Jakob Silfverberg sköt ett av Ducks mål i matchen.

Anaheim vann igen – svenskarna segerorganisatörer

Assistpoäng av Rickard Rakell, Hampus Lindholm och Jacob Larsson. Mål av Jakob Silfverberg. Svenskarna stod återigen i rampljuset när Anaheim kunde ta säsongens fjärde seger genom att uddamålsbesegra Columbus med 2–1.

Svenskarna fortsätter att vara oumbärliga för Anaheim Ducks.

När Ducks besegrade Columbus med 2–1 i natt var svenskarna involverade i lagets båda mål. Först kunde Jakob Silfverberg ge Ducks ledningen i mitten av den andra perioden genom ett mål i numerärt underläge, framspelad av Rickard Rakell och Hampus Lindholm.

"HUR VIKTIGT SOM HELST"

Kort därefter hade backen Jacob Larsson ett finger med i spelet på Cam Fowlers 2–0-mål, Larssons första poäng för säsongen.

Blue Jackets fick förvisso in en reducering genom Pierre-Luc Dubois i den andra perioden, men närmare än så kom inte hemmalaget. Ducks kunde hålla undan och således säkra sin fjärde seger på sina fem inledande matcher.
– Vi pratar alltid om hur viktiga poängen är i slutet av mars och början av april, men det är samma sak. Två poäng nu är två poäng. Det är hur viktigt som helst, säger Jakob Silfverberg till nhl.com.

LINDHOLM POÄNGBÄSTE SVENSK

I och med segern hakar Anaheim på i toppen av Pacific Division, då man går upp på samma poäng (8) som Edmonton Oilers. Dock har Oilers en match mindre spelad än Ducks.

Poängbäste svensk för Ducks under de inledande fem matcherna är Hampus Lindholm med sina fyra passningspoäng.

Columbus Blue Jackets – Anaheim Ducks 1–2 (0–0, 1–2, 0–0)