Carl Holmner Härgestam går sin egen väg.
Foto: Elin Sehlstedt
Juniorer

Talangen går sin egen väg: ”Många klubbar har hört av sig"

Björklöven har en stolt tradition att producera talangfulla hockeyspelare. Allt som oftast har talangerna lämnat Björkarnas stad när det vankas hockeygymnasium, men den senaste i raden av stortalanger från Umeåklubben, Carl Holmner Härgestam, har valt att gå sin egen väg – och stanna i Björklöven. Nu ska 16-åringen åka iväg på U17-VM med det svenska landslaget.
– Att få spela för svenska landslaget… Det var något jag bara kunde drömma om för några år sedan, säger Holmner Härgestam till Hockeysverige.se.

UMEÅ (HOCKEYSVERIGE.SE)

Lucas WallmarkSebastian AhoCarl GrundströmLucas Ekeståhl Jonsson

Listan kan göras lång på spelare som Björklöven varit med och fostrat de senaste åren. Förutom att alla dessa har spelat ungdomshockey i Björklöven har de något annat gemensamt – alla lämnade Björklöven innan de ens hann börja på hockeygymnasiet.

Wallmark stack till Skellefteå. Sebastian Aho likaså. Grundström och Ekeståhl Jonsson valde istället att fortsätta sin satsning i Örnsköldsvik, elva mil söder om Umeå.

Carl Holmner Härgestam valde en annan väg.

”LÖVEN HAR ALLTID VARIT MITT FÖRSTAVAL”

Den 16-årige forwarden valde att nobba de stora hockeygymnasiernas locktoner – för att istället fortsätta sin hockeysatsning hemma i Umeå och Björklöven.
– Många klubbar har hört av sig, det kan jag väl säga, men i ärlighetens namn har det inte varit något jag funderat på speciellt mycket, säger Carl Holmner Härgestam och blickar ut över A3 Arenas nyspolade is.

De flesta Umeå-talanger som befunnit sig i den sits som Holmner Härgestam gör just nu har valt att lämna Björklöven för att gå hockeygymnasium på annan ort. Holmner Härgestam valde istället att stanna hemma i Umeå.
– Jag är född och uppvuxen här i Umeå, jag har all min familj här. Sen har jag trivts väldigt bra i klubben under flera år, så jag tänkte att jag får mer förtroende här än vad jag skulle få i någon annan, större klubb.
– ”Löven” har alltid varit mitt förstaval, jag känner mig trygg här i Umeå och i Björklöven och jag får spela mycket med både J18 och J20. Det är väl den största faktorn till att jag valt att bli kvar här, just chansen till mycket speltid.

Carl Holmner Härgestam.Carl Holmner Härgestam.Foto: Elin Sehlstedt

VARVAR J18 MED J20

Just den här onsdagseftermiddagen har han tränat med J18-laget, då han dagen efter ska spela J18-derby mot Modo. I vanliga fall tränar och spelar han dock med J20-laget, som sedan 2012 spelar i J20 Elit, snarare än SuperElit. 

Björklöven är en storklubb på den nivån, något som också märks av på lagets resultat. Efter fem omgångar är laget alltjämt obesegrade och har en förkrossande målskillnad på 32–12.
– Det har känts bra. Med J20 har vi vunnit många matcher, men för mig personligen har det väl kanske inte varit den poängstarkaste säsongsstarten. Den senaste tiden har jag dock fått ”stänka” dit några kassar, säger Holmner Härgestam med ett leende på läpparna.

Holmner Härgestam har även hunnit med två matcher i J18-laget under hösten.
– Det är mycket mer fysiskt i J20, det är lite större spelare som smäller på lite hårdare. I J18 är det kanske lite mer skickliga spelare. J18-serien är rätt bra, faktiskt, med många bra lag och spelare.

DRÖMMER OM A-LAGSSPEL

Efter att ha gått Tre Kronors hockeyskola i Umeå inledde Holmner Härgestam karriären i Björklöven som sjuåring, trots att storebrorsan Axel spelade i grannklubben Teg. Som barn spelade han både hockey och fotboll, men det var alltid hockeyn som lockade mest.
– Fotbollen var jätterolig när det kom till matcherna och cuperna, men träningarna var rätt så tråkiga. Hockeyn var alltid mitt förstaval. Jag spelade bandy en vinter, men det slutade jag med rätt så snabbt, det var för kallt, skrattar han.

Förebilderna i Björklöven var många under uppväxten, men en högerfattad skarpskytt växte snabbt ut till en favorit hos Holmner Härgestam.
– Jon Palmebjörk kommer jag ihåg från att jag var liten. Jag har något minne från någon match där han gjorde fyra mål och jag verkligen fick upp ögonen för honom. Han är väl den som jag kommer ihåg mest från spelarna i det ”gamla Löven”, eller vad man ska kalla det. Han var en förebild för mig. 

Att få spela i Björklövens a-lag är en stor dröm och tydlig målsättning för 16-åringen.
– Jag har inte fått vara uppe och träna med a-laget än, men man kan ju alltid drömma lite. A-laget känns grymt stort, som liten såg man upp till spelarna i a-laget och att nu ändå vara nära där på något vis känns otroligt, otroligt stort. Det hade varit en dröm att få spela a-lagshockey med Björklöven.

Björklöven-profilen Jon Palmebjörk var en av förebilderna för Holmner Härgestam.Björklöven-profilen Jon Palmebjörk var en av förebilderna för Holmner Härgestam.Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

”FATTADE INTE VAD HAN MENADE FÖRST”

Att stanna i Björklöven har dock inte bromsat 16-åringens utveckling. Kanske det ultimata beviset på det var när det i början av oktober stod klart att han var en av de 13 forwards som blivit uttagna att få åka med Anders Erikséns U17-landslag till den prestigefyllda turneringen World Under-17 Hockey Challenge i kanadensiska Swift Current och Medicine Hat.

Turneringen kallas i hockeykretsar även för ”inofficiella U17-VM”.
– Det känns grymt roligt. Jag har hört av många att det är grym atmosfär på matcherna där borta och att det brukar vara bra drag kring de här turneringarna, vilket så klart gör det ännu roligare. Sen att få spela för svenska landslaget… Det var något jag bara kunde drömma om för några år sedan, säger Holmner Härgestam.

Beskedet att han skulle få packa väskorna och åka över till Kanada vid månadsskiftet fick han av en kompis i skolan.
– Jag satt i skolan i och pratade med en lärare, sen kom min kompis fram och sade ”grattis till uttagningen, Calle”, och jag fattade ingenting, skrattar han.
– Jag förstod inte vad han menade först, men sen fattade jag vad som hade hänt. Det var en sjukt mäktig känsla.

”EN ROLL JAG TRIVTS BRA MED”

Holmner Härgestam har varit en del av 03:ornas landslag sedan U16-året och gjort bra ifrån sig under sina framträdanden i den blågula dressen.
– Jag har spelat en turnering med landslaget tidigare, sen var jag med senast när vi spelade Finnkampen i Tranås i somras. Där tyckte jag att det gick rätt så bra för egen del, så jag kände väl att jag hade en rätt så bra chans att komma med.

Umeåsonen har höga förväntningar på det äventyr som väntar.
– Vi har ett bra lag, så jag tycker absolut att vi ska ha som målsättning att gå långt.
– För egen del får man ta den roll som jag får. Jag har spelat mycket boxplay tidigare i landslaget och jag hoppas att jag får fortsätta göra det i den här turneringen, för det är en roll jag trivts bra med. 

Carl Holmner Härgestam.Carl Holmner Härgestam.Foto: Elin Sehlstedt

”SKULLE KUNNA VARA ETT ALTERNATIV”

Efter turneringen i Kanada fortsätter sedan serielunken hemma i Umeå. Med J20-laget är målsättningen glasklar den här säsongen – laget ska upp till J20 SuperElit igen.
– Det är vårt största mål, men vi får ta lite delmål på vägen. För det första gäller det att vinna serien så att vi tar oss vidare till kvalet och sen ta det därifrån. Med J18 ska vi ta en plats i allsvenskan, det är det inget snack om.

Frågan är dock oundviklig. Om J20-laget inte skulle ta sig till SuperElit, kan Holmner Härgestam stanna kvar i Björklöven ytterligare en säsong?

16-åringen skruvar på sig en aning.
– Jag vet inte, jag har inte funderat speciellt mycket på det om jag ska vara ärlig. Jag tar en dag i taget här och jag vill inte göra några förhastade beslut, känner jag. Som sagt trivs jag jättebra här i ”Löven”, så jag vill ju helst vara kvar.

Filiph Åström, en annan Björklöven-talang, har ju löst det genom en utlåning till Frölundas J20-lag. Skulle något liknande vara en lösning som skulle passa dig?
– Ja, det skulle kanske kunna vara ett alternativ för mig också, men vi får se. Jag älskar att spela i Björklöven och det är som sagt det jag helst av allt vill.

FAKTA

Björklöven-produkter

Björklöven har en stolt tradition att producera hockeyspelare. Nedan är ett axplock av spelare i NHL, AHL, KHL och SHL som har fått hela eller delar av sin hockeyfostran i Umeå-klubben.

 • Lucas Wallmark, center, Carolina (NHL)
 • Carl Grundström, forward, Los Angeles (NHL)
 • Sebastian Aho, back, Bridgeport (AHL)
 • Jesper Lindgren, back, Toronto (AHL)
 • Maksim Matushkin, back, Metallurg (KHL)
 • Kristofer Berglund, back, Dinamo Riga (KHL)
 • Nils Andersson, back, HV71 (SHL)
 • Jacob Andersson, back, Skellefteå (SHL)
 • Marcus Björk, back, Malmö (SHL)
 • Lucas Ekeståhl Jonsson, back, Färjestad (SHL)
 • Daniel Rahimi, back, Växjö (SHL)
 • Daniel Sondell, back, Luleå (SHL)
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 06 december
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL
lördag 10 december
01:00 Columbus Blue Jackets - Calgary Flames NHL
01:00 Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:00 Washington Capitals - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:30 Arizona Coyotes - Boston Bruins NHL
04:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers NHL
12:00 Luleå - Leksand SDHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Timrå - Leksand SHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Brynäs SDHL
18:00 Oskarshamn - Örebro SHL
18:00 Brynäs - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Luleå - Malmö SHL
19:30 Nashville Predators - Ottawa Senators NHL
19:45 Kloten - Servette National League
20:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
22:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 11 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Calgary Flames NHL
01:30 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Vancouver Canucks - Minnesota Wild NHL
15:30 Luleå - Brynäs SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
21:00 St Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
00:00 Florida Panthers - Seattle Kraken NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings NHL
måndag 12 december
01:00 Winnipeg Jets - Washington Capitals NHL
01:00 Arizona Coyotes - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Vegas Golden Knights - Boston Bruins NHL
19:00 Västervik - Modo Hockeyallsvenskan
tisdag 13 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Dallas Stars NHL
01:00 Montreal Canadiens - Calgary Flames NHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
01:30 Ottawa Senators - Anaheim Ducks NHL
02:00 Minnesota Wild - Edmonton Oilers NHL
02:00 St Louis Blues - Nashville Predators NHL
19:00 Djurgården - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:05 Frölunda - Skellefteå Champions Hockey League
onsdag 14 december
01:00 Tampa Bay Lightning - Seattle Kraken NHL
01:00 New Jersey Devils - Dallas Stars NHL
01:00 Florida Panthers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Anaheim Ducks NHL
01:00 Buffalo Sabres - Los Angeles Kings NHL
01:00 Boston Bruins - New York Islanders NHL
01:00 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
02:00 Winnipeg Jets - Vegas Golden Knights NHL
02:00 Nashville Predators - Edmonton Oilers NHL
03:00 Colorado Avalanche - Philadelphia Flyers NHL
03:00 Chicago Blackhawks - Washington Capitals NHL
04:30 San Jose Sharks - Arizona Coyotes NHL
19:00 Östersund - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Almtuna Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten