Erik Karlsson.
Foto: Bildbyrån/Joel Marklund
NHL med Uffe Bodin
Tog Erik Karlsson fel beslut?

I dag är det premiär för "NHL med Uffe Bodin" – en återkommande feature på Hockeysverige Plus med en djupdykning i den gångna NHL-veckan varje fredag. I dag med fokus på Erik Karlsson och San José Sharks tröga start på säsongen.

Åh, ljuva oktober, överreaktionernas månad när det kommer till NHL. 

Varje år går vi i samma fälla. Redan efter några matcher drar vi förhastade slutsatser om spelare och lag. Och inte sällan slutar det med att vi ser dumma när säsongen är över. För vem trodde att St. Louis Blues skulle bli Stanley Cup-mästare vid den här tiden i fjol efter att ha startat säsongen med att förlora fem av sina sex första matcher?

Ändå kan jag inte motstå frestelsen att dra alldeles för tidiga och förhastade slutsatser.

Eller så här... Egentligen vill jag mest kasta ut en fråga som gnagt i mig de senaste dagarna:
Tog Erik Karlsson fel beslut när han skrev sitt åttaårskontrakt med San José Sharks i somras?

Det är en fråga som är korkad på flera plan. Så tillåt mig att utveckla:
1) Det kan aldrig vara fel beslut att tacka ja till en årslön på 11,5 miljoner dollar i åtta år.
2) Det kan heller inte vara fel att bo i Kalifornien.
3) Det är omöjligt att veta vilka andra lag han hade kunnat få anbud ifrån OM han testat öppna marknaden.

Men om man bortser från de här uppenbara fördelarna och tittar på det rent hockeymässigt i ett vakuum är frågan befogad. För jag utgår kallt ifrån att Erik Karlsson huvudsakliga motivation bakom kontraktsförlängningen var att vinna Stanley Cup.

MEDIOKERT MÅLVAKTSSPEL

Att döma av den svaga inledningen på säsongen finns det en del frågetecken kring San José Sharks och var de är på väg. I min genomgång av Sharks inför säsongen frågade jag mig om det här var "sista chansen". Om den här säsongen var den sista möjligheten för en åldrande kärna av stjärnspelare att gå hela vägen och vinna Stanley Cup.

Men kanske stängde det fönstret redan i våras när konferensfinalen mot St. Louis Blus gled dem ur händerna.

Nu lyckades Sharks förvisso vinna säsongens första match i natt, men totalt sett har jag sett fler frågetecken än utropstecken så här långt. Under de här inledande matcherna har laget framför allt sett väldigt ihåligt ut. Backbesättningen känns svag bakom Brent Burns och Erik Karlsson och målvaktsspelet ska vi inte ens prata om. Sharks hade sämst räddningsprocent i hela ligan i spel fem mot fem i fjol och det läckte in en del enkla puckar bakom Martin Jones även i slutspelet. 

Det har det fortsatt att göra under inledningen av den här säsongen. 

Jones, som fram till i fjol sett ut som en habil NHL-målvakt, tycks sakna det självförtroende som bidrog till att göra Sharks till ett finallag så sent som 2016. Kollegan Aaron Dell, som en gång i tiden såg ut som en potentiell förstakeeper i NHL, har inte heller imponerat. 

Det är bekymrande.

I fjol överlevde Sharks det mediokra målvaktsspelet tack vare en blixtrande offensiv. Sedan dess har man tappat kaptenen Joe Pavelski, en nyttig pjäs som Joonas Donskoi liksom Gustav Nyquist som förstärkte laget fint i slutet av säsongen. 

Var det för mycket på en och samma gång?

KOMMER NÄRMARE BEHOVET AV EN REBUILD

Sharks ser tunnare ut än på länge. Så pass tunna att man kände att det var nödvändigt att värva "hem" 40-årige ikonen Patrick Marleau tidigare i veckan. Han tystade oss belackare med två mål i sin första match mot Chicago Blackhawks. Men trots det har jag, utifrån hans svaga säsong i Toronto i fjol, svårt att se att han totalt sett ska göra tillräcklig skillnad för att det ska landa väl i slutändan.

San José Sharks har tagit sig till slutspel i 22 av de 28 säsonger man har spelat i NHL. Ett enastående facit som framför allt säger en hel del om vilken slug och skicklig general manager Doug Wilson är som lyckats undvika de där bestående dipparna som de flesta lag tvingas genomlida förr eller senare. 

Men bortsett från finalplatsen 2016 har den där riktiga fullträffen under eran med Joe Thornton i spetsen.

Och nu är Thornton och Marleau båda 40 år gamla, Brent Burns 34 och Logan Couture 30. Även om det finns en del yngre spelare underifrån med fin potential kommer Sharks närmare och närmare behovet av en rebuild. Om det blir nästa år eller året därpå vet jag inte, men inom en snar framtid är den oundviklig.

Så frågan är hur många år av de åtta Erik Karlsson har framför sig i Sharks som klubben verkligen kommer att kunna utmana om Stanley Cup. Jag har en känsla av att det kommer att bli rätt få.

Men återigen: det är oktober. I juni kanske den här krönikan blir viral av för mig mindre smickrande orsaker.

191009bb123-1570607649.jpgFoto: USA Today Sports

Tio tankar från NHL-veckan

* Doughty vs. Tkachuk

En rivalitet bestående av munhuggning och lite fysik är aldrig fel. Drew Doughty och Matthew Tkachuk bjöd på bästa möjliga underhållning när Calgary Flames och Los Angeles Kings drabbade samma härom natten. Tkachuk, som håller på att bli den bästa superpesten i NHL, gjorde allt i sin makt för att reta gallfeber på motståndarna och kryddade det med 2+1 när Calgary gick från 0–3 till 3–3 i den matchen. Till råga på allt kom kvitteringen i slutsekunderna efter att Doughty gett bort pucken.

KO Tkachuk? Inte då! 

Doughty lämnade isen med det bredaste flinet den här säsongen har uppbådat. I förlängningen var han nämligen den som skickade in segermålet för Kings. Han passade dessutom på att håna hemmapubliken i Saddledome på ett ganska övertydligt sätt...

Det är bara att njuta av det hälsosamma hatet medan det varar.

* Tketchupeffekten

På tal om Tkachuk...
Det fnissades en hel del när Calgary Flames la ut en instragrambild av sin stjärnforward ackompanjerad av en lite olyckligt placerad sargreklam. Vi får hoppas att det är en annan sorts ketchupeffekt Tkachuk upplever på isen.

* Neal mot Lucic-trejden

Att Alberta-rivalerna Edmonton Oilers och Calgary Flames genomförde en trejd i somras var häpnadsväckande nog. Att Flames valde att ta emot den uppenbart slutkörde Milan Lucic för att bli av med James Neal var ... chockerande! 

Inte helt oväntat biter trejden Flames i rumpan nu när Neal toppar målligan med sju mål på fyra matcher. Lucic? Han leder utvisningsligan med sina 26 minuter. Och chockerande nog tycks det finnas folk i Calgary som är rätt nöjda med det...

* Eichel & Dahlin leder attacken

Buffalo Sabres har varit ett av ligans roligaste lag att titta på under inledningen av säsongen. Victor Olofsson är en av orsakerna till det sin återkommande leverans i powerplay. Men det är i första hand firman Jack Eichel och Rasmus Dahlin som ligger bakom den offensiva explosion laget har bjudit på inledningsvis. 

14 poäng från de unga stjärnorna på de fyra inledande matcherna. Håller de på att ändra kulturen i klubben nu?

* Finns det ett bättre lag än Carolina Hurricanes just nu?

De tog sig till konferensfinal i fjol och har förstärkt laget under sommaren. Carolina Hurricanes säsongsinledning har varit mäkta imponerande. Och då har inte ens den tilltänkta storstjärnan Sebastian Aho varit speciellt imponerande. Än.

Sättet som "Canes" klädde av självaste Tampa Bay Lightning på i helgen var enastående . Det blev visserligen "bara" seger med 4–3 efter förlängning, men 44–13 (!) i skottstatistik – varav 16–0 i andra perioden – säger en del om dominansen.

Notabelt efter fyra matcher: "Canes" har bara en enda poänglös utespelare av 18 möjliga hittills – nye backen Joel Edmundson.

* Torontos defensiv sviker

Apropå överreaktioner efter några få matcher: jag tror inte att Toronto Maple Leafs kan vinna Stanley Cup på grund av sitt försvarsspel. 

20 insläppta mål på fem matcher är ett ganska gräsligt facit. Då har Frederik Andersen ändå inte varit dålig. Leafs har gjort en hel del förändringar i laget inför den här säsongen, men det ser ändå lika obalanserat ut som tidigare. Mike Babcock har fortfarande inte hittat ett system som håller tillräckligt tätt för att det ska kännas tryggt. De senaste matcherna har varit bevis på det.

malkin-5-1562180572.jpegFoto: Bildbyrån/Joel Marklund

* Skadeskjutna pingviner

Ingen Jevgenij Malkin, ingen Nick Bjugstad, och ingen Alex Galchenyuk. Pittsburgh Penguins säsongsinledningen har mer än någonting handlat om skador. Laguppställningen var fylld med okända namn i nattens möte med Anaheim Ducks, men trots det avgick man med segern tack vare Sidney Crosbys monsterinsats. Och det är väl precis det som håller Penguins ovanför vattenytan – att deras kapten fortfarande är en av världens bästa spelare.

* Playmakern Laine

Patrik Laine befinner sig i delad ledning i NHL:s poängliga just nu. Men inte, som brukligt, på grund av hans målskytte. Nej, i stället har finländaren plockat upp sju assist på sina fem första matcher. Flest i hela ligan tillsammans med fem andra spelare. 21-åringen kanske inte är den där endimensionella målskytten vissa av oss har målat ut honom som.

* Vad händer med Loui nu?

Loui Eriksson var ombytt i Vancouver Canucks premiär mot Edmonton Oilers. Efter det har coachen Travis Green satt honom på läktaren i två raka matcher. Ingen har säkert missat det hallabaloo som utbröt i Vancouver efter Louis kommentarer i en intervju med vår reporter Ronnie Rönnkvist. Hans uttalande var egentligen rätt harmlösa, men i Vancouver krävs det ibland inte ens en gnista för att det ska ta eld. Man hoppas att Greens beslut är baserat på Louis spel och inte är en personlig vendetta.

34-åringen har två år kvar på sitt kontrakt med Canucks efter den här säsongen. Klubben har redan försökt att trejda honom utan att lyckas. Det blir sannolikt ett utköp till sommaren om man inte hittar en annan lösning innan dess.

* Vad händer med mästarnas kapten?

De regerande Stanley Cup-mästarna St. Louis Blues har varit aktiva den senaste tiden. Alldeles innan säsongsstarten trejdade de till sig Justin Faulk från Carolina Hurricanes och skrev omedelbart ett sjuårskontrakt med honom. Därefter dröjde det inte länge innan de hade tecknat ett åttaårskontrakt med Brayden Schenn. Båda kontrakten hade en lönetaksträff på 6,5 miljoner dollar. 

Det har även kaptenen Alex Pietrangelo

29-åringen är inne på det sista året av sitt kontrakt och är nästa spelare som general managern Doug Armstrong måste ta ett svårt beslut kring. På öppna marknaden är det inte orimligt att Pietrangelo skulle få ett långtidskontrakt värt 9-10 miljoner dollar per säsong. 

I nuläget har Blues redan närmare 74 miljoner dollar i löneutbetalningar uppbokade nästa säsong. Vi vet inte vad lönetaket kommer att ligga på, men det är inte omöjligt att klubben blir tvungen att göra förändringar om man ska få plats med Pietrangelo också.

bb190613bb132-1-1569483250.jpgFoto: Brian Fluharty-USA TODAY Sports

Veckans NHL-lag

Målvakt:

John Gibson, Anaheim
Amerikanen var NHL:s mest värdefulla spelare under första halvan av förra säsongen. Sedan pallade han inte  hela vägen eftersom Ducks hade ett försvarsspel ihåligare än schweizisk ost under förre coachen Randy Carlyle. Nu har han fått en flygande start på säsongen igen, men med betydligt bättre förhoppningar om att kunna hålla i det. Det är stor skillnad som målvakt när man utsätts för 25-30 skott per match i stället för 40-45 som mer eller mindre var standard i fjol.

Backar:

Rasmus Dahlin, Buffalo
"Sophomore jinx"? Haha, nej, Rasmus Dahlin visar inte upp några tendenser att lida av andraårsforbannelsen. Tvärtom har han rivstartat med sju poäng på fyra matcher för ett Buffalo Sabres som sett hyperintressant ut. Låt Norris-spekulationerna starta redan nu!

Dougie Hamilton, Carolina
Killen som har "anklagats" för att hellre går på museum än ta en öl på krogen med lagkamraterna har fått en magisk start på säsongen. Fem poäng (2+3) på fyra matcher och stabilt spel i båda ändar av isen.

Forwards:

Patrik Laine, Winnipeg
Snacka om stark återkomst till Winnipeg efter den utdragna lönekonflikten. Tio poäng på fem matcher, varav sju assist. Är Laine på väg att lägga det tunga fjolåret bakom sig?

Mika Zibanejad, N Y Rangers
Fyra poäng i premiären – fyra poäng i andra matchen. Rangers har inte spelat fler matcher sedan Zibanejads hattrick mot Ottawa Senators, men åtta poäng på två matcher gör det omöjligt att neka honom en plats här. 

James Neal, Edmonton
Sju mål på 63 matcher i Calgary i fjol – sju mål på fyra matcher i Edmonton nu. Det behövs ingen annan motivering till hans plats här.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 30 september
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Vastervik Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Ostersund Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
lördag 01 oktober
13:00 AIK - Luleå SDHL
15:15 Luleå - Växjö SHL
15:15 Timrå - Färjestad SHL
15:15 HV 71 - Oskarshamn SHL
15:30 Linköping - Brynäs SDHL
16:00 Göteborg - Djurgården SDHL
17:30 SDE - Modo SDHL
18:00 Rögle - Linköping SHL
18:00 Örebro - Skellefteå SHL
18:00 Frölunda - Leksand SHL
18:00 Västerås - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Boston Bruins - Philadelphia Flyers NHL
söndag 02 oktober
13:00 HV 71 - Djurgården SDHL
14:00 Göteborg - Linköping SDHL
15:00 Malmö - Brynäs SHL
15:30 AIK - Modo SDHL
16:10 SDE - Luleå SDHL
måndag 03 oktober
03:00 Ostersund - Vastervik Hockeyallsvenskan
03:00 Los Angeles Kings - Anaheim Ducks NHL
tisdag 04 oktober
18:00 Ålborg - Luleå Champions Hockey League
18:05 Rögle - Zürich Champions Hockey League
19:00 Kristianstad - Djurgården Hockeyallsvenskan
20:00 Belfast - Skellefteå Champions Hockey League
onsdag 05 oktober
19:00 Mora - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
01:00 New York Rangers - Boston Bruins NHL
torsdag 06 oktober
19:00 Brynäs - Leksand SHL
19:00 Skellefteå - Timrå SHL
19:00 Växjö - Frölunda SHL
19:00 Färjestad - Rögle SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 Örebro - HV 71 SHL
19:00 Linköping - Oskarshamn SHL
fredag 07 oktober
19:00 Vastervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
lördag 08 oktober
18:00 Björklöven - Modo Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten