Sök
Kan något stoppa Björklöven just nu?
Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Serieledarna fick stopp på superkedjan – vann toppmötet

Albin Lundin, Jonathan Dahlén och Jens Lööke har gått poänglösa från en match. Efter att ha gjort 57 poäng på de första elva matcherna nollades kedjan nu för första gången när serieledarna Björklöven stängde ner succékedjan. 

Här följer ett svep från Hockeyallsvenskans sex matcher: 

Björklöven – Timrå 3–1 (1-1,0-0,2-0)

Björklöven: Sebastian Selin 2, Fredric Andersson.
Timrå: Christoffer Jansson.

Björklöven fortsätter att imponera och övertyga. I kväll blev Umeålaget det första laget som fick stopp på Timrås superkedja med Jonathan DahlénAlbin Lundin och Jens Lööke. Den trion fick lämna isen poänglös för första gången den här säsongen. 

Det var serieledaren mot tabelltvåan som möttes och inför kvällens batalj hade båda lagen plockat lika många poäng och bara målskillnad skiljde lagen från. Det visade sig bli jämnt även i matchen. 

De stora hjältarna för Löven blev tvåmålsskytten Sebastian Selin och målvakten Joe Cannata. Selin satte både 1-0 och 2-1 i matchen innan kaptenen Fredric Andersson satte ett mål i tom kasse. Cannata räddade 28 av 29 skott i matchen som länge var en målvaktskamp mellan amerikanen och Timrås Victor Brattström

Matchen hade dock kunnat sluta annorlunda. I den första perioden tog nämligen bortalaget ledningen med 2-1 då Jonathan Dahlén var framme och sätta pucken. Målet dömdes dock bort då Albin Lundin stod innanför målgården och bedömdes störa Cannata så pass att han inte kunde genomföra räddningen. 

Björklöven befäster sin serieledning i och med segern och skaffar sig nu ett litet försprång ner till de andra lagen. 

Karlskoga – Karlskrona 5–1 (1-0,4-1,0-0)

Karlskoga: Fredrik ForsbergMikael ErikssonCarl BerglundFilip AhlMax Wennlund.
Karlskrona: Janne Kivilahti.

Efter en lite dåsig första period med endast tolv skott på mål exploderade den här matchen i den andra perioden. På fyra minuter och 22 sekunder sköts fem mål och det var även där som matchen avgjordes. 

Fredrik Forsberg hade gett BIK Karlskoga ledningen i den första. Sedan började målkavalkaden. 2-0 satte av kaptenen "Daggen" Eriksson innan Janne Kivilahti satte sitt första mål i KHK-tröjan. Efter det gasade Karlskoga ifrån. 3-1 och 4-1 sattes innan Mats Lusth i Karlskronas bås tog beslutet att byta målvakt. 

Arvid Ljung gick ut och in kom 19-årige Albin Andersson för sin första seniormatch i karriären. Han hade bara varit på isen i en minut innan han fick släppa in sitt första mål i Hockeyallsvenskan. Efter det höll han dock tätt men det hjälpte föga när hans lag inte heller lyckades göra något mer mål. 

Karlskoga fortsätter därmed att vara seriens målgladaste lag och skaffar sig häng på lagen i toppen av tabellen. Karlskrona har det dock tungt och förlorade för tredje matchen i rad. På dessa matcher har laget 2-14 i målskillnad. 

Västervik – Mora 2–3 SO (0-1,1-1,1-0,0-0,0-1)

Västervik: Rob BordsonVictor Öhman.
Mora: Anton SchagerbergEmil Bejmo (plus avgörande straff).

Mora har haft stora svårigheter att göra mål den här säsongen, speciellt i spel 5-mot-5. I kväll lyckades dalalaget dock kliva fram och sätta sina första mål i spelformen på tre matcher. 

De hade ledningen två gånger om men Västervik kom tillbaka flera gånger och kvitterade. I den tredje perioden tryckte smålänningarna på ordentligt och vann skotten med hela 15-4 men Isak Wallin stod emot. Matchen gick senare till förlängningen och straffar.

I straffläggningen var Mora starkast och det var, som så många gånger förr den här säsongen, Emil Beijmo som klev fram för Mora. Laget har nu studsat tillbaka efter att ha förlorat tre raka matcher. 

Tingsryd – Modo 0–4 (0-2,0-0,0-2)

Tingsryd: – 
Modo: Jonathan JohnsonPatrik KarlkvistTommy EnströmHenrik Björklund.

Modo har verkligen kommit igång nu efter en trög inledning. Ö-vikarna tog sin femte raka seger i kväll och här var det aldrig något snack om saken. 

Det var två formstarka lag som ställdes mot varandra och det kändes som att det skulle bli en jämn och tajt match.
Istället gick Modo ut och visade sin klass genom att stundtals spela ut Tingsryd. I den första perioden vann man skotten med 11-3 och gick upp till en 2-0-ledning efter att radarparet Jonathan Johnson och Patrik Karlkvist gjort varsitt mål. 

I den tredje perioden tryckte Modo återigen ifrån och satte två tidiga mål och där var matchen punkterad. Modo vann skotten med 34-10 och Linus Lundin fick därmed hålla nollan igen även om han inte alltid hade mycket att göra. Lundin har nu hållit nollan i tre av Modos fem senaste matcher. 

Modo har nu fem raka segrar och på dessa matcher har laget 22-3 i målskillnad. Detta har gjort att man klättrar i tabellen i raketfart och blandar sig nu in i toppstriden ordentligt. Tingsryd kom från en stark period med tre segrar på de fyra senaste matcherna men åkte nu på en förlust. 

Vita Hästen – Västerås 0–1 (0-0,0-1,0-0)

Vita Hästen: – 
Västerås: Jimmie Jansson.

19-årige målvaktstalangen Jesper Myrenberg klev fram och höll sin första seniornolla i karriären. Lånet från Linköping räddade alla 24 skott som Hästen sköt mot honom och han höll även emot när hemmalaget tog ut målvakten och pressade på för en kvittering i slutet av matchen. 

Myrenbergs starka spel i kassen gjorde att Västerås inte behövde göra mer än ett mål i matchen. Det gjordes av Jimmie Jansson i den andra perioden och skulle visa sig bli helt avgörande. 

Västerås kunde därmed revanschera sig efter att ha tappat ledning 4-2 till förlust med 5-4 i sin förra match mot Tingsryd. Vita Hästen har det dock mer tungt just nu. Laget har fem förluster på de sju senaste matcher och börjar sakteliga glida neråt i tabellen. 

Kristianstad – Almtuna 3–2 SO (0-0,1-1,1-1,0-0,1-0)

Kristianstad: Erik SantessonDennis SvenssonAnton Heikkinen (avgörande straff).
Almtuna: Sebastian FaktTony Mårtensson.

Kristianstad fick äntligen vinna igen. Efter att åkt på torsk i fyra raka matcher och förlorat sex av de sju senaste så fick nykomlingen nu jubla för seger igen, men det satt hårt inne. 

Det var skåningarna som hade ledningen båda gångerna i matchen men Almtuna kvitterade. Uppsalalaget tvingade matchen till en förlängning som blev mållös och därmed blev det straffläggning. 

Där gjorde både Anton Heikkinen och Erik Santesson mål för hemmalaget medan Almtuna inte lyckades få hål på den nye finske målvakten Antti Lehtonen

Kristianstad tog därmed viktiga poäng i bottenstriden och fick även stopp på Almtuna som hade kommit in i en formtopp. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten