Sök
John Henrion gjorde två mål igår men har annars varit en flopp.
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan
ENGLUND: HockeyAllsvenskans fem största floppvärvningar

Precis som lagen har även vissa spelare levt upp till förväntningarna medan andra inte har gjort det. Här bjuder jag på, i mina ögon, allsvenskans fem största floppvärvningar.

Hockeyallsvenskan börjar sätta sig efter att dryga fjärdedelen av serien är spelad. Några lag (läs AIK och SSK) har inte lyckats leva upp till förväntningarna medan många lag faktiskt har det. Jag skulle vilja påstå att dagens topp fem är inför säsongen topptippade och jag törs påstå att samma lag även kommer att sluta topp fem när 52 omgångar är spelade.

Även spelare har floppat och här ger jag er de fem största missräkningarna:

John Henrion, AIK

Må hända att den forne skyttekungen har för höga krav på sig, men det går inte att blunda för underleveransen från amerikanen. Inte heller för att hans första mål kom i den senaste omgången. Då pratar vi ändå om en spelare som får chans på chans i power play. Men likt hela AIK är förmodligen hans eget självförtroende också fast förankrat i botten. Henrion, som har skottet som sitt signum, har inte fått det att stämma än. Även om han varit nära flertalet gånger och förmodligen har flest ramträffar i hela ligan så hjälper det inte honom från den här listan. Av en spelare i Johns kaliber förväntas inget annat än att poängen trillar in i betydligt högre takt än hittills. Även om det finns fler underpresterande stjärnor i AIK är Henrion den som presterat sämst efter förväntningarna, vilket gör att han ensam från AIK får bära hundhuvudet på den här listan.

Anton Öhman, MoDo

Anton värvades för att leda laget offensivt från sin backplats. Att tränare Björn Hellkvist hade höga förhoppningar på sin adept gick inte att ta miste på då Öhman var den spelare Björn valde att ta med sig på upptaktsträffen inför säsongen. Fram till nyligen har Anton fått chans på chans och då framförallt i hans paradgren; power play. Detta trots att han i ett ganska tidigt skede var både ikapp- och omsprungen av ungtupparna Mattias Norlinder, Tom Hedberg och Victor Berglund som alla tre just nu spelar med ett enormt självförtroende. 

MoDo går som tåget och står noterat för sju raka segrar, vilket gör att man parkerar i toppen av tabellen. I senaste matchen spelade Öhman exakt ingen speltid alls, och med ett så pass skickligt yngre garde som tar steg varje dag skulle jag bli förvånad om Anton blir långvarig i MoDo. För det finns kvaliteter, det har han visat tidigare säsonger, men MoDo är inte i behov av honom just nu och det finns andra lag som är i större behov av spetsen Öhman besitter när han spelar med bra självförtroende.

Nick Olesen, SSK

Nick lever lite i skuggan av fjolårets dansk; Nicolai Meyer. Tyvärr måste jag säga, för Olesens del, är det siffror som i princip inte går att leva upp till. De allra flesta målade upp Nick som lagets nya superdansk, vilket ännu inte har infriats. Även om Olesen knappast är ensam spelare som underpresterar i ett för tillfället ganska grått SSK går det inte att bortse från att förväntningarna var betydligt högre ställda än vad han hittills levererat. Han har dessutom en avstängning under säsongsinledningen som knappast drar upp betyget. Han har en högre växel i sitt spel och skulle behöva några lätta poäng som trillar in på kontot för att få upp självförtroendet. Poäng behövs, både för lagets del men även för hans egen del.

Jake Randolph, Västervik

Det må vara hänt att Randolph var den importspelare klubben hade minst förväntningar på bland Västerviks åtta utländska spelare. Men samtidigt går det inte att se det som något annat än ett misslyckande när en importspelare hamnar i frysboxen i väntan på att någon annan klubb ska ta över spelarens kontrakt. För det är precis det som har hänt. Jacob är fortfarande kvar i Västervik och tränar med klubbens juniorlag i väntan på ny klubbadress. På sex matcher har forwarden (innan han förpassades till frysboxen) mäktat med noll poäng och endast ett ynka skott på mål.

Västervik är det lag jag sett mest i ligan eftersom jag råkar bo i just Västervik och förespråkar att se hockey live. Jag kan utan tvekan säga att Randolph inte håller samma kvalité som ligan i övrigt och jag kan knappt ens minnas hur han spelar hockey när han har pucken. Det måste ses som ett tecken på att det knappast varit särskilt bra. Det finns en uppsjö av yngre svenska förmågor från exempelvis Hockeyettan som skulle gjort det bättre än Jacob. Frågan är bara hur länge Västervik tvingas betala hans lön innan någon annan klubb väljer att testa jänkaren som trots allt gjorde 20 poäng senaste ECHL-säsongen.

Dylan Zink, Karlskrona

Jänkaren Zink kommer från en riktigt poängstark säsong i norska GET-ligan där han inte var långt ifrån att snitta en poäng per match. Jag skulle bli väldigt förvånad om han inte är värvad för att göra poäng, därför är noteringen på endast en assist i det absolut klenaste laget. Dylan inledde säsongen med mycket istid, ibland över 20 minuter per match, för att på sistone stå noterad för under tio minuter i många matcher. Jag tror inte KHK är särskilt nöjda med utfallet av värvningen vilket inte Zink heller bör vara. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten