Sök
Flytten har lyft David Åslin
Bildbyrån
ÖVRIGT

"Känner igen mig som den spelare jag vill vara"

David Åslin fick det inte att lossna under sin tid i HockeyAllsvenskan med Södertälje. Istället blev det Österrike för den 30-årige forwarden, och i Alperna har han fått nytt liv i karriären igen. 
— Jag känner igen mig som den spelaren jag vill vara och har tagit mer initiativ. Nu känner jag mig väldigt redo och målinriktad för den här säsongen. 

Förra säsongen svarade David Åslin för två mål och totalt nio poäng på 36 matcher i Södertälje. I våras stod det klart att det inte skulle bli någon fortsättning i SSK och i mitten av september skrev han på ett korttidskontrakt med österrikiska Graz. Där har han inlett med två mål och totalt åtta poäng på sju matcher.
— Tiden i Södertälje har jag lagt bakom mig. Nu fokuserar jag på den här säsongen och det som komma skall. Det är också där jag befinner mig nu, berättar Åslin från sitt hem i Österrike. 

Det var inte heller aktuellt att han skulle förlänga med Södertälje efter förra säsongen.
— Jag var inte nöjd med min speltid där. Vi hade olika syn på mig som spelare. Det är så det var. 

Du valde att inte tidigt skriva på för någon ny klubb, varför tog du det beslutet?
— Jag ville hitta rätt för att få rätt skjuts och utveckling, men också hitta en klubb där jag får chansen att visa upp mig som den spelare som jag är, vad jag kan prestera.
— Sedan var det en trygghet att vara i Stockholm när vi skulle bli familj. Det passade bra och allt gick hand i hand. 

Kände du någon stress att tidigt skriva på för en ny klubb?
— Nej, jag tycker inte att det var någon stress. Givetvis var jag spelsugen och ville få något klart, men någon stress var det inte. 

David Åslin hade också erbjudande från klubbar i Sverige, men till slut föll ändå valet på Österrike och Graz.
— Ja, det fanns alternativ i Sverige, men jag ville testa på något nytt. När det här dök upp kände jag att det skulle vara en kul utmaning och en nytändning. Det har fungerat väldigt bra och jag är glad över att jag valde det här till slut. 

aslin-ssk-1570630022.jpg

Åslin hade det tungt i Södertälje. Foto: Bildbyrån

FÅTT EN KANONSTART  

I mitten av förra månaden blev det alltså klart att David Åslin skrev på för österrikiska Graz, ett korttidskontrakt som gäller över nio veckor. 
— Graz kom upp. Dessutom kände jag några i laget sedan tidigare och tyckte att det, som jag sa, skulle vara en rolig utmaning. Då hoppade jag på och skrev ett korttidskontrakt för att komma igång och börja spela. 
— Nu skrev vi på nio veckor. Två av deras offensiva spelare blev skadade. Då skrev jag och Greg Squires korttidskontrakt i väntan på att dom skulle bli hela. Vi tar det därifrån och sedan får vi se vad som händer framöver. 

David Åslin leder den interna poängligan före just Greg Squires, som tidigare spelat för både Oskarshamn och Örebro. Åslin är också själv nöjd med sin prestation så här långt även om han tycker att det kan bli bättre. 

— Det har passat mig och fungerat bra. Jag känner igen mig som den spelaren jag vill vara och har tagit mer initiativ. Nu känner jag mig väldigt redo och målinriktad för den här säsongen. 
— Som sagt var så har det varit en bra start, men jag har fortfarande lite mer att ta ut. 

Har Graz gett några signaler om din framtid i klubben?
— Nej, inte ännu. Det är några veckor kvar så jag har inte tagit tag i något sådant ännu och lyssnat med dom. Jag vill fokusera på mitt jobb här idag och gjort allt jag kunnat. Sedan får vi ta det vidare därifrån. 

ANNAN SYN PÅ HOCKEYN  

I somras blev 30-åringen pappa för första gången i, något som har betytt mycket för honom. Inte bara som person utan även som hockeyspelare.
— Jag tar inte med mig lika mycket hem från matcher och träningar samtidigt som jag inte grubblar lika mycket. Jag kan lämna saker och ting på hallen, komma hem och hela tiden få känna mycket glädje. Jag får mycket energi av det. 

Har du fått ett annat perspektiv till hockeyn?
— Ja, det tycker jag. Jag har fått ett mer perspektiv på att det finns mer i livet än bara hockey. Det har också blivit lättare att koppla av för att sedan kunna prestera.
— Som jag sa så tar jag inte med mig lika mycket hem från hallen. När jag kommer hem blir det lättare att koppla ifrån hockeyn. Det känns som att det passar mig och har fungerat bra så här långt. 

Vad tror du pappa Peter sagt om han fått veta att du blivit pappa?
— Det har jag tänkt på många gånger. Han hade tyckt det var väldigt roligt och nog skrattat mycket. 

david-aslin-4-1570630250.JPG

Åslin, numera också pappa. Foto: Ronnie Rönnkvist

David Åslin är långt ifrån ensam svensk i Graz. I laget spelar även Cristopher NihlstorpKarl JohanssonRobin WeihagerSebastian Collberg och Joakim Hillding.
— Jag och Sara kom hit lite senare och hamnade lite längre ut än de andra. Det är en jättefin stad, ett bra väder. Vi umgås ganska mycket socialt ändå även om det inte blivit jättemycket ännu.
— Det kommer nog mer och mer, avslutar David Åslin som har en ledig dag och nu ska ge sig ut på sightseeing i Österrike. 


Idag 19:00
Almtuna IS - HC Vita Hästen
1 2.55
X 3.90
2 2.40
Idag 19:00
Timrå IK - Kristianstad IK
1 1.43
X 5.20
2 5.95
Idag 19:00
Modo Hockey - BIK Karlskoga
1 1.74
X 4.65
2 3.65
Idag 19:00
Södertälje SK - Västerviks IK
1 2.00
X 4.05
2 3.20
Idag 19:00
Mora IK - IF Björklöven
1 4.90
X 4.65
2 1.56
Idag 19:00
Karlskrona HK - AIK
1 1.67
X 4.50
2 4.25
Idag 19:00
Västerås IK - Tingsryds AIF
1 1.67
X 4.35
2 4.30
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten