SHL

"Var en sur avslutning förra säsongen"

ANNONS

Tillbaka efter sin avstängning – då tar Rögles Nils Höglander språng mot JVM.
– Måste bara fortsätta mitt spel här. Då tror jag att jag har goda chanser att slå mig in i laget. , säger Höglander till Hockeysverige.se

ÄNGELHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)

Fem matchers avstängning. Det blev domen för Nils Höglander efter att han armbågstacklat Luleås Fredrik Styrman den 3 oktober. Efter att Rögle slagit Skellefteå med 3-0 i lördags löpte avstängningen ut och när Rögle besöker Brynäs på torsdag är forwarden tillgänglig för spel igen.
– Jag har fått vara på läktaren nu ett tag, så det ska bli skönt att starta igång. Det är första gången jag är avstängd. För min del är det bara att hålla ner armbågarna. Jag har gjort sådana där tacklingar förr ... vissa har jag lyckats med, men det var dålig timing. Det är bara att ta med och lära sig, säger Höglander när Hockeysverige träffar honom i Catena Arena. 

Höglander rankas som en av de största svenska talangerna på den här sidan Atlanten och efter att Rögle tränat under måndagen fick 18-åringen glädjebeskedet att han tagits ut i Tomas Monténs trupp till Juniorkonornas fyrnationsturnering i Finland i november. Turneringen är den sista innan truppen till JVM-turneringen i Tjeckien tas ut den 4 december. Höglander var med i bruttotruppen ifjol - men gallrades bort i sista stund. I år vill han vara med hela vägen. 
– Det var nära förra året. Jag siktar på att få vara med i år. Det var en sur avslutning förra säsongen. Jag måste bara fortsätta mitt spel här. Då tror jag att jag har goda chanser att slå mig in i laget. 

"HAR MOGNAT"

Höglander gör sitt andra år i SHL efter att ha anslutit till Rögle inför förra säsongen. Under säsongsinledningen har Bockträsksonen gjort två mål och en assist på sju spelade matcher. Förra säsongen levererade han sju mål och totalt 14 poäng på 50 matcher. 
– Det har känts helt okej. Jag har fått göra något mål, men det är klart det alltid kan bli bättre. Jag skulle ändå vilja säga att det varit en bra start.

På isen har han tagit större ansvar i det defensiva spelet, men också börjat välja sina lägen för att göra en avgörande dragning eller passning. Forwarden ser själv en tydlig utveckling i sitt spel.
– Jag känner att jag är en mer mogen spelare nu. Jag tar mer initiativ och kan läsa spelet mer. Förr var det lite mer bara köra. Nu tänker jag till lite mer och de bitarna. 

SKA SPELA SIN BÄSTA HOCKEY  

En stor del av mognaden kan komma ifrån erfarenheter. Höglander har ett händelserikt hockeyår bakom sig. Att flytta till Skåne har också varit en del av processen att utvecklas som både spelare och person.
– Jag trivs superbra här. Jag och min flickvän bor här tillsammans. Jag försöker hänga och umgås med de som bor nära. Det är lite struligt med skånskan ibland, men det går väl bra, skrattar norrlänningen. 

 En annan stor händelse i hans karriär ägde rum i somras när han valdes av Vancouver Canucks i den andra draftrundan som nummer 40 totalt.
– Det har varit lite mer mediatid och så vidare. Jag var över där på utvecklingscamp, fick vara på is och ficktips och trix där som jag kan ta med mig hit.

JVM är ett av de stora målen för Höglander den här säsongen. Ett annat är att gå långt med Rögle i SHL. Vad som händer sen vet han däremot inte riktigt ännu.
– De vill väl ett år till här. Jag ska spela min bästa hockey här sedan får vi se vad som händer helt enkelt. Det är inte så mycket mer än så, avlutar Höglander. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL