkomsten från sin jobbiga axelskada. I natt kom ännu en assist från Piluts klubba och 23-åringen har nu stått för sex pinnar på sina åtta matcher hittills. 

                                                                                     ***

I matchen mellan Texas Stars och San Antonio Rampage var det en svensk som inledde målskyttet. John Nyberg sköt säsongens första mål för Stars efter bara tre spelade minuter och den tidigare Frölunda-backen har nu tangerat sin målskörd från förra året. Efter det hade Nyberg och hans Texas ingen rolig match dock. 

San Antonio vände på steken och vann med hela 8-2. Andreas Borgman är ny i klubben efter att ha trejdats dit från Torontos organisation och under natten kom den första poängen i Rampage-tröjan för den tidigare HV-backen. 

                                                                                     ***

Någon annan som också stod för säsongens första poäng i natt är Johan Södergran. Efter att ha lämnat isen utan poäng i sina sju första matcher i AHL kom den första poängen i matchen mot Bakersfield Condors. Han passade fram till Ontario Reigns enda mål i matchen när laget förlorade med 4-1. 

                                                                                     ***

Isac Lundeström har hoppat lite upp och ner mellan NHL och AHL den här säsongen men gjorde i natt sin sjätte match nere i farmarligan. Då blev han målskytt för andra matchen i rad och står nu på tre poäng den här säsongen, att jämföra med hans två pinnar på 15 AHL-matcher i fjol. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten