TV: Här hånar backstjärnan hemmapubliken efter avgörandet

Rivaliteten mellan Drew Doughty och Matthew Tkachuk har blivit en av NHL:s hetaste de senaste åren. När spelarna i natt möttes i Calgary fick Los Angeles-backen det sista skrattet när han sköt det avgörande målet i övertiden.

De senaste åren har en rivalitet mellan Los Angeles stjärnback Drew Doughty och Calgary unge stjärnskott Matthew Tkachuk vuxit fram. Rivaliteten är sprungen ur den armbågstackling som Tkachuk delade ut på Doughty under våren 2017.

Sedan dess har spelarna hunnit mötas ett antal gånger och i natt var det dags att förnya rivaliteten igen.

TVÅ MÅL AV TKACHUK

Med tanke på Doughtys något ansträngda relation med Tkachuk är den kanadensiske stjärnbacken inte speciellt populär hos Calgarypubliken, vilket han fick höra flertalet gånger i nattens match.

Matthew Tkachuk såg länge ut att dra det längsta strået av de, då han stod för två mål under ordinarie matchtid, varav det andra kom med bara en dryg minut kvar att spela. Matchen gick således vidare till förlängning, men där kunde Doughty få det sista skrattet när han bara 50 sekunder in i övertidsperioden kunde överlista David Rittich i Flames-målet.

FIRADE I ANSIKTET PÅ FANSEN

Efter avgörandet åkte Doughty i full fart ner mot sarghörnet för att fira i ansiktet på Calgary-fansen, något som inte blev speciellt uppskattat av hemmasupportrarna.

Matchen slutade till 4–3 Kings. Adrian Kempe hade en passningspoäng på Ilja Kovaltjuks 3–0-mål, medan Rasmus Andersson var med i förarbetet till Tkachuks 3–3-kvittering.Tobias Björnfot gjorde sin andra NHL-match för Kings och spelade drygt nio minuter i segermatchen.