Sök
Cam Abbott.
Foto: Bildbyrån/Petter Arvidson
SHL med Måns Karlsson
Blir han vår näste NHL-export?
Lördag 15:15
Frölunda Indians - Färjestads BK
1 2.05
X 4.55
2 3.10
Lördag 15:15
Örebro HK - Rögle BK
1 2.20
X 4.25
2 2.95
Lördag 18:00
IK Oskarshamn - Leksands IF
1 2.45
X 4.05
2 2.65
Lördag 15:15
Luleå HF - HV 71
1 1.83
X 4.15
2 4.15
Lördag 15:15
Skellefteå AIK - Brynäs IF
1 1.80
X 4.40
2 4.00
Lördag 15:15
Djurgårdens IF - IF Malmö Redhawks
1 1.91
X 4.20
2 3.70
Lördag 15:15
Linköping HC - Växjö Lakers HC
1 2.75
X 3.95
2 2.40

I veckans "SHL med Måns Karlsson" krönikerar hockeysverige.se:s skribent om ett brännhett ämne kring SHL och analyserar samtliga lag i Sveriges högstaliga.

Jag vet inte hur många tränare vi haft i svensk hockey som gjort så omedelbara starka intryck som Cam Abbott.  Efter spelarkarriären gjorde han omedelbart succé som Växjös J20-tränare. När brorsan Chris tog över Rögle som sportchef lämnade Cam Växjö och tog över som huvudtränare i Ängelholmsklubben. 

Resten är, som man brukar säga, historia.

För även om Cam Abbott faktiskt bara gör sitt andra år som huvudtränare i Rögle måste vi säga att det han gjort är otroligt. Visst, Chris har gett honom ett mycket bra lag att jobba med, men Cam Abbott har än så länge fått ut mer än vad i alla fall jag hade trott att det skulle gå att få ur detta Röglelag. Och han har gjort det genom att vara kanadensare ut i fingerspetsarna, om ni förstår vad jag menar.

"Får Colliton-vibbar"

Även om Rögle till stora delar jobbar med svenska spelare och även om Cam Abbott såklart blivit mer och mer skandinav under sitt decennium i Sverige och Norge går det inte att komma ifrån att Abbott väljer helt andra vägar än de andra tränarna vi just nu har i svensk hockey. I en SHL där nästan alla lag spelar på snarlika sätt (utom typ Oskarshamn) har Rögle en spelstil som vi snarare ser i NHL. De spelar otroligt rakt och känns rakt igenom transatlantiska. De sticker verkligen ut. Och så här långt ger det resultat med den, i Sverige, ganska kontroversiella ledarstilen.

Jag vill inte ta till för stora ord, men jag får lite Jeremy Colliton-vibbar på Cam Abbott. 

Inte för att de är speciellt lika i vare sig ledarstil eller sett till spelsystem (tvärtom, till och med!), utan för att det känns som att Abbott kan bli näste tränarexport från SHL till NHL. Jag har hört uppgifter om att Rögletränaren ganska snabbt kan få spelare emot sig, med sin intensiva och ibland för utmanade ledarstil. Colliton verkar ju vara tvärtom där, en så kallad ”players’ coach” som snarare är en ’good guy’ och bygger förtroende genom att involvera alla och få alla att trivas. Abbott jobbar, åtminstone mer, med piska snarare än morot. Det är långt ifrån givet att det, över tid, kommer fungera på unga svenskfostrade spelare. Men fortsätter han nå framgångar och utveckla Rögle, med den stil han har, är jag fullständigt övertygad om att NHL-organisationerna kommer få upp ögonen för den tidigare forwardsstjärnan.

Hockeyn är konservativ

Jag har tidigare skrivit en del om att ishockeyn är konservativ när det gäller att plocka in influenser från olika hockeykulturer. I NHL är det närmast uteslutande nordamerikanska coacher, i Sverige och Finland är det nästan uteslutande svenska och finska coacher. Jag menar, norrmannen Dan Tangnes kändes ju närmast exotisk när han var i Rögle och Linköping. I Schweiz och Tyskland jobbar de desto mer åt det nordamerikanska hållet, men här i Sverige har de utländska tränarexperimenten med några få undantag varit misslyckade. 

Hade Jeremy Colliton varit svensk och Rikard Grönborg kanadensare är jag exempelvis fullständigt övertygad om att det hade varit Grönborg som stått i ett NHL-bås idag, inte Colliton. Jämför vi med exempelvis Premier League är det som två skilda universum. Där står man högre i kurs som tysk eller spanjor, än som britt.

Så steget för Cam Abbott till en tränarkarriär i Nordamerika inte så långt som för andra framgångsrika SHL-tränare, som Roger Rönnberg. Den ledarstil Abbott har är såklart som klippt och skuren för den nordamerikanska hockeyn och om han kan göra succé i Sverige, trots att alla spelare i laget kanske inte ens står på hans sida, kommer han såklart kunna göra det även i den mer enkelspåriga hockeyn ”over there”.

"Lika nära ett NHL-jobb som Grönborg"

Jag fattar att han inte kommer kunna göra en raketresa likt den Colliton gjorde, men jag skulle inte bli förvånad om han får ett erbjudande om att få kliva in i en AHL-klubb och sen jobba sig uppåt därifrån. Jag skulle till och med vilja påstå att han är i princip lika nära ett NHL-jobb som självaste Rikard Grönborg är.

För han har ju de rätta egenskaperna. Till att börja med har han rätt nationalitet på passet. Sen tror jag definitivt NHL-klubbarna är mer benägna att chansa med en tränare från svensk hockey, efter succén med Colliton. För är det något vi vet om NHL är det att det:

1) är en copycat-liga.

2) finns ett old school-tänk när det gäller tränarposten. Därför ligger en ettrig kanadensare med en hårdför ledarstil alltid bra till.

Frågan är om han får ta Chris med sig?

14 lag - 14 tankar

Brynäs - Krisläget är kvar - men faktum är att Brynäs rent spelmässigt hade en okej vecka. Det jag inte får grepp om är deras totalusla spel i special teams. För det var ju faktiskt en sak man fick ordning på när Magnus Sundquist tog över förra säsongen. Tommy Sjödin förlorade ju extremt mycket på att Brynäs var så dåliga i boxplay men det styrde Sundquist upp. Nu har BIF en BP-procent på 66,67 och en PP-procent på 8,57. Slår man ihop de båda siffrorna får Brynäs den sämsta special teams-procenten något lag haft de tio senaste åren, enligt twitterkonton SHL Stats. Mot Växjö släppte man in två mål på tre BP-spel.

Djurgården - I veckan kom beskedet att Tobias Björnfot skickas ned till AHL - och att han blir kvar där. Backlöftet väljer att inte komma hem till Sverige för att spela för Djurgården. Och ärligt talat är det nog bra för alla inblandade parter. Även om Tobias Björnfot är en kanonfin talang som gjort det otroligt bra i Nordamerika så hade han förmodligen fått en ganska liten roll i Djurgårdens breda backsida. Backsidan i Djurgården är redan satt, och Björnfots intåg hade snarare skapat en onödig distraktion i det här läget. Det är inte samma sak som med Emil Bemström  som ju vore en dunderförstärkning för stockholmslaget.

Frölunda - Rögle må leda serien, men det är inget snack om vilket som är Sveriges bästa lag just nu. Frölunda går på som en slåttermaskin och kör vinner allt som kommer i deras väg. Rhett Rakhshani  Joel Lundqvist och Max Friberg gör poäng i massor. I powerplay har de gjort fyra mål under veckan. Simon Hjalmarsson har, sent omsider, helt plötsligt blivit den där målskytten som Frölunda trodde de värvade för fyra år sedan. Frölunda håller guldklass redan nu.

FärjestadVille Leskinen var en av seriens tyngsta värvningar inför säsongen men i ett Färjestad som glänst offensivt har han fallit i skymundan. I förlusten mot Luleå under lördagen spelade han blott 11:20, vilket var hans minsta speltid sedan han kom till Färjestad. Samtidigt har Johan Ryno fått agera extraforward, från start, de senaste matcherna och i torsdags lirade han knappt fyra minuter. Det är alltid känsligt när stjärnor matchas sparsamt eller till och med petas, men i Rynos fall är det bara positivt. I fallet Ville Leskinen är jag desto mer osäker. Blir han kvar hela säsongen? Kommer han komma igång?

HV71 - SHL börjar se ut litegrann som fotbollsallsvenskan gjort under säsongen. Där blev det tidigt ett hopp mellan lag ett och sju och resten. I SHL är det åttondeplacerade HV71 som just nu lyckats lägga beslag på den sista biljetten på topptåget. De är sju poäng bakom serieledarna och har två poäng upp till en topp sex-plats - men bakom dem är det ett hopp på sex poäng till Oskarshamn. Men jag får verkligen inget grepp om HV. De tappade 3-1 till 3-4 mot Färjestad och 3-0 till 3-3 mot Malmö innan de vann efter straffar. Sen åker de till Örebro för spel mot ett formtoppat gäng och gör en kalasfin bortamatch. HV anno 2019/2020 har en bra högstanivå men är på tok för ojämna för att jag ska se dem som ett topplag.

IK Oskarshamn - Oskarshamn besegrade jumbon Linköping igår och visade att man i alla fall inte är en total slagpåse. Faktum är att de är på en finfin niondeplats, nästan en fjärdedel in på säsongen. Men när jag för första gången såg dem live i torsdag blev jag förskräckt! Jag törs lova att jag aldrig sett ett sämre lag i SHL, under de sex säsonger jag bevakat ligan på nära håll. Nu sa ju även tränaren Håkan Åhlund att det var den första matchen, vid sidan av 0-12 mot Färjestad, som de inte hade någon chans så det var väl ett bottennapp även för dem. Men sättet de agerade på mot Brynäs…det var inte SHL-klass. Backsidan, med skadan på Johan Alm, såg inte ut som mer än ett mittenlag i HockeyAllsvenskan. Det var nästan skämskudde.

Leksand - Hmm, jag blev lite fundersam när jag såg Leksands laguppställning mot Djurgården. När Spencer Abbott tog plats i laget petades nämligen Sebastian Wännström ned i hierarkin och fick spela med Martin Karlsson och Jon Knuts.  Inget ont om dem, men det vi har sett är ju att Sebastian Wännström är en klasspelare när han får spela med en bra omgivning, och…inte en klasspelare när han får spela i en mer begränsad roll. Nu gjorde Leksand en bra match mot Djurgården men jag undrar jag, om inte Roger Melin ska tänka om i formationsvalen.

Luleå Nils Lundkvist, säger jag bara. Han sköt sitt andra mål och gjorde sin åttonde poäng för säsongen igår och det kan väl inte gå att peta honom från JVM-truppen med tanke på hur bra han spelat? Å andra sidan går det väl inte att peta Philip Broberg,  Victor SöderströmAdam BoqvistRasmus Sandin eller Tobias Björnfot heller. Och sen har ju Mattias Norlinder  gjort braksuccé i Modo. Och så finns ju Simon Lundmark  Och Adam Ginning. Och Axel Andersson.  Och så har ju Albert Johansson gjort det bra i Färjestad. Ja, ni fattar. Det är en gaalen konkurrens på backsidan i år. Och då kommer ändå inte Rasmus Dahlin vara med…

Nils Lundkvist har fått det där genombrottet vi trodde han skulle kunna få redan förra säsongen.

Linköping - En sponsor köpte upp en massa biljetter och delade ut gratis till mötet med Örebro, så det blev en fin publiksiffra på 7922. Mot ”plastlaget” från Närkeland som de själva skrev i ett meddelande. Jag vet inte jag, om man ska kalla sina motståndare för ett plastlag när man själva delar ut gratisbiljetter via en sponsor till matchen mot dem. I synnerhet inte när man sen dessutom förlorar matchen. Då får man räkna med att Örebro är snabba på pucken och tar chansen att håna LHC tillbaka…

Malmö - Är Peter Anderssons magi slut nu? I flera år i rad har han överpresterat med Malmö och vid ett par tillfällen har han gjort det med lag som mer eller mindre saknar stjärnor. Ett sådant lag har han även i år men nu kuggar det inte i alls. Mot Frölunda igår gjorde de en ganska bra match men det räckte inte ändå. Mot HV likaså - men de gav bort tre mål och även om de kom tillbaka till 3-3 blev det förlust. Det är som att det där sista lilla saknas just nu. Och att inte ens Peter Andersson får ut det längre.

Rögle - Jag är löjligt exalterad över att få se Rögle på plats på torsdag, när de möter Brynäs. Efter förlusten mot Färjestad körde de över Skellefteå med 3-0 igår. Och framför allt gjorde Nick Sörensen sitt första mål för säsongen. Kan Cam Abbott få igång även honom ser det ruskigt bra ut för Rögle. För där finns det sparkapital. Dessutom brukar han av någon anledning kunna vara ganska ”streaky”, så bli inte förvånade om målen forsätter ramla in de kommande veckorna.

Skellefteå - Lite i skymundan har Jonathan Pudas blivit en av seriens stora profiler. Det såg i alla fall inte jag komma när han var här i Gävle och spelade under några år. Inte nog med att han är en av seriens bästa backar, han har en skön personlighet också. Hans uttalande om Djurgården i Sportbladet i veckan fick i alla fall mig att dra på smilbanden.

”Det här får man ju knappt prata om, men jag har svårt för Djurgården. När vi möter Djurgården möter vi inte bara Djurgården, utan hela hockey-Sverige känns det som. Och media som alltid skriker efter att få Djurgården till final. Det kan störa mig så in i helvete, så det gör ingenting om de får gå på semester tidigt, sa han”.

Sen klev han ut och gjorde mål mot Djurgården också.

Växjö - Ett annat uttalande under veckan var Daniel Rahimis efter hans omdiskuterade tackling på Samuel Fagemo. Rahimi åkte ut två minuter för charging men de flesta tycktes vara överens om att det var en bra tackling. Växjös backbjässe såg närmast förtvivlad ut när han fick prata om tacklingen i C More.

”Jag går in för att ta pucken och han skyddar sig dåligt. Det är för mig ett av de stora problemen i svensk hockey i dag”

”Vänder man ryggen till och är rädd att få en tackling ska man inte gå till pucken överhuvudtaget”, sade han och fick efter matchen medhåll även av Frölundatränaren (!) Roger Rönnberg. Tacklingar är ett element inom den här sporten, i synnerhet när spelaren i fråga är ute efter att ta pucken. Tar vi bort den delen av ishockey kan vi lika gärna lägga ned helt och hållet.

Örebro  - Efter två säsonger i rad utan att göra ett enda mål har Rasmus Rissanen fått utdelning de senaste veckorna - två gånger om till och med! Bland annat i torsdagens seger mot Linköping. Lite i skymundan har han visat sig vara en bra SHL-spelare som är ruskigt nyttig för Örebro. Valet att förlänga hans kontrakt till 2022 ser just nu minst sagt lyckat ut!

Lördag 15:15
Djurgårdens IF - IF Malmö Redhawks
1 1.91
X 4.20
2 3.70
Lördag 15:15
Luleå HF - HV 71
1 1.83
X 4.15
2 4.15
Lördag 15:15
Frölunda Indians - Färjestads BK
1 2.05
X 4.55
2 3.10
Lördag 15:15
Örebro HK - Rögle BK
1 2.20
X 4.25
2 2.95
Lördag 15:15
Linköping HC - Växjö Lakers HC
1 2.75
X 3.95
2 2.40
Lördag 15:15
Skellefteå AIK - Brynäs IF
1 1.80
X 4.40
2 4.00
Lördag 15:15
BIK Karlskoga - Karlskrona HK
1 1.62
X 4.70
2 4.30
Du kanske även vill läsa: KARLSSON: SHL:s fem största utropstecken Hör ni varningsklockorna? Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten