Gustav Rydahl gjorde hattrick mot HV71.

Doldisens hattrick bakom FBK:s mäktiga vändning

Färjestad bjöd på dramatik i lördagens bortamöte med HV71. Där vände man 1–3 till 4–3 efter hattrick av Gustav Rydahl. Linköping blev också vinnare i sin bortamatch i kväll. Mycket tack vare Olle Lycksell.

HV71 – Färjestad 3–4 (1–0, 2–1, 0–3)
HV71:
 Linus Sandin 2, Simon Önerud.
Färjestad: Gustav Rydahl 3, Michael Lindqvist.

1–3 inför tredje perioden och ryggen mot väggen. Då svarade Färjestad för en imponerande vändning i bortamötet med HV71.

Och det var Gustav Rydahl som låg bakom den.

25-åringen har aldrig varit någon större poängproducent i SHL, men på lördagen slog han till med tre mål och en passningspoäng när FBK vann med 4–3 mot HV71. Segermålet kom 43 sekunder före slutet efter en fin framspelning av Carl Jakobsson.
– Så jävla skönt att vinna – vi visar en jävla moral. Vi viker oss aldrig utan fortsätter jobba, säger Rydahl till C More.
– När vi gör det vi ska är det inte många som tar oss.

Gustav Rydahl är blott den andra FBK-spelaren att lyckas göra hattrick på HV71. Den första var tidigare landslagscentern Mathias Johansson 2002.

Vinsten gör att FBK ligger delad fyra i tabellen. HV är delad sjua på samma poäng som Luleå.

Leksand – Linköping 2–5 (2–3, 0–2, 0–0)
Leksand:
 Oskar LangMarek Hrivík
Linköping: Olle LycksellAdam GinningMax LindrothAndrew GordonBroc Little.

Det bjöds på massor av mål tidigt i bottenmötet mellan Leksand och Linköping. Första perioden innehöll fem mål – och det var LHC:s yngling Olle Lycksell som hade den främsta huvudrollen.

20-åringen lämnade isen efter första perioden med 1+2. Då hade han själv skjutit 1–1-målet och sedan assisterat backarna Adam Ginning och Max Lindroth till lagets övriga mål.

I andra perioden punkterade importerna Andrew Gordon och Broc Little matchen med varsitt mål.

Notabelt är att nyförvärvet Adam Helewka debuterade för LHC.

Linköping klättrade i och med vinsten förbi Brynäs och upp över strecket. Leksand återfinns på placeringen före LHC.