Sök
Uffe Bodin förklarar varför det är värt att följa med till Edmonton och se Connor McDavid.
Foto: Bildbyrån (montage)
NHL
BODIN: Nio skäl att följa med oss till Edmonton
I mars nästa år anordnar hockeysverige.se och våra kollegor i Kanada, OilersNation, för andra året i rad en NHL-resa till Edmonton. Varför Edmonton, kanske du frågar dig. Jo, låt mig förklara...

Det är få NHL-städer som får ta lika mycket skit som Edmonton. "Det är kallt, det är kargt, det är tråkigt", är argument man hör både från folk som besökt staden och spelare som är totalt ointresserade av att representera klubben.

Jag skulle hävda att jag på förhand också var avogt inställd till staden innan jag gjorde mitt första besök där 2017. Jag blev inbjuden av stadens turistbyrå och OilersNation att komma dit och se en match mellan Oilers och Chicago Blackhawks i då nyinvigda Rogers Place och tillbringa några dagar i staden. 

Det var ett besök som inte bara ändrade min syn på staden, utan även gjorde att jag ville återvända varje år.

I fjol slog hockeysverige.se och OilersNation våra påsar ihop och anordnade vår första NHL-resa till Edmonton. Det blev succé – den i särklass roligaste NHL-resan jag har varit med om att anordna. 

Vi var 25 glada resenärer – bortsett från jag själv bland annat mina kollegor Peter Sibner, Rasmus Kågström och Joakim Englund – som flög över alldeles i början av säsongen. Där fick vi minnen och vänner för livet. Utöver att se tre högklassiga hockeymatcher blev vi behandlade som kungar av våra värdar.

Av just den här anledningen har vi beslutat oss för att anordna en ny resa till Edmonton i mars nästa år. Mellan den 22 och 29 mars ser vi Oilers möta Anaheim, Colorado och San José. 

Här listar jag nio orsaker till varför jag tycker att man ska ta chansen och följa med oss dit.

* Connor McDavid  

Lika bra att ta det mest uppenbara på en gång. Alla som följer med på NHL-resor gör det såklart i första hand för att få se bra hockey. Och vad kan vara mer attraktivt än att få se världens bästa och mest underhållande hockeyspelare live i tre matcher? Jag har haft ynnesten att se Connor McDavid på plats en hel del gånger i hans unga karriär. Det är nästan alltid en stor upplevelse, men framför allt på hemmais. Han är den sortens spelare som kan få fansen att lätta från sina säten. För det händer banne mig något nästan varje gång han beträder isen. Så även om Edmonton Oilers inte har varit mycket att hurra över de senaste åren har McDavid ändå gjort dem underhållande att titta på.  

img-4383-2-1-1570542406.jpg

* Genuin kanadensisk hockeykultur

Jag har bott i Kanada, har varit i alla olika delar av landet och åker dit minst en gång per. Således ser jag mig själv lite självgott som något av en expert i ämnet "kanadensisk hockeykultur". Toronto och Montréal får ursäkta, men det är i Edmonton jag har fått den mest genuina erfarenheten av det här. Mycket beroende på att det är en storstad med småstadskänsla där man kommer närmare gemene man och får en mycket mer mer intim känsla av människornas kärlek till sitt Edmonton Oilers.

* Människorna  

Det här går hand i hand med förra punkten. För att komma närmare den kanadensiska hockeykulturen behöver man jordnära människor som är villiga att öppna upp för det. Människorna i Edmonton är precis det.  Varje gång jag har besökt staden har jag blivit hänförd över hur fantastiskt trevliga och gästvänliga de är. Säger man dessutom att man kommer från Sverige ligger man ännu mer på plus. De är otroligt stolta över sin hemstad och är villiga att göra allt för att du ska trivas och gilla Edmonton.

img-4310-4-1-1570542460.jpg

* OilersNation  

Till skillnad från de flesta andra NHL-resor jag har varit med om att anordna har vi värdar på plats redo att ge oss den ultimata upplevelsen. Mina kära vänner Jay, Dan och Adam är inte bara die hard-fans av Oilers, de driver även Nations Network, en slags kanadensisk motsvarighet till det vi gör här i Sverige med Hockeysverige och EliteProspects. Det är framför allt tack vare deras omsorg som jag vågar lova att vi kommer att få en oförglömlig upplevelse i Edmonton. De går verkligen den extra milen för att se till att alla trivs och mår bra.

* Rogers Place

Den häftigaste arenan jag har besökt i NHL. Det ser ut som att man landat ett rymdskepp i centrala Edmonton, men det är insidan som är den stora behållningen. Första gången jag klev in i arenan slog min haka i golvet över hur mäktig den är. OilersNation-killarna brukar se till att vi alltid får riktigt bra biljetter till matcherna också, så man sitter alltid bra när man besöker dem.

img-4318-5-1-1570542477.jpg

* Den kanadensiska dollarn  

Jag är inte så arrogant att jag inte inser att de kostar en hel del pengar att åka på en sådan här resa. Men jag vill ändå påpeka att det är ett stort plus att åka till Kanada i stället för USA just nu. Medan den amerikanska dollarn är uppe i nästan tio kronor ligger den kanadensiska på dryga sju. Det gör avsevärd skillnad. Edmonton är heller ingen dyr stad om man jämför med exempelvis Toronto eller Montréal. 

* Old Strachona  

Många gnäller ofta på att Edmonton är en beige stad. Och ja, jag skriver under på att centrumkärnan inte är någon höjdare (även om den är under återuppbyggnad och säkert kommer att bli attraktivare med tiden). Däremot finns Old Strachona som en oas på andra sidan North Saskatchewan River. Det är en tillbakalutad stadsdel fylld med restauranger, barer och hippa butiker där jag personligen älskar att ödsla tid. Inte minst då på Blackbyrd Myoozik, en gammal hederlig skivaffär för oss som gillar vinyl. 

* Nathan MacKinnon-kedjan  

Mer hockey... Det är ju trots allt så att Edmonton Oilers möter några riktigt underhållande lag medan vi är där. Inte minst då Colorado Avalanche. Om Connor McDavid är världens bästa spelare just nu skulle jag hävda att Nathan MacKinnon inte är långt efter. Att få se honom tillsammans med Mikko Rantanen och Gabriel Landeskog i Avalanches dödliga toppkedja är en upplevelse i sig. Anaheim och San José har också en hel del lirare som är värda att hålla ögonen på. Inte minst Erik Karlsson såklart. 

img-4376-1570541806.JPG

* Möjligheten att möta likasinnade  

Sist men inte minst... Vi som gör den här resan tillsammans. Det som är så kul att se under de här resorna är hur människor från hela landet, i olika åldrar och med olika bakgrund samlas på det här sättet kring sin kärlek till hockey. Det gör att vi brukar få en alldeles speciell gruppdynamik. Gruppen som hängde med till Edmonton i fjol blev otroligt tajt och jag vet att många av dem har kontakt med varandra än i dag trots att de är vitt spridda över landet. Min förhoppning är at vi ska kunna återskapa den magin igen.

Tack för ordet! Nedan finner ni mer information om resan. Men har ni några frågor till mig personligen, hör av er på uffe.bodin@hockeysverige.se.

RESEINFORMATION

Årets resa pågår mellan den 22 och 29 mars, då våren förhoppningsvis har nått Edmonton. 

I resepaketet ingår:

* Flygbiljetter Stockholm-Edmonton, tur och retur.

* Sex nätter på Crash Hotel ett stenkast från Rogers Place.

* Biljetter till Edmonton-Anaheim (23 mars), Edmonton-Colorado (25 mars) och Edmonton-San José (27 mars).

* Transport till och från flygplatsen i Edmonton.

* En middag på en av Edmontons hetaste restauranger, där Edmontons turistbyrå är vänliga nog att stå för alla utgifter.

* En Oilersnation-keps.

* Svensk reseledare i form av hockeysverige.ses chefredaktör Uffe Bodin.

Pris: ca 21 800 kronor för del i dubbelrum, ca 24 800 kronor för enkelrum*.
* Om du reser själv kan vi försöka hitta någon annan ensamresenär att dela ett dubbelrum med.
Kontakta oss om så är fallet: uffe.bodin@hockeysverige.se

Observera att priserna på Oilersnations sajt anges i kanadensiska dollar.

För att säkra en plats i dag kan du antingen välja att betala hela summan på en gång eller 50 procent i deposition. Om du väljer det senare alternativet måste hela summan vara inbetald senast den 30 november 2019. 

Vill du betala hela summan på en gång, klicka här: https://nationgear.ca/products/2020-sweden-to-edmonton-trip-full-trip-payment?_pos=1&_sid=842dbff42&_ss=r&variant=22117252497497

Vill du betala en deposition, klicka här: https://nationgear.ca/products/2020-sweden-to-edmonton-trip-50-deposit-1st-payment?_pos=2&_sid=842dbff42&_ss=r&variant=22117270192217

Flygdetaljer:  

KL 1108  22MAR Stockholm – Amsterdam    1110A   115P 

KL  675   22MAR Amsterdam – Edmonton    230P   430P 


KL 9573  28MAR Edmonton – Toronto   115P   658P 

KL  696   28MAR Toronto – Amsterdam    1055P  1205P+   

KL 1115  29MAR Amsterdam – Stockholm   240P   440P

För frågor, kontakta Uffe Bodin: uffe.bodin@hockeysverige.se

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten