Matias Myttynen, här i Västerås tröja.
Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån
SHL

Bekräftat: KHL-forward klar för Malmö

ANNONS
I måndags avslöjade Mr. Madhawk att Jokerit-forwarden Matias Myttynen var på väg till Malmö Redhawks. Under onsdagsförmiddagen bekräftade SHL-klubben värvningen.
– När Emil Molin lämnat oss passar det perfekt för oss att plocka in honom och han är väldigt sugen på att komma hit, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård till klubbens hemsida.

Under måndagen stod det klart att den tilltänkta spetsvärvningen Emil Molin lämnade Malmö för att istället återvända till Brynäs. Redan samma kväll avslöjade Mr. Madhawk att forwarden Matias Myttynen, som inlett den här säsongen i finska KHL-klubben Jokerit, var aktuell som ersättare till Molin.

Nu står det klart att Myttynen ansluter till Malmö. Under onsdagsförmiddagen meddelade SHL-klubben att finländaren skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen.
– Matias är storvuxen med ett bra spelsinne och ett starkt driv i sin åkning, och kan gå både som center och ytter. När Emil Molin lämnat oss passar det perfekt för oss att plocka in honom och han är väldigt sugen på att komma hit, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård till klubbens hemsida.

29-åringen har tidigare spelat i Västerås i Hockeyallsvenskan där han spelade under nuvarande assisterande tränaren Martin Filander. Har även tre a-landskamper för Finland på meritlistan.
– Jag ser verkligen fram emot att komma till Redhawks och spela för klubben. Förhoppningsvis kan jag hjälpa laget att bli ännu starkare. Att jag känner och har en bra relation med Martin Filander sedan tidigare underlättar naturligtvis och det gav mig en klar bild av klubben, säger Myttynen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM