Högström slår till Everberg
Bildbyrån
SHL

Everberg har fått hjärnskakning – efter boxen från Högström

ANNONS
Dennis Everberg har fått en hjärnskakning efter smällen i matchen mot Djurgården på Hovet i går. Det rapporterar Helsingborgs Dagblad under onsdagen.

Under Rögles 5-1-seger mot Djurgården i går hamnade Dennis Everberg och Djurgårdens lagkapten Marcus Högström i handgemäng vid Djurgårdens bås. Högström, som stod i båset, fick en lätt smäll av Everberg, och gav tillbaka genom att ta av hjälmen på Rögle-forwarden, hålla i honom och sedan boxa honom i ansiktet. Båda fick två minuter för händelsen och fullföljde sedan matchen. 

När Rögle tränade på Hovet på onsdagen fanns den nyligen uttagna Tre Kronor-spelaren Everberg inte på isen och Helsingborgs Dagblad var sedan först med nyheten att Everberg drabbats av hjärnskakning.Något som också bekräftades till tidningen av Rögles sportchef Chris Abbott.  Everberg kommer inte spela Rögles bortamatch mot Luleå på lördag.

– Jag är väldigt besviken. Det är vår tredje toppspelare som kommer att missa matcher på grund av hjärnskakningar [Éric Gelinas, Kodie Curran och Dennis Everberg] som hänt via smällar som antingen inte renderat i utvisning eller två minuter på Högström. För mig är det oacceptabelt och jag håller inte alls med bedömningarna, säger Chris Abbott. till HD

Händelsen resulterade inte i någon anmälan till disciplinnämnden. I en intervju med Expressen säger domarchef Thomas Thorsbrink:
– Det jag kan konstatera är att domarna gjort fel. Det ska vara en femma på Högström och inte en tvåa. Det ska vara en femma för fighting. Det här ska läsas in under den regeln, även om det är ett gränsfall, säger Thorsbrink.

Däremot anmäldes Djurgårdens Jesper Pettersson för att ha skallat Rögles Leon Bristedt. 

*Hockeysverige.se har sökt Rögles sportchef Chris Abbott för en kommentar. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL