Veckans lag
SHL

Veckans SHL-lag #4

Två omgångar av SHL spelades under veckan. Här följer en genomgång av de hetaste händelserna och redaktionen har även plockat ut veckans bästa lag. 

Målvakt: 

Gustaf Lindvall, Skellefteå

Wow, vilken vecka för Gustaf Lindvall! Först ställdes han mot det finländska topplaget Kärpät i CHL. Där stoppade han Jesse Puljujärvi & Co, räddade alla 29 skott och höll nollan. Lindvall följde upp det med två toppmatcher i SHL där han inledde med att hålla nollan mot Malmö då han räddade 27 skott. Under lördagen blev 28-åringen en vinnare igen då han bara släppte en puck förbi sig mot Brynäs. Totalt räddade Lindvall 82 av 83 skott under veckan (med CHL inräknat) och var en stor orsak till att Skellefteå kunde vinna båda sina matcher den här veckan. 

Backar: 

Sebastian Erixon, Färjestad

Förra säsongen gjorde Erixon sex poäng på 25 matcher, han missade stora delar av säsongen på grund av skada. Nu har FBK-backen redan gjort sju poäng på sina nio första matcher. Inför den här veckan var 30-åringen från Sundsvall fortfarande mållös. Då smällde han till med två mål och passade fram till ytterligare ett i matchen mot Leksand, därefter följde han upp det genom att noteras för en assist mot HV71. Fyra poäng under veckan var bäst av alla spelare och Erixon ser just nu ut att ha hittat tillbaka till formen han hade när han var en landslagsback under 2014/15. 

Jacob Moverare, Frölunda

Den Kings-draftade talangen är inte känd som en offensiv back. Den storväxte försvararen hade bara stått för en assist på sina åtta första matcher den här säsongen. Nu klev han dock fram när Frölunda behövde honom i matchen mot Luleå. Vid ställningen 1-1 tog Moverare tag i det hela och först sköt in 2-1, som senare skulle bli det matchavgörande målet, innan han passade fram till Frölundas två sista mål i matchen för tre poäng (1+2). 21-åringen har utvecklats mer och mer efter sitt genombrott i slutspelet förra året. Den här veckan bidrog han offensivt samtidigt som han fortsatte sitt stabila spel i defensiven. 

bb190425mi020-1571000553.jpgJacob Moverare är inte känd för sin offensiv men i veckan levererade han åt båda hållen för Frölunda.Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Forwards:

Marcus Nilsson, Färjestad

SHL:s bästa spelare just nu? Det är lätt att argumentera för saken just nu. Den här platsen hade egentligen kunnat gå till alla tre forwards i FBK:s succékedja som även innefattar Gustav Rydahl och Michael Lindqvist. När trion kommer in i offensiv zon blir det farligt varje gång och linan leder just nu ligan bästa offensiv. "Lilliz" Nilsson var dock snäppet värre än sina kedjekamrater den här veckan då han stod för fyra poäng (1+3) medan de andra gjorde tre poäng (Gustav Rydahl hade registrerats för fyra poäng först men blev fråntagen sin assist mot HV71 i lördags). 

Mathias Bromé, Örebro

En av veckans mest omtalade spelare i ett av ligans hetaste lag. Mot Växjö var Bromé överallt och avgjorde matchen nästan på egen hand. Han sköt ett mål och assisterade till tre andra mål när Örebro vann med 4-1. Han var även inblandad i en uppmärksammad situation med busen Brendan Shinnimin, men den återkommer vi till. Bromé visar att han är en spelare av klass som även drar till sig rubriker. Den tidigare Morastjärnan visade stor osjälviskhet när han kom fri med en tom kasse men passade fram till lagkompisen Sakari Salminen istället för att lägga in pucken för sitt andra mål i matchen. 

Daniel Zaar, Rögle

Rögle är SHL:s starkaste lag just nu och har vunnit nio av de tio första matcherna. En stor anledning till det är stjärnan Daniel Zaar. Hittills har 25-åringen missat tre matcher men när han väl har varit en del av Rögles lag har han varit outstanding. Den här veckan var inget undantag. Han, tillsammans med Kodie Curran, ledde serieledarna till segrar mot Djurgården och Växjö. Mot Djurgården satte Zaar det avgörande målet i förlängningen och därefter sköt han ett mål och passade fram till det matchvinnande målet mot Växjö. Skåningen har nu gjort sju poäng (3+4) på sina sju matcher den här säsongen. 

bb190914no078-1571000397.jpgDaniel Zaar är en av de bästa spelarna i det just nu bästa laget.Foto: Niclas Jönsson/Bildbyrån


Veckans...

... vändning: Färjestad spelade riktigt bra borta mot HV71 och var det spelförande laget under stora delar av matchen. Jönköpingslaget ledde dock med 3-1 efter två spelade perioder då FBK inte hade haft effektiviteten, samtidigt som Jonas Gunnarsson stod på huvudet och räddade kvar HV. I den tredje perioden kom Färjestad dock ut riktigt starkt och hämtade in till 3-3 efter försvarsmissar från HV71 samt en del läckerheter från SHL:s hetaste kedja Nilsson-Rydahl-Lindqvist. Med 43 sekunder kvar satte Gustav Rydahl sitt tredje mål i matchen för att fullborda hattricket och säkrade då segern för bortalaget. 

... jubel: I matchen mellan Örebro och Växjö hettade det till i den tredje perioden. I en kamp framför målet delade Brendan Shinnimin ut en spearing på Mathias Bromé. Själva utvisningen blev väldigt debatterad och ledde till en diskussion mellan Växjö-tränaren Sam Hallam och C More-experten Petter Rönnqvist. Shinnimin fick en 2+2+10-utvisning för förseelsen och Bromé jublade som att det hade blivit mål när kanadensaren åkte mot utvisningsbåset. Svårt att säga vem som var värst, känslan är att de var lika goda kålsupare båda två. Fel av Shinnimin att peta Bromé i skrevet med sin klubba men det var även osmakligt av Bromé att fira så mycket. Han fick dock fira senare när Örebro gjorde mål i det efterföljande powerplayet. 

... värvning: Alexander Bergström var ett hett byte på marknaden. Han ville stanna i Ryssland men hittade inget som kändes rätt. Flera lag i SHL var ute efter att värva 33-åringen, bland annat Färjestad och Leksand. Till slut valde stjärnforwarden att flytta till Jönköping för spel i HV71. 
– När det blev så bra som det blev här med HV så känns det såklart helt underbart att kunna planera på  sitt eget liv på lite längre sikt. Det blir liksom en annan trygghet. Det känns som att det här kommer bli riktigt, riktigt bra och jag är väldigt inspirerad just nu, sade Bergström till hockeysverige.se tidigare i veckan.

Känslan är att Bergström kan passa in väldigt bra i HV då laget är i stort behov av offensiv spets. Om han kan komma upp till samma nivå som han hade i Karlskrona innan han lämnade för spel i Ryssland kan det här vara en av säsongens värvningar. 

bb191012mb025-1571000251.jpgKan Alexander Bergström leda HV:s offensiv?Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

... ärligaste: Oskarshamns Nichlas Hardt fick matchstraff i matchen mot Frölunda efter en tackling på Jacob Moverare. Efter det friades Hardt av disciplinnämnden och slapp avstängning. Flera spelare hade säkerligen blivit irriterade men Moverare sade efteråt att han var lättad över att det inte blev någon avstängning för Hardt. Stort gjort!
– Jag hoppades att han inte skulle bli anmäld, jag tycker inte han förtjänade det efter en sådan tackling. Jag ställde mig i en dålig position, försökte ta pucken, var kanske inte riktigt beredd på att han skulle gå på kropp. En olyckshändelse, sade 21-åringen till GT om händelsen.

... krislag: Brynäs har väldigt svårt att göra mål samt släpper in en hel del bakåt. De har fyra raka förluster med en målskillnad på 3-18 i dessa matcher. De ligger just nu näst sist trots att laget satsade stort under sommaren. Känslan är att något behöver hända här. Sist ligger dock Växjö. Laget har känts vara på gång men har fallit tillbaka i förlorande banor direkt igen. Laget har åtta nollpoängare på tio spelade matcher. Kan nye backen Ilari Melart ge stabilitet till truppen? 

... återkomst: Det var väldigt glädjande bilder att se Oskar Nilsson tillbaka i Be-Ge Center efter den otäcka smällen som han åkte på för drygt två veckor sedan. Han satt på läktaren i torsdagens match mot Frölunda. 

... minnesförlust: När Färjestad satte 4-3 mot HV71 med 43 sekunder kvar tog Jönköpingslaget timeout direkt. När HV fick en offensiv tekning med fem sekunder kvar att spela tecknade HV-tränarna för timeout och verkade oförstående till varför de inte fick det. De hade helt enkelt glömt att de hade tagit en timeout mindre än en minut tidigare. 

... soloprestation: Om man ska göra sitt första SHL-mål för säsongen kan man lika gärna göra det snyggt. Det måste ha varit så Joel Lundqvist tänkte i matchen mot Oskarshamn. Han åkte rakt igenom IKO-försvaret och lade in pucken mellan benen på Fredrik Pettersson Wentzel

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 25 september
13:00 Luleå - Brynäs SDHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
16:00 Djurgården - Linköping SDHL
16:10 SDE - Göteborg SDHL
20:00 Washington Capitals - Buffalo Sabres NHL
00:00 Edmonton Oilers - Winnipeg Jets NHL
måndag 26 september
03:00 Colorado Avalanche - Vegas Golden Knights NHL
01:00 New York Rangers - New York Islanders NHL
tisdag 27 september
19:00 Skellefteå - Färjestad SHL
19:00 Tingsryd - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Brynäs - Örebro SHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 28 september
19:00 Brynäs - SDE SDHL
19:00 Mora - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Vastervik - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - AIK Hockeyallsvenskan
01:00 Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens NHL
torsdag 29 september
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Växjö - Brynäs SHL
19:00 Leksand - Örebro SHL
19:00 Linköping - Luleå SHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Skellefteå SHL
19:00 Rögle - Malmö SHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
fredag 30 september
19:00 BIK Karlskoga - Vastervik Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Ostersund Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten