Sök
Marcus "Lilliz" Nilsson är SHL:s hetaste spelare just nu.
Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån
SHL

"Hade aldrig tänkt att jag skulle leda poängligan"

Efter de tio första omgångarna har ingen gjort lika mycket poäng som Färjestads Marcus Nilsson. Den 28-årige värmlänningen är SHL:s hetaste spelare just nu och berättar nu om poängsuccén, eventuellt landslagsspel och kontraktssituationen. 
– Jag hoppas att det är nu mitt stora genombrott har kommit, säger "Lilliz" till hockeysverige.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

Färjestad kom till Jönköping och Kinnarps Arena som ett av seriens formstarkaste lag. Speciellt när det kommer till det offensiva spelet. 

Karlstadslaget har SHL:s bästa offensiv just nu och har gjort 45 mål på tio matcher vilket ger ett målsnitt på 4,5 mål per match. Näst bäst i ligan är Frölunda som har lyckats sätta 35 puckar i nät, tio färre än Färjestad. 

En stor anledning till det är att man just nu har SHL:s hetaste kedja samt det bästa powerplayet. 

Båda två leds av Marcus Nilsson

"FANTASTISKT ROLIGT ATT SPELA JUST NU"

Nilsson, som kallas "Lilliz" av hela hockey-Sverige, är ligans bästa spelare för tillfället. Hans 15 poäng (4+11) på de tio första matcherna kan ingen annan mäta sig med. Den som är närmast honom i toppen av poängligan är kedjekamraten Michael Lindqvist
– Det har stämt bra för mig, redan från första början har allt funkat bra. Jag får spela mycket och får bra förtroende av tränarna, främst i powerplay. Jag känner mig väldigt fräsch och pigg i kroppen. Just nu, när det går så här bra, är det fantastiskt roligt att spela hockey, säger 28-åringen till hockeysverige.se efter matchen mot HV71.

bb190216fk005-1570980475.jpgMarcus "Lilliz" Nilssons bästa SHL-säsong är 30 poäng på 52 matcher. Nu har han redan gjort 15 pinnar på endast tio matcher.Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

I Jönköping var det FBK:s förstalina som låg bakom alla lagens mål. Nilsson stod för en assistpoäng medan kedjekamraterna Michael Lindqvist och Gustav Rydahl sköt målen, där Rydahl var värst med sitt hattrick. Laget stod för en stark vändning då man gick från 1-3-underläge till seger 4-3. Nilsson väljer då att hylla Färjestads moral.
– Vi gör en bra match men får det lite kämpigt. Vi har visat många gånger förut att vi kan vända matcher och vi har en stark vilja. Det är en härlig moral i gänget just nu, säger han.

"Lilliz" ledde poängligan inför matchen och fortsätter att vara poängbäst i SHL efter lördagens möte med HV. Han säger att han alltid ska vara en producerande spelare men att han inte kunde ha förväntat sig den här galna utdelningen. 
– Jag hade aldrig tänkt att jag skulle leda poängligan. Jag har bara försökt spela mitt spel och hjälpa laget genom att göra det jag är bra på, säger Nilsson och fortsätter: 
– Det är väldigt roligt såklart, det är där jag vill vara. Jag har alltid varit en poängspelare som ska bidra offensivt och det är bara kul att ligga där uppe.

SUCCÉN BÖRJADE I SLUTSPELET I FJOL

Marcus Nilsson vann poängligan i HockeyAllsvenskan 2015/16 då han gjorde 56 poäng på 52 matcher i BIK Karlskoga. Därefter värvades han till Färjestad och har stått för tre bra säsonger (21, 30 och 28 poäng) men inte riktigt tagit det stora klivet till att bli en av de ledande spelarna. 

Fram till slutspelet i fjol. Då var "Lilliz" en av Färjestads bästa spelare och gjorde tolv poäng på 13 matcher. Den här säsongen rider han fortfarande på den vågen.
– Jag fick lite av en nytändning när det gick så pass bra i slutspelet. Den känslan har jag tagit med mig från start här.
– Jag har tränat på bra under sommaren. Sedan är det små marginaler där ute och jag har fått bra stäm på grejerna, plus lite medstuds. Jag har fått självförtroende, då vågar jag också ta för mig mer och kanske göra det där lilla extra där ute. 

Är det nu det stora genombrottet i SHL har kommit? Det är så det känns, både utåt sätt och för 28-åringen själv. 
– Ja, det får man ju hoppas, att genombrottet är här nu. Det gäller att hålla i och fortsätta som man har börjat. Det är många matcher kvar att spela så det gäller att inte slå av på tempot.
– Jag känner mig i mycket bättre form i år och vet att jag har mycket mer att visa än det jag gjort de tidigare säsongerna. Framförallt är min fart bättre, jag känner att jag har bättre tryck i benen. Därifrån har mycket annat kommit också. 

"VORE HÄFTIGT ATT FÅ SPELA I LANDSLAGET"

Han menar att det även underlättar att få spela med spelare som Michael Lindqvist och Gustav Rydahl. De har väldigt bra kemi och passar bra tillsammans.
– Det funkar fantastiskt bra att spela med ”Linkan”, även med ”Gurra” som gör ett fantastiskt jobb i vår lina och står för gnetjobbet. Han jobbar fram puckarna till oss två och bidrog ju även med tre mål här (mot HV71). Det är två fantastiskt bra spelare som är väldigt lätta att spela med. Vi hittar varandra fantastiskt bra där ute och trivs med att spela tillsammans.

bb191012zu003-1570980652.jpgNilsson (längst till vänster) trivs väldigt bra med kedjekamraterna Michael Lindqvist och Gustav Rydahl.Foto: Axel Boberg/Bildbyrån

Nilssons succé går inte obemärkt förbi. I torsdagens match mot Leksand, där "Lilliz" stod för tre poäng, satt Tre Kronors assisterande förbundskapten Marcus Ragnarsson på läktaren. Efter matchen valde han att hylla värmlänningen och menar att en uttagning till landslaget inte är omöjligt för Nilsson.
– Det är bra att han visar framfötterna här. Det blir svårt för oss att inte ta med honom framöver, vi kollar efter spelare som sticker ut i SHL och ligger man i toppen av poängligan, då är man intressant, sade Ragnarsson till SportExpressen i torsdags

Nilsson själv är ödmjuk till en eventuell landslagsuttagning och säger att han inte koncentrerar sig på Tre Kronor.
– Det är självklart väldigt roligt att få höra de orden. Jag försöker att inte tänka alltför mycket på det just nu. Jag försöker att spela mitt spel här i Färjestad och sedan får vi se vart det leder.
– Det vore häftigt att få spela i landslaget, det är ju ett av det största man kan göra. Att få dra på sig den tröjan vore en stor ära men det är inget som jag lägger något större fokus på just nu, säger Marcus Nilsson.

ÖPPEN FRAMTID

"Lilliz" gör sin fjärde säsong i Färjestad. Inför fjolårets säsong skrev han ett tvåårskontrakt med klubben, det kontraktet går ut nu till våren. Desto bättre det går för en spelare, ju mer angenäma brukar en klubb bli att försöka sajna upp spelaren på ett nytt kontrakt. 

Enligt Marcus Nilsson har han och Färjestad inte inlett några samtal än så länge. Han har ännu inte funderat kring hur han vill göra efter årets säsong och säger att det är lite väl tidigt just nu.
– Det har inte varit något snack där. Vi har inte pratat någonting om ett nytt kontrakt eller en eventuell förlängning. Jag får se vad som händer sen, det beror lite på hur bra jag kan fortsätta göra det här. Jag är öppen för allt i nuläget, säger "Lilliz" 

Om värmlänningen fortsätter att leverera i samma takt under resten av årets säsong kommer det nog finnas gott om erbjudanden för Nilsson att välja mellan. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten